Stabilisator under en sommarfest. Foto: Anna Wilhelmsson

Stabilisator vinner Medarbetarnas pris: ”Det finaste pris man kan få!”

1 oktober, 2020

Personal på Östersundsbyrån Stabilisator lovsjunger arbetsgivaren. Nu vinner byrån Visma Accounting Awards 2020 – Medarbetarnas pris.

Det är en oerhört glad Petra Örjegren, grundare och VD för Stabilisator i Östersund, som svarar när Balans ringer för att gratulera till utmärkelsen. På torsdagen vann byrån Visma Accountning Awards 2020 – Medarbetarnas pris på det digitala eventet Visma Now.

– Helt magiskt! Vi skrattar varje dag på jobbet. Det är helt underbart att jobba såhär. Har svårt att tänka mig bättre medarbetare. Det här är det finaste pris man kan få!, säger Petra Örjegren.

Petra Örjegren. Foto: Robert Henriksson

Det är medarbetare runt om i landet som har nominerat sin arbetsgivare till priset. Något som Petra Örjegren menar är det tydligaste kvittot på att Stabilisator är på rätt väg att uppfylla sitt mål om att bli ”Jämtlands bästa arbetsgivare”.

– Vi tänker på vår personals hälsa. Vi har full flex, man får välja sina arbetstider att kunna ha balans i livet. Fixat fina omklädningsrum för de som vill träna. Jag har personal som åker skridskor till jobbet, exempelvis. Vi anordnar en friluftsdag en gång om året, har riktigt bra frukost varje dag, gör regelbundna hälsokontroller och har en enkät varje vecka för att mäta arbetsbelastning. När vi planerar hur byrån ska utvecklas får alla i personalen göra sina röster hörda, exemplifierar hon.

Fira priset gjorde Stabilisator med bubbel och skaldjur redan när de blev nominerade. Under hösten blir det något mer storslaget för att fira vinsten.

– Personalen är vår viktigaste resurs och vi jobbar strategiskt och systematiskt med medarbetarnas välbefinnande. Vi ska gå plus och växa, men pengar är inte det främsta målet i affärsmodellen. Vi har det här företaget för att vi ska må bra, inte för att räkna debiteringsgrader. Då får vi det också goare på natten, säger Petra Örjegren

Juryns motivering
Medarbetarnas pris Visma Accounting Awards 2020:
Stabilisator har oerhört stolta och glada medarbetare! Deras nomineringar till Visma Accounting Awards går rakt in i hjärtat: “Min arbetsgivare fortsätter hela tiden att förbättra och utveckla. Det är hållbart! Mina chefer är alltid måna om oss. Alla samarbetar och ingen behöver känna sig stressad. Jag skrattar varje dag på jobbet.” Stabilisator har förstått att starka medarbetare som får utvecklas i en positiv anda, i förlängningen också stärker Sveriges företag.

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Rapportering: ”Det är dags att ta i hand”

  2 juli, 2021 EU:s gröna omställning av ekonomin innebär att hållbarhetsexperterna och redovisningsspecialisterna nu måste samarbeta.

  Modernisering av bokföringslagen – viktigaste punkterna

  2 juli, 2021 En modernisering av bokföringslagen har länge varit på tapeten. Nu har utredningen lämnats till regeringen.

  RI:s nya chefsrevisor: ”Ska inte pilla i detaljer”

  1 juli, 2021 Anna-Karin Brusk Rönnqvist är ny chefsrevisor på Revisorsinspektionen (RI) från 1 juli.

  ”Låt korttidsstödet komma till den nytta som avsågs från början”

  1 juli, 2021 Korttidsstödet har kantats av allvarliga problem - menar Åsa Lundvall och Karin Apelman från FAR.

  ISQM närmar sig – det här ska du ha koll på

  30 juni, 2021 ISQM innebär ett nytt sätt att hantera kvalitetsfrågor på revisionsbyråer.

   Upp