Foto: Getty Images

RSM utsedd till en av Sveriges bästa arbetsplatser

25 mars, 2021

Skam den som ger sig. Efter att i fem år ha jobbat aktivt för att få utmärkelsen en av Sveriges bästa arbetsplatser kom RSM slutligen med på årets lista.

RSM har de senaste åren satsat stenhårt på att få utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplatser, något Balans tidigare skrivit om.

Och nu har arbetet burit frukt. På listan som släpptes på torsdagens fanns RSM på plats 24 av 25 i kategorin organisationer med 50–249 medarbetare.

– Att vi lyckats med detta mitt under rådande pandemi, där vi fått ställa om vår vardag och vårt sätt att arbeta, visar verkligen att vi har en trygghet och ett engagemang som driver oss att leva i enligt med våra värderingar, säger Maria Olofsson, HR-ansvarig på RSM, i ett pressmeddelande.

Det är undersöknings- och konsultföretaget Great Place to Work som årligen utser Sveriges bästa arbetsplatser via en medarbetarundersökning och certifieringsprocess. Bland annat bygger rankingen på medarbetarnas egna upplevelser av sin arbetsplats.

För RSM:s del har det inneburit att byrån har skapat en grupp som analyserar resultatet från medarbetarundersökningen. I fem år har byrån fått certifieringen, med det stora målet att komma med på listan över de bästa arbetsplatserna i Sverige. Något de alltså lyckades med i år.

Paulina Karlberg. Foto: RSM

Paulina Karlberg, revisor och skyddsombud inom arbetsmiljö på RSM Göteborg, har tidigare sagt till Balans.

– När vi frågar våra medarbetare vad som är viktigt på arbetsplatsen svarar de glädje, gemenskap, engagemang och man agerar prestigelöst. Det vill också känna sig sedda och hörda.

I Balans intervju underströk hon även att det är A och O att verkligen ta reda på vad medarbetarna både uppskattar och saknar – och ha en öppen dialog.

– Det ska inte vara fult att säga att man har för mycket att göra. Vi är i en sådan bransch där många av oss vill vara bäst och lyckas. Här blir vi bättre genom att hjälpa varandra, det är så vi lyckas tillsammans.

Läs mer: RSM jobbar för att bli Sveriges bästa arbetsplats

Taggar: RSM

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Bolagsverket: ”Högt tryck på digitala lösningar”

  9 april, 2021 Nu har Bolagsverket lämnat in sin slutrapport om digital ingivning av årsredovisningar.

  Om Agoy-affären: ”Roligt, efterlängtat och väntat”

  8 april, 2021 "Startup-bolaget Agoy är en typisk uppköpskandidat för Fortnox." Balans har samlat flera röster om affären.

  Affär: Fortnox blir ny storägare i Agoy

  8 april, 2021 Fortnox köper 30 procent av molnbaserade periodavstämningstjänsten Agoy för 18,5 miljoner kronor. ”En struntsumma."

  Experten: 11 frågor och svar om kapitalförsäkring enligt K2 och K3

  6 april, 2021 Therese Hagström, redovisnings­specialist på Deloitte, reder ut vad som gäller.

  ”Kontrollanten och jag hade en bra dialog”

  31 mars, 2021 Jeanette Westerlund, Auktoriserad Lönekonsult FAR, blev kvalitetskontrollerad för första gången i höstas.

  Tänk på det här inför kvalitetskontroll lön

  30 mars, 2021 Är du Auktoriserad Lönekonsult FAR och ska bli kvalitetskontrollerad? Så kan du förbereda dig.

   Upp