Foto: Getty Images

Revisorsprovet på tre orter i höst

1 oktober, 2020

På grund av den fortsatta rådande osäkerheten kommer höstens revisorsexamen för första gången att hållas på tre orter: Stockholm, Göteborg och Malmö.

Som en coronaanpassning ska höstens revisorprov hållas i de tre största städerna 23–24 november. Det meddelade Revisorsinspektionen (RI) under torsdagen.

Förutom på Stockholmsmässan i Älvsjö utanför Stockholm, kommer tentander även kunna skriva provet i Åbymässan i Mölndal utanför Göteborg samt i Malmömässan i Hyllie utanför Malmö. De kommer att placeras i den lokal som ligger närmast respektive hemadress, vilket ska framgå av kallelsen som kommer i början av november, skriver RI på webben.

Våren 2020 fick de som skulle avlägga revisorsexamen se provet flyttas till augusti. För att kunna hålla restriktionen om ett maxantal på 50 personen i samma lokal, spreds vid det tillfället tentanderna mellan Stockholmsmässan i Älvsjö och ett antal mindre rum på Garnisonen på Karlavägen. Redan då funderade myndigheten på att framöver lägga provet på flera orter, kunde Balans berätta i augusti.

Christer Petersson, handläggare på Revisorsinspektionen, sade dessutom att Revisorsinspektionen dragit igång ett projekt kring digital examen.

– Vi jobbar på att inom en snar framtid kunna erbjuda digitala prov. Varianten vi tänker oss går ut på att tentanderna lämnar in sina svar via en webbläsare, sa Christer Petersson.

Läs mer: Balans bevakning av coronakrisen hittar du här

Tidningen Balans följer utvecklingen av coronaviruset och hur den påverkar dig i din yrkesroll, och på www.far.se samlas alla artiklar från Balans, tidningen Resultat och andra relevanta källor.

Taggar: Corona examen Revisorsinspektionen

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
ANNONS
ANNONS

Obligatorisk digital ingivning av årsredovisning på gång

22 oktober, 2020 Att lämna in årsredovisningen digitalt kommer att bli obligatoriskt. Frågan är när.

Hallå där… Elisabeth Raun – som skrivit om omställningsstödet

22 oktober, 2020 Vad är viktigast att tänka på när det gäller omställningsstödet och när man redovisar det?

Steg för steg – vägen mot den egna byrån

20 oktober, 2020 Jonny Boström har bestämt sig. Med dansen som ledstjärna ska han skapa en ny byrå.

Nischbyrån – underutnyttjad framgångsmodell

20 oktober, 2020 Digitaliseringen kan göra att nischbyrån får det genomslag som den borde inom revisions- och rådgivningsbranschen.

5 tips – så undviker byrån cyberattacker

19 oktober, 2020 Ju mer digitaliserat allt blir, desto större risk för dataintrång. Coronapandemin är inget undantag.

Definitionen av civilrätt problematiseras

15 oktober, 2020 Skatterättens förhållande till civilrätten har diskuterats flitigt. Men vad menas egentligen med termen civilrätt?

 Upp