Foto: KPMG

Upprop till revisorer:  ”Var inte så grå – skänk en slant”

12 december, 2018

Revisor från Göteborg uppmanar branschkollegor att öppna plånboken i juletid. Anna Maria Gunnarsson vill sätta yrket på kartan.

I dagarna kom en uppmaning riktad till alla Sveriges revisorer: Nu är det dags för vår bransch att inte bara vara några gråa figurer med miniräknare och pärmar – utan att vi även är givmilda. Så detta är ett upprop till alla revisorer där ute att skänka en slant i juletid!

Bakom tangentbordet till uppropet hittar vi Anna Maria Gunnarsson, till vardags senior associate på KPMG i Göteborg, som länge tänkt att hon skulle vilja starta en insamling via Musikhjälpen, men alltid kommit på tanken för sent. I år hann hon göra slag i saken.

– Jag kollade runt och såg att par mindre kontor hade dragit igång insamlingar. Men ingen hade ett sådant upprop som riktade sig till hela branschen. Så jag startade en insamling, säger Anna Maria Gunnarsson till Balans när vi ringer upp.

– Det känns viktigt att göra. Jag vill sätta vårt yrke på kartan. Det spelar ingen roll var vi jobbar, alla revisorer gör samma sak. Vi hjälper våra kunder. På KPMG blir vi också uppmanade att bidra till förändring, fortsätter hon.

I år pågår det återkommande insamlingseventet Musikhjälpen mellan 10-16 december och har temat Alla har rätt att funka olika, där bidragen går till att hjälpa personer med funktionshinder i utvecklingsländer.

Anna Maria Gunnarsson menar också att det fortfarande finns vissa fördomar kring ”gråa” revisorer. Något hon hoppas att insamlingen ska kunna ändra på.

– De som inte vet hur branschen funkar tycker att vi revisorer är stela. Därför skulle det vara kul att visa att vi inte bara är sådana som sitter och granskar hela dagarna.

I skrivande stund har det kommit in 800 kronor från fyra olika givare.

Vilken är din uppmaning till alla revisorskollegor?

– Alla som jobbar som revisorer eller tidigare har varit revisorer; passa på nu inför jul att lysa upp i mörkret och gör något bra. Jag tänker också att om man jobbar som revisor så har man tid att avvara en hundralapp kring jul. Vi borde kunna vara ett skrå som delar med oss till de som har det sämre ställt.

–> Mer om Revisorer Giving här

Taggar: revisor

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

Pernilla Lundqvist ny krönikör i Balans

22 mars, 2019 Ordförande för FAR:s policygrupp för redovisning Pernilla Lundqvist fattar pennan.

”Jag klarade provet!”

21 mars, 2019 För att öka chanserna att klara redovisningskonsultexamen bad Josefin Emitslöf om många olika arbetsuppgifter.

Månadens medlem: Jannike Gellerstam

20 mars, 2019 Jannike Gellerstam är auktoriserad revisor på Frejs, jobbar med generationsskiften och brinner för konsultationer med kunderna.

Bolagsverket: Revisorer – lämna in årsredovisningen digitalt!

19 mars, 2019 Obligatorium: Det gäller för digital inlämning av årsredovisning för aktiebolag som följer K2 och K3.

Det här innebär de nya utbildningskraven för dig och din byrå

15 mars, 2019 De nya reglerna om utbildning för revisorer ställer krav på byråerna.

Företag bättre på att upplysa om mångfald – men än finns kvar att göra

13 mars, 2019 Tack vare lagkravet på upplysningar om mångfald har bolagens rapportering blivit bättre.

 Upp