Foto: Susanne Tillqvist, grundare WizWomen, och Jennifer Rock-Baley, delägare EY. Foto: Privat, EY

WizWomen växer – hela Big 4 är nu representerat

5 juni, 2020

Jennifer Rock-Baley, delägare i EY, går med i nätverket WizWomen. ”En fjäder i hatten” att hela Big 4 nu är representerat, säger nätverkets grundare Susanne Tillqvist.

Plattformen WizWomen grundades 2018 av bland andra den före detta EY-delägaren Susanne Tillqvist som en av motorerna bakom initiativet. När Jennifer Rock-Baley, delägare i EY, nu väljer att ansluta sig till nätverket sluts en cirkel. I och med det senaste tillskottet är alla de största revisionsbyråerna representerade i nätverket.

– Det är klart att det känns som en fjäder i hatten att kunna samla Big 4 tillsammans i vår plattform, inte minst att ha Jennifer med, som jag känner sen tidigare och som arbetar på en firma som ligger mig varmt om hjärtat, säger Susanne Tillqvist till Balans.

Jennifer Rock-Baley brinner för inkluderande ledarskap, jämställdhet och mångfald. Hon tycker att WizWomen erbjuder ett unikt forum för dialog med likasinnade inom professional services.

– Tillsammans kan vi utforska alternativa sätt att bedriva verksamhet på med fokus på jämställdhet, hållbarhet och transparens, säger Jennifer Rock-Baley och fortsätter:

– Men viktigast av allt är WizWomen’s fokus på affären. Jag vill att vi ska kunna visa att branschen – om den är mer transparent, hållbar och jämställd – kan växa med lönsamhet.

Många verksamheter i branschen har under de senaste månaderna sett en nedgång i omsättning, projekt läggs på is, kunder avvaktar i att fatta investeringsbeslut. Samtidigt har digitaliseringen tagit fart, som en effekt av den sociala distanseringen. Men det är svårt att driva förändring digital, menar Susanne Tillqvist.

– Det är inte helt lätt att sia om framtiden. Hade du frågat mig i januari vilka utmaningarna var hade jag svarat något helt annat än det svar du får i dag. Så mycket har förändrats i och med Covid-19, säger hon.

Susanne Tillqvist framhåller samtidigt att WizWomen’s hjärtefrågor kommer att bli ännu viktigare i och med den pågående pandemin.

– Transparens, hållbarhet och jämställdhet kommer att bli ännu viktigare framöver. Och ju fler vi är som driver dessa frågor, desto starkare blir vi, säger hon.

Tidigare på Balans om WizWomen

Läs mer: ”Många företag uppfattar sig vara jämställda när det i själva verket är tvärtom”

Läs mer: ”Vi är minst lika bra på att göra affärer som män”

Läs mer: Ny grupp delägare nagelfar konsult- och rådgivningsbranschen

Taggar: Big 4 Corona EY WizWomen

Text: Rakel Lennartsson

redaktionen@far.se
Annons
Far Online

7 nyheter på hållbarhetsområdet

1 juli, 2020 Taxonomier, handlingsplaner, förordningar och direktiv. Och vad är egentligen New Green Deal?

Har lagkraven höjt kvaliteten? – så svarar hållbarhetsexperterna

30 juni, 2020 Sveriges större bolag har krav på sig att hållbarhetsrapportera. Frågan är om det höjt redovisningskvaliteten.

Hållbarhetsspecialisterna hyllar EU:s taxonomi

29 juni, 2020 EU:s kommande taxonomiförordning kan vara första steget mot ett IFRS för icke-finansiell information.

”Ju mer man ger desto mer får man tillbaka”

26 juni, 2020 En byrå som hjälper andra blir del av attraktionskraften i kampen om bra medarbetare.

Revisorer går mot ny yrkesroll

25 juni, 2020 Färsk studie: Anamma nya tekniska lösningar ett måste om revisorn vill hålla sig a jour.

Torbjörn Westman – i hållbarhetens tjänst

24 juni, 2020 Torbjörn Westman: Att arbeta i branschen för revisorns roll, kvalitetssäkringen och tryggheten är jäkligt roligt.

 Upp