Foto: Stabilisator under en sommarfest. Foto: Anna Wilhelmsson

Stabilisator vinner Medarbetarnas pris: ”Det finaste pris man kan få!”

1 oktober, 2020

Personal på Östersundsbyrån Stabilisator lovsjunger arbetsgivaren. Nu vinner byrån Visma Accounting Awards 2020 – Medarbetarnas pris.

Det är en oerhört glad Petra Örjegren, grundare och VD för Stabilisator i Östersund, som svarar när Balans ringer för att gratulera till utmärkelsen. På torsdagen vann byrån Visma Accountning Awards 2020 – Medarbetarnas pris på det digitala eventet Visma Now.

– Helt magiskt! Vi skrattar varje dag på jobbet. Det är helt underbart att jobba såhär. Har svårt att tänka mig bättre medarbetare. Det här är det finaste pris man kan få!, säger Petra Örjegren.

Petra Örjegren. Foto: Robert Henriksson

Det är medarbetare runt om i landet som har nominerat sin arbetsgivare till priset. Något som Petra Örjegren menar är det tydligaste kvittot på att Stabilisator är på rätt väg att uppfylla sitt mål om att bli ”Jämtlands bästa arbetsgivare”.

– Vi tänker på vår personals hälsa. Vi har full flex, man får välja sina arbetstider att kunna ha balans i livet. Fixat fina omklädningsrum för de som vill träna. Jag har personal som åker skridskor till jobbet, exempelvis. Vi anordnar en friluftsdag en gång om året, har riktigt bra frukost varje dag, gör regelbundna hälsokontroller och har en enkät varje vecka för att mäta arbetsbelastning. När vi planerar hur byrån ska utvecklas får alla i personalen göra sina röster hörda, exemplifierar hon.

Fira priset gjorde Stabilisator med bubbel och skaldjur redan när de blev nominerade. Under hösten blir det något mer storslaget för att fira vinsten.

– Personalen är vår viktigaste resurs och vi jobbar strategiskt och systematiskt med medarbetarnas välbefinnande. Vi ska gå plus och växa, men pengar är inte det främsta målet i affärsmodellen. Vi har det här företaget för att vi ska må bra, inte för att räkna debiteringsgrader. Då får vi det också goare på natten, säger Petra Örjegren

Juryns motivering
Medarbetarnas pris Visma Accounting Awards 2020:
Stabilisator har oerhört stolta och glada medarbetare! Deras nomineringar till Visma Accounting Awards går rakt in i hjärtat: “Min arbetsgivare fortsätter hela tiden att förbättra och utveckla. Det är hållbart! Mina chefer är alltid måna om oss. Alla samarbetar och ingen behöver känna sig stressad. Jag skrattar varje dag på jobbet.” Stabilisator har förstått att starka medarbetare som får utvecklas i en positiv anda, i förlängningen också stärker Sveriges företag.

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
ANNONS
ANNONS

Mötesfria onsdagar och hemarbete – så resonerar storbyråerna

30 oktober, 2020 Onsdagar utan möten - och hemarbete kontra att vara på kontoret - diskuteras flitigt.

Hållbarhetsrapportering – tummen ner för svenska bolag

29 oktober, 2020 Bolagen har en bra bit kvar för att möta kraven på den lagstadgade hållbarhetsrapporteringen.

Så funkar storbyråernas skatterådgivning på distans

28 oktober, 2020 Att ge skatteråd digitalt fungerar bättre är förväntat. Men det finns även gott om utmaningar.

Krishantering och återstarten av ekonomin – det säger skatteexperterna

28 oktober, 2020 Landets skatterådgivare har tvingats ställa om. Hur har det varit – och vad händer härnäst?

Fika med Sara Uhlén: ”Intressant förflyttning för både lön och redovisning”

27 oktober, 2020 Sara Uhlén är ny ordförande för Strategigruppen Redovisnings- och Lönekonsulter FAR.

Nytt direktiv om visselblåsarskydd – så påverkas revisorer

26 oktober, 2020 En ny lag som ger visselblåsare bättre skydd föreslås träda i kraft nästa år.

 Upp