Getty Images

Revisorsprovet på tre orter i höst

1 oktober, 2020

På grund av den fortsatta rådande osäkerheten kommer höstens revisorsexamen för första gången att hållas på tre orter: Stockholm, Göteborg och Malmö.

Som en coronaanpassning ska höstens revisorprov hållas i de tre största städerna 23–24 november. Det meddelade Revisorsinspektionen (RI) under torsdagen.

Förutom på Stockholmsmässan i Älvsjö utanför Stockholm, kommer tentander även kunna skriva provet i Åbymässan i Mölndal utanför Göteborg samt i Malmömässan i Hyllie utanför Malmö. De kommer att placeras i den lokal som ligger närmast respektive hemadress, vilket ska framgå av kallelsen som kommer i början av november, skriver RI på webben.

Våren 2020 fick de som skulle avlägga revisorsexamen se provet flyttas till augusti. För att kunna hålla restriktionen om ett maxantal på 50 personen i samma lokal, spreds vid det tillfället tentanderna mellan Stockholmsmässan i Älvsjö och ett antal mindre rum på Garnisonen på Karlavägen. Redan då funderade myndigheten på att framöver lägga provet på flera orter, kunde Balans berätta i augusti.

Christer Petersson, handläggare på Revisorsinspektionen, sade dessutom att Revisorsinspektionen dragit igång ett projekt kring digital examen.

– Vi jobbar på att inom en snar framtid kunna erbjuda digitala prov. Varianten vi tänker oss går ut på att tentanderna lämnar in sina svar via en webbläsare, sa Christer Petersson.

Läs mer: Balans bevakning av coronakrisen hittar du här

Tidningen Balans följer utvecklingen av coronaviruset och hur den påverkar dig i din yrkesroll, och på www.far.se samlas alla artiklar från Balans, tidningen Resultat och andra relevanta källor.

Taggar: Corona examen Revisorsinspektionen revisorsprov

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • WeAudit vinner Årets framtidsbyrå 2021

  23 september, 2021 Denna gång räckte nomineringen till seger. WeAudit blir Årets framtidsbyrå 2021.

  Henrik Persson vinner CH Witts pris

  23 september, 2021 Henrik Persson, Deloitte, får ta emot CH Witts pris 2021 för bästa artikel i Balans.

  Penningtvätt – flera lagskärpningar på gång

  22 september, 2021 Revisorer behöver bli mycket bättre på att rapportera misstänkt penningtvätt.

  Nyexade ekonomer populära på arbetsmarknaden

  21 september, 2021 Ekonomer som tagit examen får lätt jobb. Nära hälften får arbete innan avslutade studier.

  Höstbudgeten: ”Rådgivare bör följa utvecklingen”

  20 september, 2021 Dessa är fokusområden i höstbudgeten och så ska du som rådgivare tänka inför 2022.

   Upp