Foto: Kristofer Hedlund

”Vi känner oss lite som en start-up”

23 maj, 2019

På KPMG heter avdelningen som erbjuder interimtjänster InterimService. Dess tillväxt för­väntas fyrdubblas inom de närmaste åren.

När en arbetstopp blivit permanent, en föräldraledighet inte tagits med i planeringen och företaget inte har hun­nit eller vill rekrytera så kan InterimService med kort varsel skicka konsulter med kompetensen som behöver ersättas.

– Det kan handla om roller på olika nivåer, till exempel CFO, controller, redovisningsekonom eller projektledare. Uppdragens längd kan variera mycket, ofta blir vi kvar längre än det var tänkt inledningsvis. Vi kan ta uppdrag över hela landet och även utomlands, vi har fått förfråg­ningar från Oslo och Dubai, säger Gustav Ask, Senior Associate.

Avdelningen består i dag av 32 personer, men KPMG:s ledning har i samarbete med InterimService pekat ut målet: om fyra år ska antalet medarbetare vara 100.

– Det ser vi som ett kvitto på att ledning­en tror på oss. Vi brukar säga att vi är KPMG:s vardagliga bläckfisk som har tentak­ler ute i våra kunders operativa verksamheter där vi fångar upp behov samt väsentliga kontaktpersoner. Det är en extremt stor fördel både för oss att växa som avdelning men även att sammanväva och erbjuda hela KPMG:s tjänsteutbud hos våra kunder, säger Gustav Ask.

För avdelningens medarbetre är InterimService en möjlighet att prova på olika roller och få en snabb utveckling i yrket och karriären.

– För mig som konsult är det lika viktigt med känslan av att hjälpa till och vara ett vitaminpiller som att bidra med teknisk kompetens ute hos våra kunder, framhåller Annie Älveborn, manager.

InterimService, KPMG. Johan Enell, Annie Älveborn, Gustav Ask. Foto: Kristofer Hedlund

För närvarande finns InterimService huvudsakligen representerade i Stockholm, Göteborg och Malmö, men i exempelvis Dalarna och Mälardalen erbjuds även interim­tjänster genom ett franchiseupplägg där mindre kontor runt om i landet får ta del av affärsmodellen.

InterimService är ett ungt gäng som sticker ut lite bland övriga KPMG:s avdelningar. Johan, Annie och Gus­tav lärde känna varandra när de tidigare arbetade på en av Big 4-byråerna.

– Vi känner oss lite som en start-up inom KPMG. Alla är individer som förespråkar och drivs av en öppen kultur med högt i tak där allas åsikter och tankar lyfts och respekteras, säger Johan Enell, Senior Manager, och betonar samtidigt att de har avdramatiserat titlarna inom InterimService.

Att InterimService består av ett ungt gäng märks i jargongen och kontaktvägarna, de prioriterar ofta sms och Skype framför ett telefonsamtal. AW och olika aktiviteter är ofta förekommande inslag. Och att dyka upp på kontoret i gympaskor och t-shirt ses inte som något kon­stigt, även om det kanske utmanar klädkoden i resten av huset.

– Vi är både kollegor och kompisar, men framförallt är det viktigt att vi kan titta varandra i ögonen och säga att det här är skitkul. Vi vill att alla känner sig delaktiga och engagerade i det vi gör, säger Johan Enell och får medhåll från sina kollegor:

– Alla kan bidra på sitt sätt, och det är allas ansvar att dra sitt strå till stacken för en lyck­ad tillväxtresa, säger Annie Älveborn.

Att behovet av interimtjänster kommer att öka är kollegorna övertygade om:

– Företagen står inför stora utmaningar i framtiden och kommer att behöva hjälp när konjunk­turen svänger och den tekniska utvecklingen fortsätter att utvecklas snabbt. Det blir även alltmer populärt att arbeta som konsult och vi kan erbjuda en plattform att snabbt skaffa sig erfarenhet.

– I jämförelse med att vara anställd på ett och samma företag blir vår utvecklingskurva minst dubbelt så brant samtidigt som vi har en bra balans mellan arbete och fritid och vi erbjuder alltid en fast anställning. Vår idé är absolut inte unik men vi tror att den är noggrant avvägd och att vi på ett något rebelliskt sätt är här för att utforma det bästa möjliga upplägget som utmanar andra aktörer på marknaden.

Läs mer: Interimtjänster – ett växande affärsområde

Taggar: interimtjänster KPMG

Text: Erika Andersson

tipsresultat@far.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

De är nominerade till Årets framtidsbyrå 2019

23 augusti, 2019 15 kvalificerade byråer har blivit fem nominerade. Balans har listan.

Auktorisation leder till nöjdare kunder

21 augusti, 2019 Redovisningsbyråerna särskiljer sig med mycket höga kundbetyg, enligt Svenskt Kvalitetsindex. Auktorisation leder till högre betyg.

EU:s revisionspaket utvärderat

14 augusti, 2019 Första slutsatser: Ökad konkurrens och mer dynamik inom branschen.

Professionella värden styr revisorer och konsulter

12 augusti, 2019 Karin Seger: Revisorer och redovisningskonsulter känner stort ansvar för att ge kunden rätt alternativ.

Passion gav lönsamhet

4 juli, 2019 Så blev Lamooi Accounting en av de mest lönsamma byråerna på ett par år.

Månadens medlem: Elias Alakir

1 juli, 2019 Elias Alakir är bland de yngsta auktorise­rade revisorerna i Sverige.

 Upp