Foto: Revisionären

Revisionären Bästa Redovisningsbyrå: ”Allt handlar om delaktighet”

Faktaruta

Visma Accounting Awards är ett nyinstiftat pris med syftet att hylla redovisningsbyråer som utvecklar både näringslivet och sina medarbetare.

  • Företagarnas pris går till en byrå som hjälper sina kunder att nå sina mål och har ett modernt arbetssätt – och vanns av Lamooi Accounting i Stockholm.
  • Medarbetarnas pris delas ut till en byrå som kännetecknas av utveckling, omtanke, arbetsglädje och som får medarbetarna att växa – och mottogs av Revisionären i Piteå.
1 november, 2018

Det är en omtumlad och ”skitlycklig” chef som välkomnar hem två medarbetare från Visma Accounting Awards. Och det är just tack vare kollegorna som Revisionären i Piteå kan kalla sig Bästa Redovisningsbyrå. Nu blickar Revisionären framåt.

När Visma Accounting Awards delades ut för första gången i slutet av oktober i Stockholm gick två byråer vinnande ut striden. För Revisionären i Piteå mottogs vinsten i kategorin Bästa Redovisningsbyrå – Medarbetarnas val med ett enormt adrenalinpåslag. Som ännu inte har lagt sig.

– Ahh, det är fantastiskt! Vill bara nypa mig i armen! Jag är skitlycklig! Önskar att jag hade något annat att säga, men det är så det känns, säger Carola Lundgren, som var den som byggde upp Revisionären för 13 år sedan, när Balans får tag på henne i telefon.

Carola Lundgren. Foto: Olivia Markström

Läs mer: Innovation + mod + tilltro = Revisionären

Hon åkte inte till Stockholm för att medverka på galan. Istället valde hon att skicka nya verksamhetschefen Jessika Andersson och redovisningskonsulten Katarina Eriksson. Det var ju trots allt Medarbetarnas val utmärkelsen handlade om.

Juryns motivering:

Sällan har vi sett stoltare medarbetare! De är stolta över sin ledning, sig själva och sitt uppdrag – att hjälpa landets företagare framåt. Revisionären bygger hela sin framtid på glada och nöjda medarbetare eftersom man vet att det avspeglas i kundrelationen.

Vad har Revisionären gjort rätt?

–  Det är väldigt enkelt. Allt handlar om delaktighet. Det är vår kultur här, blir man medarbetare på Revisionären blir man delaktig. Många formar sin egen tjänst. Jag har tidigare varit på arbetsplatser där jag kom med en idé som var utanför ramen – och blev dödad redan i idéstadiet. Och då tänkte jag, så ska jag aldrig vara, berättar Carola Lundgren och fortsätter:

–  För mig var det ingen långsiktig plan att vinna ett sådant här pris. Det var ren självbevarelsedrift. Någon måste hjälpa mig. Det fick bli personalen. Min man som är svetsare är helt ointresserad av företagsutveckling. Men personalen, de är här. Och de tycker att det är kul att vara med och bestämma.

Läs mer: Revisionären upprepar filmknep i jakt på revisor

Visst är det mycket snack på Revisionären. Men också väldigt mycket verkstad. Carola Lundgren pratar om att lyssna på personalen. Att göra något så självklart som att faktiskt verkställa det man beslutar. Och att visualisera.

–  2011 var vi med i en företagstidning här i Piteå och skulle sia ett par år framåt. Och då sa vi att vi skulle vinna ett sådant här pris, berättar hon. Det finns en affärsplan och det finns mål. Jag bestämmer någonting och säger det till alla som vill höra – och så har det blivit sant. Sedan blir man ju som de man är med. Man blir som ett lag. Ska du vara med oss, så ska du vara lite speciell.

Revisionären från 2011 – spådomen som gick in.

Tydliga kommande mål för Revisionären är bland annat 25 anställda inom fem år, fasta priser från årsskiftet och att jobba med varumärket.

Och hur firar ni utmärkelsen Bästa Redovisningsbyrå?

–  Jag kör sober October, svarar Carola Lundgren. Så min nya verksamhetschef beslutade att vi fick hotellfrukost på måndagen efter att vi hade vunnit. Vi firade också nu i dagarna med Halloween-fika för medarbetare och kunder.

Taggar: Carola Lundgren redovisning revision Revisionären

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

Månadens medlem: Jessika Andersson

15 november, 2018 Dubbla yrkesroller för motorfrälst Pite-bo. Hej Jessika Andersson, Revisionären!

Nöjda kunder ger fler kunder

13 november, 2018 På Revisionsbyrån i Kristianstad gäller kombinationen stort ansvar och mycket frihet. Balans hälsar på.

Fika med Maria Öhman: ”Företagsstyrelser bör ta in externa ledamöter”

9 november, 2018 Styrelsearbete blir allt mer attraktivt. Balans fikar med Styrelseakademien Sveriges vd Maria Öhman.

Svante Forsberg: ”Jag har förlöst sju barn”

8 november, 2018 Det var egentligen en slump att Svante Forsberg hamnade på Deloitte.

Därför flyr revisorsassistenter yrket

7 november, 2018 Så får man framtidens revisorer att återvända till branschen.

Toppbetyg för Balans – så tycker läsarna

5 november, 2018 Balans är väldigt uppskattad av FAR:s medlemmar. Mest intressanta är de yrkesrelaterade artiklarna.

 Upp