Foto: Sofia Hadjipetri Glantz

Riksrevisionen: Tre riksrevisorer blir en

6 mars, 2020

Helena Lindberg blir ensam riksrevisor när Riksrevisionens chefsstruktur förändras. Nu ska en riksrevisionsdirektör tillsättas.

Riksrevisionens ledningsstruktur med tre riksrevisorer görs om. Från och med 1 april 2020 kommer Riksrevisionen endast ledas av en riksrevisor, med en riksrevisionsdirektör som sköter det administrativa arbetet. Det skriver Altinget. Ensam riksrevisor blir Helena Lindberg.

Stefan Lundgren, nyligen fyllda 68, avgår i samband med omorganisationen – för att gå in i en ny tillvaro som pensionär. Ingvar Mattsson lämnade rollen som riksrevisor redan 2018 för att bli riksdagsdirektör. Det var denna trio som tillsattes efter turbulensen 2016.

Helena Lindberg, Stefan Lundgren och Ingvar Mattson. Foto: Rakel Lennartsson

– Man kan inte, tycker jag, rigga en ledningsstruktur för en myndighet som bygger på att det hela tiden är vackert väder. Det måste fungera också när det råder oenigheter internt. Då är det bra när det finns en person som har den slutliga chefsrollen, säger Stefan Lundgren till altinget.se om den nya myndighetsorganisationen.

Riksdagen ska formellt godkänna hans avgång. Sedan ska en riksrevisionsdirektör tillsättas, en process som redan är igång.

Taggar: Riksrevisionen riksrevisor

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
ANNONS
ANNONS

Enklare för nordiska företag utbyta data

24 september, 2020 Näringsministrar i Norden godkänner färdplan som förenklar samarbete mellan nordiska företag och med myndigheter.

Så syns du maximalt på LinkedIn

23 september, 2020 Hur ska du profilera dig bäst inom branschen? Balans rådfrågar LinkedIn-experten Charlotte Hågård.

Experten: 10 frågor och svar om kapitaltäckning

21 september, 2020 När kan en kapitaltäckningsgaranti användas och vad gäller egentligen? Experten reder ut.

3 saker att tänka på inför anställningsintervjun

18 september, 2020 Balans har frågat fem stora byråer om vad framgångsrika kandidater bör tänka på inför anställningsintervjun.

Hon är ny ordförande i FAR

18 september, 2020 Åsa Lundvall, EY, är ny ordförande i FAR. Det här är hennes tre fokusområden.

WinWin vinnare Årets framtidsbyrå 2020

17 september, 2020 Innovativt ledarskap och en tydlig affärsmodell. Det gav WinWin Ekonomi segern i Årets framtidsbyrå 2020.

 Upp