Rakel Lennartsson. På bilden Helena Mueller, KPMG och Fredrik Franke, PwC

Samarbete över byrågränser

6 juli, 2016

Hållbarhetsfrågorna står inte bara högt upp på agendan under årets Almedalsvecka. De uppmuntrar även till samarbete över byrågränserna. KPMG var först att sträcka ut en hand.

Alla talar om hållbarhetsrapportering och det finns ett antal vedertagna ramverk för hur en sådan kan åstadkommas. Färre vet hur man bokför icke-finansiell information. Denna fråga stod på programmet på tisdagen då KPMG bjöd in till seminariet Mäta och kvantifiera hållbarhet – hur gör man? Helena Mueller, hållbarhetsspecialist på KPMG modererade samtalet och vid sin sida på scenen hade hon ingen mindre än konkurrenten Fredrik Franke, hållbarhetsspecialist på PwC.helenaHelena Mueller, KPMG och Didrik Roos, Deloitte.

– Det här är en så stor fråga att vi måste arbeta med den tillsammans för att vara trovärdiga, säger hon, och Fredrik Franke nickar instämmande när Balans fångar dem i vimlet efteråt.

Samtidigt utvecklar nu varje byrå sin specifika modell för att sätta siffror på icke-finansiella värden. Hur går det ihop med att man efterlyser en internationell harmonisering på området?

– De som vill vara i framkant sitter inte och väntar på sega globala initiativ. De jobbar själva fram något och ju fler som gör det, desto mer viktigt blir det att vi får ett enhetligt protokoll, säger Fredrik Franke.

Även på onsdagen syntes Helena Mueller i en panel tillsammans med en konkurrent, den här gången Didrik Roos, hållbarhetsspecialist på Deloitte.

De båda FAR-medlemmarna var inbjuda att i delta i branschorganisationen SVCA:s paneldiskussion om hur private equity-sektorn kan bidra till hållbart företagande genom att vara aktiva ägare. Hållbarhet tycks ha etablerat sig som ett starkt affärsområde som dessutom utvecklar samarbetet inom branschen.

 

Taggar: Deloitte hållbarhet KPMG PwC

Text: Rakel Lennartsson

rakel.lennartsson@far.se
 • ”Välkommet besked om arvs- och gåvoskatt”

  24 september, 2021 Klarläggande besked för branschens rådgivare, menar Hans Peter Larsson, skatteansvarig FAR.

  WeAudit vinner Årets framtidsbyrå 2021

  23 september, 2021 Denna gång räckte nomineringen till seger. WeAudit blir Årets framtidsbyrå 2021.

  Henrik Persson vinner CH Witts pris

  23 september, 2021 Henrik Persson, Deloitte, får ta emot CH Witts pris 2021 för bästa artikel i Balans.

  Penningtvätt – flera lagskärpningar på gång

  22 september, 2021 Revisorer behöver bli mycket bättre på att rapportera misstänkt penningtvätt.

  Nyexade ekonomer populära på arbetsmarknaden

  21 september, 2021 Ekonomer som tagit examen får lätt jobb. Nära hälften får arbete innan avslutade studier.

  Höstbudgeten: ”Rådgivare bör följa utvecklingen”

  20 september, 2021 Dessa är fokusområden i höstbudgeten och så ska du som rådgivare tänka inför 2022.

   Upp