Foto: Getty Images

Revisorsprovet på tre orter i höst

1 oktober, 2020

På grund av den fortsatta rådande osäkerheten kommer höstens revisorsexamen för första gången att hållas på tre orter: Stockholm, Göteborg och Malmö.

Som en coronaanpassning ska höstens revisorprov hållas i de tre största städerna 23–24 november. Det meddelade Revisorsinspektionen (RI) under torsdagen.

Förutom på Stockholmsmässan i Älvsjö utanför Stockholm, kommer tentander även kunna skriva provet i Åbymässan i Mölndal utanför Göteborg samt i Malmömässan i Hyllie utanför Malmö. De kommer att placeras i den lokal som ligger närmast respektive hemadress, vilket ska framgå av kallelsen som kommer i början av november, skriver RI på webben.

Våren 2020 fick de som skulle avlägga revisorsexamen se provet flyttas till augusti. För att kunna hålla restriktionen om ett maxantal på 50 personen i samma lokal, spreds vid det tillfället tentanderna mellan Stockholmsmässan i Älvsjö och ett antal mindre rum på Garnisonen på Karlavägen. Redan då funderade myndigheten på att framöver lägga provet på flera orter, kunde Balans berätta i augusti.

Christer Petersson, handläggare på Revisorsinspektionen, sade dessutom att Revisorsinspektionen dragit igång ett projekt kring digital examen.

– Vi jobbar på att inom en snar framtid kunna erbjuda digitala prov. Varianten vi tänker oss går ut på att tentanderna lämnar in sina svar via en webbläsare, sa Christer Petersson.

Läs mer: Balans bevakning av coronakrisen hittar du här

Tidningen Balans följer utvecklingen av coronaviruset och hur den påverkar dig i din yrkesroll, och på www.far.se samlas alla artiklar från Balans, tidningen Resultat och andra relevanta källor.

Taggar: Corona examen Revisorsinspektionen revisorsprov

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Grant Thorntons VD hyllar medarbetarna: ”Dragit ett tungt lass”

  15 januari, 2021 Trots utmaningarna 2020 har det gått bra för GT. Nu hyllar VD Anna Johnson medarbetarna.

  På kundens villkor

  14 januari, 2021 På Varbergs Revisionsbyrå finns ingen färdig mall – fokus är på kundens individuella behov.

  Svidande kritik mot Tillväxtverkets effektutvärderingar

  13 januari, 2021 Riksrevisionen riktar skarp kritik mot tre myndigheter vars analyser i näringspolitiska insatser brister i tillförlitlighet.

  Vill göra skatterätt lättillgängligt

  12 januari, 2021 Det behövs en ny approach till det skatterättsliga materialet, menar skatterättsprofessorn Eleonor Kristoffersson.

  ”Mycket handlar om tillfälligheter”

  11 januari, 2021 Tacka ja när nya möjligheter ges. Det säger Åsa Pedersen, Auk­toriserad Redovisningskonsult FAR, om karriären.

  Skarpt läge för DAC6 – det här gäller

  8 januari, 2021 Nu börjar implementeringen av informationsplikt för skatterådgivare och revisorer gälla.

   Upp