Foto: Rakel Lennartsson. På bilden Helena Mueller, KPMG och Fredrik Franke, PwC

Samarbete över byrågränser

6 juli, 2016

Hållbarhetsfrågorna står inte bara högt upp på agendan under årets Almedalsvecka. De uppmuntrar även till samarbete över byrågränserna. KPMG var först att sträcka ut en hand.

Alla talar om hållbarhetsrapportering och det finns ett antal vedertagna ramverk för hur en sådan kan åstadkommas. Färre vet hur man bokför icke-finansiell information. Denna fråga stod på programmet på tisdagen då KPMG bjöd in till seminariet Mäta och kvantifiera hållbarhet – hur gör man? Helena Mueller, hållbarhetsspecialist på KPMG modererade samtalet och vid sin sida på scenen hade hon ingen mindre än konkurrenten Fredrik Franke, hållbarhetsspecialist på PwC.helenaHelena Mueller, KPMG och Didrik Roos, Deloitte.

– Det här är en så stor fråga att vi måste arbeta med den tillsammans för att vara trovärdiga, säger hon, och Fredrik Franke nickar instämmande när Balans fångar dem i vimlet efteråt.

Samtidigt utvecklar nu varje byrå sin specifika modell för att sätta siffror på icke-finansiella värden. Hur går det ihop med att man efterlyser en internationell harmonisering på området?

– De som vill vara i framkant sitter inte och väntar på sega globala initiativ. De jobbar själva fram något och ju fler som gör det, desto mer viktigt blir det att vi får ett enhetligt protokoll, säger Fredrik Franke.

Även på onsdagen syntes Helena Mueller i en panel tillsammans med en konkurrent, den här gången Didrik Roos, hållbarhetsspecialist på Deloitte.

De båda FAR-medlemmarna var inbjuda att i delta i branschorganisationen SVCA:s paneldiskussion om hur private equity-sektorn kan bidra till hållbart företagande genom att vara aktiva ägare. Hållbarhet tycks ha etablerat sig som ett starkt affärsområde som dessutom utvecklar samarbetet inom branschen.

 

Taggar: Deloitte hållbarhet KPMG PwC

Text: Rakel Lennartsson

rakel.lennartsson@far.se
Annons
Far Online

Fika med Jan Söderqvist: Byråer behöver rusta för ökad efterfrågan på rådgivning

4 juni, 2020 Coronakrisen har lett till ett massivt sug efter rådgivning. Balans digitalfikar med branschexperten Jan Söderqvist.

Senareläggning av informationsplikt för skatterådgivare allt närmare

3 juni, 2020 Riksdagen öppnar upp för att skjuta på införandet av rapporteringsplikten avseende vissa gränsöverskridande arrangemang (DAC6).

RI: Revisorerna väntas få större ansvar för hållbarhet  

2 juni, 2020 Revisorer har låg kunskap inom hållbarhet anser specialister. RI är försiktig med att dra slutsatser.

”Ha inte för bråttom!”

29 maj, 2020 Testa dig fram! Det karriärtipsar Jessica Herrlin - byråledare Baker Tilly Halmstad.

5 frågor och svar om Reko kopplat till lön

28 maj, 2020 Är det bara auktoriserade lönekonsulter som ska följa Reko? Och hur är det med tystnadsplikten?

”Det går faktiskt att påverka systemet”

27 maj, 2020 Helene Agélii, NRF: Internationell standardsättning är en tungrodd process. Men den går att påverka.

 Upp