Rakel Lennartsson. På bilden Helena Mueller, KPMG och Fredrik Franke, PwC

Samarbete över byrågränser

6 juli, 2016

Hållbarhetsfrågorna står inte bara högt upp på agendan under årets Almedalsvecka. De uppmuntrar även till samarbete över byrågränserna. KPMG var först att sträcka ut en hand.

Alla talar om hållbarhetsrapportering och det finns ett antal vedertagna ramverk för hur en sådan kan åstadkommas. Färre vet hur man bokför icke-finansiell information. Denna fråga stod på programmet på tisdagen då KPMG bjöd in till seminariet Mäta och kvantifiera hållbarhet – hur gör man? Helena Mueller, hållbarhetsspecialist på KPMG modererade samtalet och vid sin sida på scenen hade hon ingen mindre än konkurrenten Fredrik Franke, hållbarhetsspecialist på PwC.helenaHelena Mueller, KPMG och Didrik Roos, Deloitte.

– Det här är en så stor fråga att vi måste arbeta med den tillsammans för att vara trovärdiga, säger hon, och Fredrik Franke nickar instämmande när Balans fångar dem i vimlet efteråt.

Samtidigt utvecklar nu varje byrå sin specifika modell för att sätta siffror på icke-finansiella värden. Hur går det ihop med att man efterlyser en internationell harmonisering på området?

– De som vill vara i framkant sitter inte och väntar på sega globala initiativ. De jobbar själva fram något och ju fler som gör det, desto mer viktigt blir det att vi får ett enhetligt protokoll, säger Fredrik Franke.

Även på onsdagen syntes Helena Mueller i en panel tillsammans med en konkurrent, den här gången Didrik Roos, hållbarhetsspecialist på Deloitte.

De båda FAR-medlemmarna var inbjuda att i delta i branschorganisationen SVCA:s paneldiskussion om hur private equity-sektorn kan bidra till hållbart företagande genom att vara aktiva ägare. Hållbarhet tycks ha etablerat sig som ett starkt affärsområde som dessutom utvecklar samarbetet inom branschen.

 

Taggar: Deloitte hållbarhet KPMG PwC

Text: Rakel Lennartsson

rakel.lennartsson@far.se
 • Sofia Götmar-Blomstedt – ledande lagspelare

  25 februari, 2021 PwC:s nya VD Sofia Götmar-Blomstedt representerar en ny generation ledare. Vi har intervjuat henne.

  Godkänt på revisorsprovet: ”En milstolpe i karriären”

  24 februari, 2021 Mindre än två månader efter examination kom det efterlängtade beskedet: Godkänt på revisorsprovet!

  Stagnerade branschlöner under pandemin

  23 februari, 2021 Medarbetare har försvunnit ur statistiken, bonusar strukits och nyutexaminerade har svårt att komma in.

  Lönestatistik för revisionsbranschen 2021

  23 februari, 2021 Är du revisor eller redovisningskonsult? Och arbetar du i storstad eller på mindre ort?

  Så gick det på senaste revisorsprovet

  22 februari, 2021 Resultatet är klart. Så många fick godkänt och har möjlighet att bli auktoriserad revisor.

  FAR-medlemmen Jonny Boström dansar sig in i Talang

  19 februari, 2021 Med kostym, portfölj och dansanta steg gör Jonny Boström entré i TV4:s Talang.

   Upp