Foto: Youtube

Upprepar filmknep i jakt på revisor

22 februari, 2018

Efter virala filmsnackisen från 2016 använder Revisionären i Piteå rekryteringsknepet på nytt. Denna gång i sökandet efter en auktoriserad revisor.

När Piteå-byrån Revisionären testade ett nytt grepp för att rekrytera medarbetare för knappt två år sedan, genom en humoristisk film med personalen som skådespelade, gick det över förväntan. Platsannonsen på Youtube ledde till många glada tillrop och 70 nya ansökningar.

I dag har Revisionärens personalstyrka utökats med fem personer jämfört med 2016. Men en sak har man gått bet på. Och det är att hitta en auktoriserad revisor, berättar byråledaren Carola Lundgren.

– Det första jag tittar på i ett CV är om personen har erfarenhet i ett serviceyrke och förstår olika typer av människor. Den jag söker måste ha de meriter som krävs, men det räcker inte. Man behöver vara reVisionär. Hur ska man vara när man kommer till jobbet en vanlig måndag? Det är en viss kultur här, förtydligar Carola Lundgren.

Carola Lundgren. Foto: Olivia Markström

En auktoriserad kollega tillika reVisionär ska kunna ”prata så att kunden förstår”. Det ska vara en duktig och ödmjuk revisor som inte är ”så pretentiös”, tillägger hon.

Därför kan hon nu presentera en fortsättning på filmsuccén från 2016.

I samarbete med kunden Mikael Sundkvist från produktionsbolaget P-Town har Carola Lundgren och gänget använt varje idé som poppat upp och skapat en 4 minuter och 44 sekunder lång rekryteringsfilm med ingredienser som skräck, humor, drippdroppande gångar, ödessymfonier samt en hård men rättvis jury som letar efter ny kandidat till revisionsbyrån. Till och med ett halleluja-moment finns med.

I filmen lobbar byrån bland annat för Piteå med fraser som: ”dubbla pulkbackar, skogar att gå vilse i, gångavstånd till två fabriker, ett damfotbollslag som är vida bättre är herrarna, du kan spela golf mitt i natten, åka skidor sommartid och äta gourmé med vidunderlig utsikt över de där fabrikerna”.

För förslag som leder till anställning av en auktoriserad revisor belönas en eventuell tipsare med en kontant bonus på 5 000 färdigskattade kronor.

Ny medarbetare? Foto från Youtube

Läs mer: Innovation + mod + tilltro = Revisionären

I dagarna närvarade Carola Lundgren på Hemlängtan på Fotografiska i Stockholm, en mässa arrangerad av Region Luleå. Det i jakt efter någon att anställa. Kanske en före detta Pite-bo som vill återvända till trakten. Eller varför inte en stockholmare som vill flytta upp.

– Jag är den enda kvalificerade revisorn på byrån. Jag mäktar snart inte med. Tackar jag ja till en kund som vill ha revision behöver jag ta ytterligare en semesterdag i anspråk. Jag har en assistent, men det är ändå jag som har det yttersta ansvaret. Och jag kan inte ha för många revisionskunder eftersom jag också är chef, säger Carola Lundgren.

Vad söker du för egenskaper hos den nya revisorn?

– Någon som måste kunna bjuda på sig själv. Gör man fel ska man berätta om det i fikarummet. Vi lär av varandras misstag. Man ska vara hjälpsam mot sina kollegor. Det kan vi vara för att vi inte räknar debiteringsgrad. Och man är också naturligtvis alltid hjälpsam mot kunden, säger byråledaren.

Och när ska personen vara på plats?

– Så fort som möjligt. På måndag. Nu.

Taggar: auktoriserad revisor Carola Lundgren revision Revisionären revisor

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
ANNONS
Far Online

Han leder Sveriges största startup

3 april, 2020 Med ett egenutskrivet recept tar sig Ola Gunnarsson an rollen som VD för Aspia.

Tänka kundvärde ett måste i konsultens roll  

2 april, 2020 "Redovisnings- och lönekonsulter behöver gå mer mot den coachande rådgivarens roll och fokusera på kundvärdet."

Ny HD-dom om mutbrott – var går gränsen?

1 april, 2020 HD har avgjort ett uppmärksammat mål om mutor. IMM samt auktoriserade revisorn Helena Adrian kommenterar.

Välj livsstil – sedan jobb

31 mars, 2020 Roger Zinders har inte låtit jobbet styra hur han lever eller var han bor.

REDO för delat ledarskap

30 mars, 2020 Arbetar nästan helt digitalt och har vuxit från tre till fjorton personer på tre år.

Tillfällig lag ska underlätta bolagsstämmor

26 mars, 2020 Regeringen agerar nu för att bolags- och föreningsstämmor ska kunna genomföras.

 Upp