Foto: RSM

RSM jobbar för att bli Sveriges bästa arbetsplats

7 maj, 2020

Sedan fyra år jobbar RSM aktivt för att få utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats – genom sats­ningen att skapa en utvecklande och hälsosam arbetsmiljö.

Att medarbetarna är med och formar RSM:s värde­ord bidrar till en stark sammanhållning och enga­gerande arbetsplatskultur. Något som är grunden för en god arbetsmiljö, menar Paulina Karlberg, revisor och skyddsombud inom arbetsmiljö på RSM Göteborg.

– När vi frågar våra medarbetare vad som är vik­tigt på arbetsplatsen svarar de glädje, gemenskap, engagemang och att man agerar prestigelöst. De vill också känna sig sedda och hörda, säger Paulina Karlberg.

Paulina Karlberg. Foto: RSM

Det är undersöknings- och konsultföretaget Gre­at Place to Work som årligen utser Sveriges bästa arbetsplatser via en medarbetarundersökning och certifieringsprocess. För RSM:s del innebär det att byrån har skapat en grupp som analyserar resul­tatet från medarbetarundersökningen. Byrån har fått certifieringen fyra år i rad och det stora målet är komma på listan över de bästa arbetsplatserna i Sverige.

Andra delar i det proaktiva arbetet med arbetsmiljön på byråns aktivitetsbaserade Göte­borgskontor är gym och möjligheten att träna på arbetstid, återhämtningsfåtölj, massage en gång i månaden, coach till alla medarbetare samt en skyddskommitté som systematiskt jobbar med arbetsmiljöfrågor.

Hur hanteras högsäsongen?
– Vi har flexibel arbetstid och det finns möjlighet att jobba hemifrån. Mellan juli och september har vi sju timmars arbetsdag. Vi har också en hälsoförsäkring som gör att vi kan ringa och prata med någon i förebyggande syfte, eller om man är mitt i en stressig period. Det är otroligt uppskattat bland medarbetarna, svarar Paulina Karlberg.

Tips till andra byråer som vill följa ert exempel?
– Det viktigaste är att skapa god sammanhåll­ning. Vi har regelbundna, frivilliga, aktiviteter, som att vi springer Göteborgsvarvet, går på AW och äter frukost ihop. Man får inte glömma att följa upp det man har bestämt och se till att det efterlevs. Ta reda på vad medarbetarna både uppskattar och saknar – och ha en öppen dialog. Det ska inte vara fult att säga att man har för mycket att göra. Vi är i en sådan bransch där många av oss vill vara bäst och lyckas. Här blir vi bättre genom att hjälpa var­andra, det är så vi lyckas tillsammans.

Taggar: den goda idén RSM

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
ANNONS
ANNONS

Mötesfria onsdagar och hemarbete – så resonerar storbyråerna

30 oktober, 2020 Onsdagar utan möten - och hemarbete kontra att vara på kontoret - diskuteras flitigt.

Hållbarhetsrapportering – tummen ner för svenska bolag

29 oktober, 2020 Bolagen har en bra bit kvar för att möta kraven på den lagstadgade hållbarhetsrapporteringen.

Så funkar storbyråernas skatterådgivning på distans

28 oktober, 2020 Att ge skatteråd digitalt fungerar bättre är förväntat. Men det finns även gott om utmaningar.

Krishantering och återstarten av ekonomin – det säger skatteexperterna

28 oktober, 2020 Landets skatterådgivare har tvingats ställa om. Hur har det varit – och vad händer härnäst?

Fika med Sara Uhlén: ”Intressant förflyttning för både lön och redovisning”

27 oktober, 2020 Sara Uhlén är ny ordförande för Strategigruppen Redovisnings- och Lönekonsulter FAR.

Nytt direktiv om visselblåsarskydd – så påverkas revisorer

26 oktober, 2020 En ny lag som ger visselblåsare bättre skydd föreslås träda i kraft nästa år.

 Upp