KPMG

Upprop till revisorer:  ”Var inte så grå – skänk en slant”

12 december, 2018

Revisor från Göteborg uppmanar branschkollegor att öppna plånboken i juletid. Anna Maria Gunnarsson vill sätta yrket på kartan.

I dagarna kom en uppmaning riktad till alla Sveriges revisorer: Nu är det dags för vår bransch att inte bara vara några gråa figurer med miniräknare och pärmar – utan att vi även är givmilda. Så detta är ett upprop till alla revisorer där ute att skänka en slant i juletid!

Bakom tangentbordet till uppropet hittar vi Anna Maria Gunnarsson, till vardags senior associate på KPMG i Göteborg, som länge tänkt att hon skulle vilja starta en insamling via Musikhjälpen, men alltid kommit på tanken för sent. I år hann hon göra slag i saken.

– Jag kollade runt och såg att par mindre kontor hade dragit igång insamlingar. Men ingen hade ett sådant upprop som riktade sig till hela branschen. Så jag startade en insamling, säger Anna Maria Gunnarsson till Balans när vi ringer upp.

– Det känns viktigt att göra. Jag vill sätta vårt yrke på kartan. Det spelar ingen roll var vi jobbar, alla revisorer gör samma sak. Vi hjälper våra kunder. På KPMG blir vi också uppmanade att bidra till förändring, fortsätter hon.

I år pågår det återkommande insamlingseventet Musikhjälpen mellan 10-16 december och har temat Alla har rätt att funka olika, där bidragen går till att hjälpa personer med funktionshinder i utvecklingsländer.

Anna Maria Gunnarsson menar också att det fortfarande finns vissa fördomar kring ”gråa” revisorer. Något hon hoppas att insamlingen ska kunna ändra på.

– De som inte vet hur branschen funkar tycker att vi revisorer är stela. Därför skulle det vara kul att visa att vi inte bara är sådana som sitter och granskar hela dagarna.

I skrivande stund har det kommit in 800 kronor från fyra olika givare.

Vilken är din uppmaning till alla revisorskollegor?

– Alla som jobbar som revisorer eller tidigare har varit revisorer; passa på nu inför jul att lysa upp i mörkret och gör något bra. Jag tänker också att om man jobbar som revisor så har man tid att avvara en hundralapp kring jul. Vi borde kunna vara ett skrå som delar med oss till de som har det sämre ställt.

Taggar: revisor

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Steg för steg – rekrytera rätt till egna byrån

  14 juni, 2021 Jonny Boström har presenterat sin satsning. Nyckeln till framgångsrik byrå? Hitta rätt medarbetare och kunder.

  Sena skattedeklarationer beläggs med förseningsavgift

  11 juni, 2021 Lämnas skattedeklarationen in efter 15 juni kommer Skatteverket att ta ut förseningsavgift.

  ”Revisorer och rådgivare bör hålla koll på globala bolagsskatten”

  11 juni, 2021 G7-länderna har kommit överens om strukturen för en global bolagsskatt.

  Ny ordförande med skatt på agendan

  10 juni, 2021 Här är de hetaste skattefrågorna. Balans intervjuar Peter Lindstrand, ny ordförande i FAR:s Strategigrupp Skatt.

  Vill du bli kvalitetskontrollant?

  9 juni, 2021 Nu söker FAR:s kvalitetsnämnd för revisionsverksamhet kvalitetskontrollanter - framför allt i Stockholmsområdet.

  Avhandling: ”Inflytande kan ske på många olika sätt”

  8 juni, 2021 Elina Malmström: Idén att forska på revision ur mindre byråers perspektiv mötte ointresse och motstånd.

   Upp