Paulina Karlberg, revisor och skyddsombud inom arbetsmiljö på RSM Göteborg. Foto: RSM

RSM jobbar för att bli Sveriges bästa arbetsplats

7 maj, 2020

Sedan fyra år jobbar RSM aktivt för att få utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats – genom sats­ningen att skapa en utvecklande och hälsosam arbetsmiljö.

Att medarbetarna är med och formar RSM:s värde­ord bidrar till en stark sammanhållning och enga­gerande arbetsplatskultur. Något som är grunden för en god arbetsmiljö, menar Paulina Karlberg, revisor och skyddsombud inom arbetsmiljö på RSM Göteborg.

– När vi frågar våra medarbetare vad som är vik­tigt på arbetsplatsen svarar de glädje, gemenskap, engagemang och att man agerar prestigelöst. De vill också känna sig sedda och hörda, säger Paulina Karlberg.

Paulina Karlberg. Foto: RSM

Det är undersöknings- och konsultföretaget Gre­at Place to Work som årligen utser Sveriges bästa arbetsplatser via en medarbetarundersökning och certifieringsprocess. För RSM:s del innebär det att byrån har skapat en grupp som analyserar resul­tatet från medarbetarundersökningen. Byrån har fått certifieringen fyra år i rad och det stora målet är komma på listan över de bästa arbetsplatserna i Sverige.

Andra delar i det proaktiva arbetet med arbetsmiljön på byråns aktivitetsbaserade Göte­borgskontor är gym och möjligheten att träna på arbetstid, återhämtningsfåtölj, massage en gång i månaden, coach till alla medarbetare samt en skyddskommitté som systematiskt jobbar med arbetsmiljöfrågor.

Hur hanteras högsäsongen?
– Vi har flexibel arbetstid och det finns möjlighet att jobba hemifrån. Mellan juli och september har vi sju timmars arbetsdag. Vi har också en hälsoförsäkring som gör att vi kan ringa och prata med någon i förebyggande syfte, eller om man är mitt i en stressig period. Det är otroligt uppskattat bland medarbetarna, svarar Paulina Karlberg.

Tips till andra byråer som vill följa ert exempel?
– Det viktigaste är att skapa god sammanhåll­ning. Vi har regelbundna, frivilliga, aktiviteter, som att vi springer Göteborgsvarvet, går på AW och äter frukost ihop. Man får inte glömma att följa upp det man har bestämt och se till att det efterlevs. Ta reda på vad medarbetarna både uppskattar och saknar – och ha en öppen dialog. Det ska inte vara fult att säga att man har för mycket att göra. Vi är i en sådan bransch där många av oss vill vara bäst och lyckas. Här blir vi bättre genom att hjälpa var­andra, det är så vi lyckas tillsammans.

Taggar: den goda idén RSM

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Bolagsverket: ”Högt tryck på digitala lösningar”

  9 april, 2021 Nu har Bolagsverket lämnat in sin slutrapport om digital ingivning av årsredovisningar.

  Om Agoy-affären: ”Roligt, efterlängtat och väntat”

  8 april, 2021 "Startup-bolaget Agoy är en typisk uppköpskandidat för Fortnox." Balans har samlat flera röster om affären.

  Affär: Fortnox blir ny storägare i Agoy

  8 april, 2021 Fortnox köper 30 procent av molnbaserade periodavstämningstjänsten Agoy för 18,5 miljoner kronor. ”En struntsumma."

  Experten: 11 frågor och svar om kapitalförsäkring enligt K2 och K3

  6 april, 2021 Therese Hagström, redovisnings­specialist på Deloitte, reder ut vad som gäller.

  ”Kontrollanten och jag hade en bra dialog”

  31 mars, 2021 Jeanette Westerlund, Auktoriserad Lönekonsult FAR, blev kvalitetskontrollerad för första gången i höstas.

  Tänk på det här inför kvalitetskontroll lön

  30 mars, 2021 Är du Auktoriserad Lönekonsult FAR och ska bli kvalitetskontrollerad? Så kan du förbereda dig.

   Upp