Foto: Rakel Lennartsson. På bilden Helena Mueller, KPMG och Fredrik Franke, PwC

Samarbete över byrågränser

6 juli, 2016

Hållbarhetsfrågorna står inte bara högt upp på agendan under årets Almedalsvecka. De uppmuntrar även till samarbete över byrågränserna. KPMG var först att sträcka ut en hand.

Alla talar om hållbarhetsrapportering och det finns ett antal vedertagna ramverk för hur en sådan kan åstadkommas. Färre vet hur man bokför icke-finansiell information. Denna fråga stod på programmet på tisdagen då KPMG bjöd in till seminariet Mäta och kvantifiera hållbarhet – hur gör man? Helena Mueller, hållbarhetsspecialist på KPMG modererade samtalet och vid sin sida på scenen hade hon ingen mindre än konkurrenten Fredrik Franke, hållbarhetsspecialist på PwC.helenaHelena Mueller, KPMG och Didrik Roos, Deloitte.

– Det här är en så stor fråga att vi måste arbeta med den tillsammans för att vara trovärdiga, säger hon, och Fredrik Franke nickar instämmande när Balans fångar dem i vimlet efteråt.

Samtidigt utvecklar nu varje byrå sin specifika modell för att sätta siffror på icke-finansiella värden. Hur går det ihop med att man efterlyser en internationell harmonisering på området?

– De som vill vara i framkant sitter inte och väntar på sega globala initiativ. De jobbar själva fram något och ju fler som gör det, desto mer viktigt blir det att vi får ett enhetligt protokoll, säger Fredrik Franke.

Även på onsdagen syntes Helena Mueller i en panel tillsammans med en konkurrent, den här gången Didrik Roos, hållbarhetsspecialist på Deloitte.

De båda FAR-medlemmarna var inbjuda att i delta i branschorganisationen SVCA:s paneldiskussion om hur private equity-sektorn kan bidra till hållbart företagande genom att vara aktiva ägare. Hållbarhet tycks ha etablerat sig som ett starkt affärsområde som dessutom utvecklar samarbetet inom branschen.

 

Taggar: Deloitte hållbarhet KPMG PwC

Text: Rakel Lennartsson

rakel.lennartsson@far.se
Far Online

Tillfällig lag ska underlätta bolagsstämmor

26 mars, 2020 Regeringen agerar nu för att bolags- och föreningsstämmor ska kunna genomföras.

Revisorsprovet i maj skjuts fram

25 mars, 2020 Vårens revisorsexamen senareläggs till 18-19 augusti 2020. Det meddelade RI i dag.

Informationsplikt för skatterådgivare kan senareläggas

24 mars, 2020 Införandet av rapporteringsplikt för skatterådgivare kan skjutas fram på grund av coronaepidemin.

Hallå där… Carl Svernlöv och Fredrik Ljung

20 mars, 2020 Duon om ett bolags möjlighet att ta tillbaka en utdelning det redan fattats beslut om.

Experten reder ut: Ställda säkerheter

19 mars, 2020 Redovisning av ställda säkerheter - vad gäller? Göran Abrahamsson reder ut.

Byråanståndet ändras på grund av corona

19 mars, 2020 Coronaviruset påverkar även byråanståndet. Nytt beslut från Skatteverket.

 Upp