Foto: Urban Jörén och Getty Images

Saldo Redovisning om coronakrisen: ”Katalysator till hur branschen ska jobba framöver”

Faktaruta

Balans har i en serie intervjuat de sex byråer som har vunnit FAR:s pris Årets framtidsbyrå, för att höra hur de och byråernas kunder tacklar coronakrisen. Saldo Redovisning blev Årets framtidsbyrå 2017. Här kan du läsa om de andra framtidsbyråerna: framtidsbyråer om coronakrisen

4 maj, 2020

Framtiden och branschen är för alltid förändrad. 2020 är det år då helautomatiserad redovisning och konsultens totala energi mot kund blir ett faktum, spår Saldo Redovisnings kreativa ledare Mattias Segerbrand.

Ett ändrat arbetssätt på byråerna är en reell effekt av coronapandemin. Så även för Saldo Redovisning, med kontor på Södermalm i Stockholm.

− Vi tar aktivt kontakt med alla våra kunder. Genom telefon, länk eller helst träffas fysiskt. Inga mail eller sms i detta läge. Nu mer än någonsin gäller vår devis: ”Ju mer digital du är desto mer personlig måste du vara”, säger Mattias Segerbrand, kreativ ledare på Saldo Redovisning och tillägger:

− Vi behöver förstå vilken oro som finns och vilka åtgärder som behövs för att få bästa utveckling av denna stund. Ta fram likviditetsrapporter, nollbudgetar och våra egna åtgärdslistor. Det blir många och långa samtal med kunderna. All den energi för att få fram dessa rapporter och åtgärdslistor för varje kund gör vi i dag helt gratis.

Mattias Segerbrand. Foto: Urban Jörén

Han menar att checkpunkterna lugnar kunderna och ger dem hopp framöver, samtidigt som det bidrar till att alla på byrån kan hjälpa kunderna ännu bättre, ”mycket handlar om psykologi och att vara extremt human”.

Mattias Segerbrand tror att effekterna av all nedstängning kommer att hänga kvar en bra bit in i på sommaren, efterdyningarna i flera år. Något som innebär andra beteendemönster, framförallt färre resor och rörelse av personer, rädsla för nya virus samt mindre konsumtion. Mycket hänger på hur länge omvärlden är stängd.

− 2020 är det absolut mest intressanta år i våra liv hittills och en katalysator till hur vi i branschen kommer att jobba framöver. Det här är året som en gång för alla förändrade vår bransch till att skapa 110 procent automatiserad redovisning. Året då alla vi konsulter ger vår totala energi till våra kunder – där vi gör mest skillnad – i stället för att jobba med debet och kredit. Vilket är riktigt bra. 2020 är året som skapade framtiden, avslutar Mattias Segerbrand.

Läs mer: Balans bevakning av coronakrisen hittar du här

Tidningen Balans följer utvecklingen av coronaviruset och hur den påverkar dig i din yrkesroll, och på www.far.se samlas alla artiklar från Balans, tidningen Resultat och andra relevanta källor.

Taggar: Årets framtidsbyrå Corona framtidsbyråer om coronakrisen

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
Annons
Far Online
Annons

5 frågor och svar om Reko kopplat till lön

28 maj, 2020 Är det bara auktoriserade lönekonsulter som ska följa Reko? Och hur är det med tystnadsplikten?

”Det går faktiskt att påverka systemet”

27 maj, 2020 Helene Agélii, NRF: Internationell standardsättning är en tungrodd process. Men den går att påverka.

ISA är en global produkt medan IFRS är en europeisk

27 maj, 2020 Det finns både likheter och skillnader i hur redovisningsstandarder respektive revisionsstandarder kommer till.

Bokföringsnämnden – ingen vanlig myndighet

27 maj, 2020 Hur styrs Bokföringsnämnden? Balans intervjuar Bokföringsnämndens kanslichef Stefan Pärlhem.

Vem styr över reglerna?

26 maj, 2020 En resa genom maskineriet som tröskar fram lagarna och reglerna för revisions- och rådgivningsbranschen.

WeAudit – framtidens revisionsbyrå tar för sig

20 maj, 2020 Med kärnvärden som modiga, i framkant och innovativa strävar WeAudit efter att revolutionera branschen.

 Upp