Foto: Getty Images

Så påverkar pandemin storbyråernas höstrekryteringar

17 augusti, 2020

Varje höst brukar storbyråerna välkomna en stor kull nyanställda till kontoret. Men hur blir det i år? Balans rundfrågning visar att Big 8 har valt olika vägar.

Efter en coronavår ingen hade kunnat förutse har arbetssättet för många byråer i landet förändrats i grunden. Fysiska möten har ersatts av samtal över videolänk och frågor från kunderna har i mångt och mycket kretsat kring ett enda ämne och dess efterverkningar på verksamheten.

Men vad har flera månader av covid-19 inneburit för anställningsbehovet hos Sveriges största revisions- och rådgivningsbyråer? Och vilka kompetensbehov finns framöver? Väldigt olika, visar den rundfrågning Balans har genomfört.

Deloitte har exempelvis precis välkomnat den första gruppen nyutexaminerade och kommer inom de närmaste veckorna ta emot cirka 130 nya medarbetare. Även PwC nyanställer, dock färre än vanligt. Femtio personer, främst inom revisionsverksamheten och transaktionsrådgivning, tillträder i månadsskiftet augusti/september. Grant Thornton har i sin tur skjutit fram nyanställningarna till december/januari, medan KPMG sprider ut cirka 140 nyexaminerade under perioden augusti 2020 – januari 2021. BDO skriver att det de på vissa kontor tar in ett mindre antal nya revisorsassistenter, men för övrigt avvaktar med att anställa. Det är ”mycket möjligt” att nya medarbetare kommer in i slutet av året eller januari istället. Mazars rekryterar sju personer, som ett led av att lika många har slutat.

Samtliga storbyråer som har återkopplat till Balans skriver vidare att kick off– och teambuilding-aktiviteter planeras att genomföras digitalt under kommande månader.

När det gäller framtida kompetensbehov uppger byråerna att de efterfrågar medarbetare med kunskap inom rådgivning, hållbarhet, digitala tjänster och affärsutveckling. BDO har även rekryterat en IT-revisor, som påbörjar sin tjänst till hösten.

Fotnot: Efter artikelns publicering har EY hört av sig. På EY startar 214 nyexaminerade; rekryteringar till alla affärsområden med en majoritet till Assurance (revision och redovisning). Det är totalt något färre nyrekryteringar än vid samma period förra året.

Läs mer: Enkät: Hösten 2020 hos storbyråerna – nyrekryteringar och framtidsbehov

Läs mer: Balans bevakning av coronakrisen hittar du här

Tidningen Balans följer utvecklingen av coronaviruset och hur den påverkar dig i din yrkesroll, och på www.far.se samlas alla artiklar från Balans, tidningen Resultat och andra relevanta källor.

Taggar: Big 8 Corona

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
ANNONS
ANNONS

Enklare för nordiska företag utbyta data

24 september, 2020 Näringsministrar i Norden godkänner färdplan som förenklar samarbete mellan nordiska företag och med myndigheter.

Så syns du maximalt på LinkedIn

23 september, 2020 Hur ska du profilera dig bäst inom branschen? Balans rådfrågar LinkedIn-experten Charlotte Hågård.

Experten: 10 frågor och svar om kapitaltäckning

21 september, 2020 När kan en kapitaltäckningsgaranti användas och vad gäller egentligen? Experten reder ut.

3 saker att tänka på inför anställningsintervjun

18 september, 2020 Balans har frågat fem stora byråer om vad framgångsrika kandidater bör tänka på inför anställningsintervjun.

Hon är ny ordförande i FAR

18 september, 2020 Åsa Lundvall, EY, är ny ordförande i FAR. Det här är hennes tre fokusområden.

WinWin vinnare Årets framtidsbyrå 2020

17 september, 2020 Innovativt ledarskap och en tydlig affärsmodell. Det gav WinWin Ekonomi segern i Årets framtidsbyrå 2020.

 Upp