Foto: Getty Images

Saldo Redovisning flyttar: ”Stökiga Söder skapar en levande atmosfär”

31 oktober, 2018

Från Vasastan till Södermalm. Saldo Redovisning flyttar till större lokaler – bättre anpassade för ökad personalstyrka och digital verksamhet.

Många i landet må ha höstlov, men för Saldo Redovisning har en ny fas kring verksamheten tagit fart. Sedan en kort tillbaka pågår fullskalig rivning och renovering på Folkungagatan 108 på Södermalm i Stockholm – redovisningsbyråns nya lokaler från 1 februari 2019.

– Vi har letat i över ett år efter en lokal som är Saldo. Vi vill ha en plats där vi är synliga och tillgängliga vilket är på gatuplan med mycket rörelse utanför våra fönster. Den kunde lika gärna ligga på en annan plats innanför tullarna, men Söder – som vi har bedrivit krog på tidigare – har alltid känts bra. Stökiga Söder skapar en levande atmosfär, säger Mattias Segerbrand, kreativ ledare på byrån, till Balans.

Mattias Segerbrand. Foto: Christian Gustavsson

Läs mer: Förändringar på Saldo Redovisning

Anledningen till flytten från Vasastan är enkel; personalstyrkan har ökat och fler vill man bli. Just nu är Saldo Redovisning på jakt efter både nya medarbetare och kunder.  Och planerna för hur de gamla banklokalerna ska utformas är många, berättar den kreativa ledaren tillika auktoriserade redovisningskonsulten.

Det totala utrymmet, som består av två plan, har fortfarande kvar bankvalvet och det nedsänkta innertaket har tagits ned för att skapa volym och liv. Nu ska ytorna inredas för att passa de digitala arbetsuppgifterna och större personalstyrkan bättre.

– Här kommer vi att verkligen visa hur ett digitalt arbete ska se ut. Vi ska ta hänsyn till den nya tekniken för att visa vad som är möjligt för att gå hela vägen med automatiseringen. Kontoret kommer att byggas på hållbara grunder och återvunnet material och vara sparsmakat inrett med mörka färger, svart, grått och snygg belysning, berättar Mattias Segerbrand.

– Vi kommer, förutom ett öppet landskap för oss själva, att ta fram en del olika mötesplatser i lokalen. Tanken är att vi skapar ett långbord med plats för ca 10–12 personer. Kunderna ska kunna komma in och sätta sig och jobba eller bara ha kortare möten med oss. Eller kanske rentav bara komma förbi för en kopp kaffe för sådant tycker vi om, nämligen att bara ibland få vara helt personligt sociala.

Upp till 30 personer ska kunna få plats. Lokalen ska andas inspiration och ”massa energi”. Här ska den heldigitala redovisningsbyrån, som vann FAR-priset Årets Framtidsbyrå 2017, fortsätta effektivresan mot ett bättre liv, som Mattias Segerbrand uttrycker det.

– Det kommer att bli en lokal där du ska kunna arbeta digitalt var du än är, ensam om du vill eller med kollegor när du önskar. En mötesplats för kreativa tankar och där våra kunder alltid ska känna sig som en del av Saldo. Vi kommer att märkas i området när vi är klara. Att få skapa skillnad är något vi tycker om, säger Mattias Segerbrand.

Läs mer: Blev vd genom att ifrågasätta

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

Grattis ARK till tio år

7 december, 2018 2008 öppnade FAR upp för auktoriserade redovis­ningskonsulter som medlemskategori. Balans söker upp två ursprungsmedlemmar.

”Det handlar om revision – inte liv och död”

6 december, 2018 Efter operation, cellgifter och strålning fick Lina Andersson ett nytt mål: starta egen revisionsbyrå.

Experten: 8 frågor och svar om stiftelser och K-regelverk

5 december, 2018 Kerstin Fagerberg svarar på frågor rörande stiftelsers tillämpning av regelverken.

”Våga vara dig själv”

3 december, 2018 I centrala Göte­borg arbetar Nathalie Trang på Bokio - där fokus är att se framåt.

Halmstadbyrå vinner internationellt pris: ”Började stamma”

30 november, 2018 Revisionskonsulterna med bas i Halmstad har vunnit The PAC Awards i San Diego.

Nyheter inför bokslutet 2018

28 november, 2018 För artonde året i rad skriver Carina Edlund Nyheter inför bokslutet för Balans.

 Upp