Foto: iStock

Semester – få koll på reglerna innan du tar ledigt

10 maj, 2016

Sommar, sol och värme – den efterlängtade semestern närmar sig. Men har du koll på skillnaden mellan semesterlön och semesterersättning?

För lönekonsulterna är det bra att veta skillnaden mellan semesterlön och semesterersättning. Semesterlönen är den intjänade ersättning som anställda får under sin semesterledighet. Semesterersättning däremot är intjänad men outtagen ersättning som betalas ut i stället för semesterlön, exempelvis om en medarbetare avslutar sin anställning. Dessutom: Vilka regler gäller egentligen om en medarbetare blir sjuk under ledigheten? Och, är föräldraledigheten semestergrundande?

Här hittar du hela artikeln (publicerad i Resultat nr 5 2016)

Tholin2

Du hjälper väl dina kunder att ligga steget före? Resultat vänder sig direkt till företagaren och förklarar komplicerade frågor på ett enkelt sätt. Dina kunder får de senaste nyheterna inom skatt, redovisning och andra företagsaktuella ämnen. Det ger dig möjlighet att ge fler och bättre affärsmässiga råd. Som medlem i FAR ger du bort Resultat till ett rabatterat pris. Om du inte är medlem i FAR kan du välja att prenumerera. Läs mer här.

Taggar: lönekonsult lönekonsulter semesterersättning semesterlön

Annons
Far Online

Återvänder till revisorsyrket: ”En nystart”

9 juli, 2020 Ola Almquist lämnade jobbet som revisor för en tjänst som ekonomichef. Nu har han återvänt.

Så får din byrå godkänd utbildningsplan

8 juli, 2020 Revisorsinspektionen uppdaterar sin vägledning om godkännande av utbildningsplan - för att underlätta för byråerna.

Förtroendet A och O i relationen med kunden

6 juli, 2020 "Auktorisationen tillför ett stort värde för kunden".

”Det är tuffa tider – men de gynnar oss”

3 juli, 2020 Auktoriserade revisorn Carl-Magnus Falk bakom nytt webbaserat boksluts- och årsredovisningsprogram som ska revolutionera redovisningen.

7 nyheter på hållbarhetsområdet

1 juli, 2020 Taxonomier, handlingsplaner, förordningar och direktiv. Och vad är egentligen New Green Deal?

 Upp