Foto: iStock

Semester – få koll på reglerna innan du tar ledigt

10 maj, 2016

Sommar, sol och värme – den efterlängtade semestern närmar sig. Men har du koll på skillnaden mellan semesterlön och semesterersättning?

För lönekonsulterna är det bra att veta skillnaden mellan semesterlön och semesterersättning. Semesterlönen är den intjänade ersättning som anställda får under sin semesterledighet. Semesterersättning däremot är intjänad men outtagen ersättning som betalas ut i stället för semesterlön, exempelvis om en medarbetare avslutar sin anställning. Dessutom: Vilka regler gäller egentligen om en medarbetare blir sjuk under ledigheten? Och, är föräldraledigheten semestergrundande?

Här hittar du hela artikeln (publicerad i Resultat nr 5 2016)

Tholin2

Du hjälper väl dina kunder att ligga steget före? Resultat vänder sig direkt till företagaren och förklarar komplicerade frågor på ett enkelt sätt. Dina kunder får de senaste nyheterna inom skatt, redovisning och andra företagsaktuella ämnen. Det ger dig möjlighet att ge fler och bättre affärsmässiga råd. Som medlem i FAR ger du bort Resultat till ett rabatterat pris. Om du inte är medlem i FAR kan du välja att prenumerera. Läs mer här.

Taggar: lönekonsult lönekonsulter semesterersättning semesterlön

Annons
Far Online

3 saker att tänka på inför anställningsintervjun

18 september, 2020 Balans har frågar fem stora byråer om vad framgångsrika kandidater bör tänka på inför anställningsintervjun.

Hon är ny ordförande i FAR

18 september, 2020 Åsa Lundvall, EY, är ny ordförande i FAR. Det här är hennes tre fokusområden.

WinWin vinnare Årets framtidsbyrå 2020

17 september, 2020 Innovativt ledarskap och en tydlig affärsmodell. Det gav WinWin Ekonomi segern i Årets framtidsbyrå 2020.

Niclas Hellman tilldelas CH Witts pris 2020

17 september, 2020 CH Witts pris 2020 går till Niclas Hellman. "Fullkomligt lysande" är juryns omdöme om artikeln.

”Yrkesstolthet är viktigt”

16 september, 2020 Sofia Berglin driver enmansbyrå: Lägga tiden på rätt saker efter egen planering de största fördelarna.

Ökad kompetens tack vare medlemskapet

14 september, 2020 På iRevision är icke-ordinarie medlemmar i FAR basmedlemmar. Något Göteborgsbyrån använ­der för att höja kompetensen.

 Upp