Getty Images

Revisorsprovet på tre orter i höst

1 oktober, 2020

På grund av den fortsatta rådande osäkerheten kommer höstens revisorsexamen för första gången att hållas på tre orter: Stockholm, Göteborg och Malmö.

Som en coronaanpassning ska höstens revisorprov hållas i de tre största städerna 23–24 november. Det meddelade Revisorsinspektionen (RI) under torsdagen.

Förutom på Stockholmsmässan i Älvsjö utanför Stockholm, kommer tentander även kunna skriva provet i Åbymässan i Mölndal utanför Göteborg samt i Malmömässan i Hyllie utanför Malmö. De kommer att placeras i den lokal som ligger närmast respektive hemadress, vilket ska framgå av kallelsen som kommer i början av november, skriver RI på webben.

Våren 2020 fick de som skulle avlägga revisorsexamen se provet flyttas till augusti. För att kunna hålla restriktionen om ett maxantal på 50 personen i samma lokal, spreds vid det tillfället tentanderna mellan Stockholmsmässan i Älvsjö och ett antal mindre rum på Garnisonen på Karlavägen. Redan då funderade myndigheten på att framöver lägga provet på flera orter, kunde Balans berätta i augusti.

Christer Petersson, handläggare på Revisorsinspektionen, sade dessutom att Revisorsinspektionen dragit igång ett projekt kring digital examen.

– Vi jobbar på att inom en snar framtid kunna erbjuda digitala prov. Varianten vi tänker oss går ut på att tentanderna lämnar in sina svar via en webbläsare, sa Christer Petersson.

Läs mer: Balans bevakning av coronakrisen hittar du här

Tidningen Balans följer utvecklingen av coronaviruset och hur den påverkar dig i din yrkesroll, och på www.far.se samlas alla artiklar från Balans, tidningen Resultat och andra relevanta källor.

Taggar: Corona examen Revisorsinspektionen revisorsprov

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Steg för steg – rekrytera rätt till egna byrån

  14 juni, 2021 Jonny Boström har presenterat sin satsning. Nyckeln till framgångsrik byrå? Hitta rätt medarbetare och kunder.

  Sena skattedeklarationer beläggs med förseningsavgift

  11 juni, 2021 Lämnas skattedeklarationen in efter 15 juni kommer Skatteverket att ta ut förseningsavgift.

  ”Revisorer och rådgivare bör hålla koll på globala bolagsskatten”

  11 juni, 2021 G7-länderna har kommit överens om strukturen för en global bolagsskatt.

  Ny ordförande med skatt på agendan

  10 juni, 2021 Här är de hetaste skattefrågorna. Balans intervjuar Peter Lindstrand, ny ordförande i FAR:s Strategigrupp Skatt.

  Vill du bli kvalitetskontrollant?

  9 juni, 2021 Nu söker FAR:s kvalitetsnämnd för revisionsverksamhet kvalitetskontrollanter - framför allt i Stockholmsområdet.

  Avhandling: ”Inflytande kan ske på många olika sätt”

  8 juni, 2021 Elina Malmström: Idén att forska på revision ur mindre byråers perspektiv mötte ointresse och motstånd.

   Upp