Foto: Johan Bergmark

RSM budar hem spelning med Uno Svenningsson

1 februari, 2018

Medarbetarna på RSM kan räkna med en konsert med Uno Svenningsson efter att byrån vunnit budgivning. Balans ringer upp för att höra mer.

När insamlingseventet Musikhjälpen var aktuellt i slutet av december gick RSM:s medarbetare så pass många steg att verksamheten kunde skänka strax över 82 000 kronor för att stärka barns rättigheter i världen och för att stärka barns skydd mot övergrepp.

Dessutom lyckades byrån buda hem en spelning med folkkära artisten Uno Svenningsson för ytterligare 87 400 kronor.

Men vad ska det bli av spelningen? Balans får tag på Daniel Ljungberg, auktoriserad revisor och managing partner i Göteborg, för att kolla läget.

– Konserten med Uno Svenningsson var en av budgivningarna vi var engagerade i – och den vann vi! Tanken blev snabbt att växla upp ytterligare en gång och anordna en spelning för välgörande ändamål, något även Uno tyckte var en bra idé, säger Daniel Ljungberg.

Daniel Ljungberg. Foto: Jenny Blad

RSM-revisorn berättar att byrån hade flera syften med auktionen.

– Vi ville bidra till ett behjärtansvärt ändamål och engagera både personal och kunder. Vi ville även få personalen att röra på sig så mycket som möjligt. De delarna ledde oss fram till Musikhjälpen. Vi hade många idéer. Tanken var att buda på allt möjligt för att synas och för att få lite roliga saker för pengarna som man kan använda till personalen.

Daniel Ljungberg berättar att det finns funderingar på att antingen låna en kyrka och anordna konserten med Uno Sveningsson för hemlösa, samtidigt som personalen är med och bjuder på mat och bidrar med kläder.

– Ett annat spår är att vi hittar en lokal, bjuder in kunder och personal och har frivillig entrésumma så att vi får in pengar och kan skänka ytterligare en slant till behövande, säger Daniel Ljungberg.

Än har byråns eventgrupp tid att fundera. Plats blir troligen i Stockholm eller i Göteborg. Datum för evenemanget är däremot inte bestämt, mer än att alla är rörande överens om att det på grund av den hektiska arbetsperioden nu framöver kommer att ske i höst.

Taggar: RSM

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

Blandade resultat vid kvalitetskontrollerna

17 oktober, 2018 Fler godkända redovisningskonsulter och färre godkända revisorer. Det är resultatet av FAR:s senaste kvalitetskontroller.

Experten: Penningtvätt – det här gäller

15 oktober, 2018 FAR:s medlemsrådgivning får ofta frågor om penningtvätt. Här svarar Sara Orback på några grundläggande frågor.

Digital inlämning av årsredovisning – så har det gått

12 oktober, 2018 Hur har det gått sedan Bolagsverket lanserade tjänsten för digital inlämning av årsredovisningar?

Grant Thornton-vd:n efter domen: ”Viktigt att inte hamna i ett vakuum”

11 oktober, 2018 Balans intervjuar Grant Thorntons vd Anna Johnson.

”Attityden till rapportering behöver förändras”

9 oktober, 2018 Neil Stevenson, IIRC: Revisorer har mycket att komma med vad gäller integrerad rapportering.

”Vi vill bli provocerade”

8 oktober, 2018 Parameter Revision är revisionsbyrån som går igång på förändring, provokation och konsten att sova gott.

 Upp