Foto: Getty Images

Så gick det på senaste revisorsprovet

22 februari, 2021

Resultatet är klart. 60 procent fick godkänt på senaste revisorsprovet och har nu möjlighet att bli auktoriserade revisorer.

I början av januari genomförde 211 personer revisorsprovet på nio orter i Sverige. Av dessa var det 126 som fick godkänt, vilket motsvarar 60 procent, meddelar nu Revisorsinspektionen (RI).

Det var med förenade krafter som Revisorsinspektionen, Examensrådet, FAR och de största byråerna kunde komma fram till en gemensam lösning för att provet skulle bli av 7–8 januari, efter att det med kort varsel ställdes in under hösten 2020 på grund av pandemin.

− Det är mycket glädjande att vi tillsammans har kunnat hitta en lösning där provet för revisorsexamen kan genomföras i enlighet med de nu gällande restriktionerna och rekommendationerna för att minska smittspridningen. Detta hade inte varit genomförbart på så kort tid utan branschens och FAR:s stora insatser, sa Per Johanson, Revisorsinspektionens chef, i en kommentar.

Rättningen av proven har dessutom gått fort. Egentligen skulle RI inte gå ut med resultaten förrän i början av mars. Men redan 19 februari kunde de skicka ut brev till samtliga tentander.

Läs mer: Balans bevakning av coronakrisen hittar du här

Tidningen Balans följer utvecklingen av coronaviruset och hur den påverkar dig i din yrkesroll, och på www.far.se samlas alla artiklar från Balans, tidningen Resultat och andra relevanta källor.

Taggar: auktorisation Corona examen FAR revisor Revisorsinspektionen revisorsprov

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Steg för steg – rekrytera rätt till egna byrån

  14 juni, 2021 Jonny Boström har presenterat sin satsning. Nyckeln till framgångsrik byrå? Hitta rätt medarbetare och kunder.

  Sena skattedeklarationer beläggs med förseningsavgift

  11 juni, 2021 Lämnas skattedeklarationen in efter 15 juni kommer Skatteverket att ta ut förseningsavgift.

  ”Revisorer och rådgivare bör hålla koll på globala bolagsskatten”

  11 juni, 2021 G7-länderna har kommit överens om strukturen för en global bolagsskatt.

  Ny ordförande med skatt på agendan

  10 juni, 2021 Här är de hetaste skattefrågorna. Balans intervjuar Peter Lindstrand, ny ordförande i FAR:s Strategigrupp Skatt.

  Vill du bli kvalitetskontrollant?

  9 juni, 2021 Nu söker FAR:s kvalitetsnämnd för revisionsverksamhet kvalitetskontrollanter - framför allt i Stockholmsområdet.

  Avhandling: ”Inflytande kan ske på många olika sätt”

  8 juni, 2021 Elina Malmström: Idén att forska på revision ur mindre byråers perspektiv mötte ointresse och motstånd.

   Upp