Kristofer Hedlund

Seniorer håller kontakten: ”Tyvärr är vi bara gubbar”

5 juni, 2017

När allt fler av auktoriserade BDO-revisorn Bertil Oppenheimers kollegor började gå i pension bestämde han sig för att fortsätta hålla kontakten. Entré: Feinsteins Alumni.

De är elva män i sina bästa år som denna fredag har mötts på Nobelmuseet i Gamla Stan i Stockholm. Nästintill samtliga bär kavaj och välputsade skor. Alla är före detta revisorer. Så, vad gör de i de turiststinna Stockholmskvarteren?

Att träffen blivit av kan de tacka BDO-revisorn Bertil Oppenheimer, snart 67, för.

– Vi är ganska många delägare som har gått eller håller på att gå i pension. Så för två år sedan bildade jag vår grupp Feinsteins Alumni, kallad efter BDO Sveriges grundare Sten Erik Feinstein, berättar han.

– Många av oss har jobbat i 30-40 år. När man går i pension är plötsligt jobbet och de nära relationer man hade helt borta, det sociala kittet försvinner. Så jag kom på att föra ihop oss, fortsätter Bertil Oppenheimer.

Bertil Oppenheimer. Foto: Kristofer Hedlund

Bertil Oppenheimer. Foto: Kristofer Hedlund

Teamet består för närvarande av 16 män. Det enda inträdeskravet är att man ska vara +60 år. De flesta gamla kollegorna i Feinsteins Alumni är 40- och 50-talister, men med finns även två medlemmar som har fyllt 82 år. Några tar fler initiativ än andra att anordna möten.

Men kvinnorna, var är de?

– Tyvärr är vi bara gubbar. Det fanns inga kvinnliga delägare som var kvar då för två år sedan när jag initierade det här. Vi träffas lite då och då, vi går på muséer, teater, ordnar vinprovning eller olika guidade visningar. Eller så har vi en aktivitet med påföljande middag. Ungefär häften brukar dyka upp, fortsätter Bertil Oppenheimer och tillägger:

– Vi har även varannan damernas. Ibland är våra fruar eller respektive med. De tycker också att det är roligt eftersom de har levt med oss och med våra jobb och kollegor under så många år.

BDO:s grundare Sven-Erik Feinstein. Foto: Kristofer Hedlund

BDO:s grundare Sven-Erik Feinstein.

Att den gemensamma byråns grundare skulle få äran att bli namne åt gruppen var en självklarhet.

Bertil Oppenheimer har även tagit fram en pin med Sten Erik Feinstein iförd en finurlig min och boxarhandske. Samtliga fick var sin att fästa på kavajslaget i juni 2015, då första mötet ägde rum med respektive på den årliga vårkonserten O’modernt på Confidencen i Ulriksdal.

– Sten Erik Feinstein var en stor profil i branschen och ett föredöme för alla oss gamlingar, förklarar den snart 67-årige revisorn.

Vilken är den största vinsten med att träffas i den här formen?

– Det är ett socialt och kul sätt att hålla kontakten med gamla kollegor och vänner. Vi pratar absolut inte revision, möjligen gamla minnen, och det är helt kravlöst.

Vad har du för tips till andra i branschen som funderar på att bilda en liknande grupp?

– Om man känner för att träffas när man inte längre jobbar ihop, så ska man inte fundera för länge. Det är bara att göra.

Taggar: BDO bertil oppenheimer

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Frågan om revisionsplikt på nytt i hetluften

  15 oktober, 2021 Det saknas vetenskapligt stöd för att slopad revisionsplikt lett till ökat skattefusk och ekonomisk brottslighet.

  Nordens låga trösklar för revisionsplikt – så skiljer vi oss från övriga EU

  15 oktober, 2021 Revisionsplikten är på tapeten igen i Sverige. Men hur ser det ut i omvärlden?

  ”Tilliten är mer värd än den norska oljefonden”

  15 oktober, 2021 Bevarandet av revisionsplikten är en prioriterad fråga för den norska branschorganisationen.

  Tydligt ökat förtroende för skatterådgivare

  14 oktober, 2021 Företagsledare och politiker har ett tydligt stärkt förtroende för skatterådgivare. Även allmänhetens förtroende pekar uppåt. 

  Inga post- eller heldigitala stämmor efter årsskiftet

  12 oktober, 2021 Den tillfälliga lagen för att underlätta bolagsstämmor kommer inte att förlängas efter årsskiftet.

  Balans får ny webb 21 oktober

  11 oktober, 2021 Charlotta Marténg: Nya Balans webb ger läsaren inspiration, kunskap och bättre möjligheter till långläsning.

   Upp