Foto: Felicia Yllenius

Revideco: ”Vi vill möta människan bakom kunden”

Faktaruta

Byrån i siffror

Grundades år: 1993

Antal årsarbetare: 48.

Antal kontor: Tre, i Stockholm, Skellefteå och Göteborg.

Omsättning: 52 miljoner kronor.

3 december, 2019

Siffror och ekonomi i all ära – men det är till syvende och sist människan som är anledningen till Revidecos framgångsrika omställning. Vi hälsar på hos Årets framtidsbyrå 2019 mitt under segeryran.

Vid Balans besök har det inte gått många dagar sedan Revideco knep FAR:s pris Årets framtidsbyrå 2019 inför fyra konkurrerande byråer – och efter att ha blivit nominerade för andra året i rad.

I den hästskoformade lokalen på Kungsholmen i Stockholm råder fortfarande uppsluppen stämning bakom skärmarna hos det tjugotalet medarbetare som sitter här.

– I en värld där allt blir mer mekaniskt och digitalt fokuserar vi på det mänskliga. Det här är ett val vi har gjort tillsammans och det är grunden till vår framgångsresa, säger Antti J. Niemi, auktoriserad revisor, som varit på byrån sedan 2005.

Redan 2013 när FAR lanserade sin första framtidsstudie började Revideco fundera i samma banor. De formade en framtidsgrupp på fem personer som fokuserade på frågan: Vad tror vi kommer att hända i framtiden?

Svaret blev bland annat Konceptet R.

– Hos oss närmar sig yrkesrollerna revisor och redovisningskonsult varandra genom att vi har ökat fokus på rådgivning, säger Antti J. Niemi. Alla entreprenörer kommer att behöva en människa som bollplank oavsett hur långt vi kommer i teknikutvecklingen.

 

Erik Emilsson, vd för Revideco. Foto: Felicia Yllenius

Det tog två till tre år att hitta rätt approach. Men nu är byrån där – och satsar framåt.

– Förut var vi bara rådgivare åt befintliga revisions- och redovisningskunder, nu säljer vi rådgivning till alla. Alla hos oss är “en R” men på olika områden och nivåer. Det är utvecklande för personalen, som får möjlighet att möta människan bakom företaget och kunden, säger Jenny Holmström, auktoriserad revisor, som börjat, slutat och återvänt till Revideco:

– Vi har också valt att tackla framtidsfrågorna genom att jobba med fler samarbetspartners, ofta ledande i sina respektive områden.

När vi pratar rådgivning kommer vi också obönhörligt in på det personliga och det som Årets framtidsbyrå gärna trycker på, redan så snart man kommer in på hemsidan. Där samsas information om vad företaget erbjuder, med berättelser om de anställda och texter om vad som pågår i övrigt.

En medveten taktik för Revideco, som arbetat med en digital strategi sedan framtidsgruppen bildades.

– Vi är bra på att hitta tomrum på marknaden, identifiera behov och arbeta fram nya rådgivningstjänster. Att följa teknikutvecklingen och komma på nya tjänster är framtiden, säger Antti J. Niemi.

Antti J. Niemi, Jenny Holmström och Cengiz Ilhan. Foto: Felicia Yllenius

Ett relativt nytillskott i lokalerna i Stockholm är redovisningskonsulten Cengiz Ilhan. När hans fru slutade på Revideco rekommenderade hon de forna kollegorna att låta maken komma på en intervju. Cengiz Ilhan med entreprenörsbakgrund från familjens två restauranger, teknikintresse, YH-utbildning BYRÅoch jobb på mindre byrå passade perfekt in i mixen bland medarbetarna.

Han började 2018 och jobbar i dag i teamet som implementerar digitala lösningar åt kunderna.

– Kunder har verkligen ångest över pappersarbetet. Vi skräddarsyr en teknik åt dem och de blir väldigt nöjda när de kommer in i systemet, säger Cengiz Ilhan och fortsätter:

– Som redovisningskonsult är det också skönt att ha bollplank. Vi sitter uppblandade och jag behöver bara gå två steg till vänster för att få bra råd från kollegorna. Kunderna vill prata med en och samma person om sitt företag och företagande. Det är en del av det personliga, det mänskliga, med oss.

Erik Emilsson. Foto: Felicia Yllenius

Året framtidsbyrå 2019

Juryns motivering: Med en tydlig affärsmodell, bred kompetens och målmedvetenhet har byrån genomfört en framgångsrik förändringsresa med god lönsamhet. Vinnaren har mod att driva utvecklingen framåt genom att dra nytta av underleverantörer som samarbetspartners, teknik och medarbetare. Det finns helt enkelt många anledningar för den här jubilaren att fira i år! Och genom sitt tydliga entreprenörsfokus råder det ingen tvekan om att byrån kommer att attrahera engagerade företagare även de kommande 25 åren. Vinnaren är en framtidsbyrå!

Så löser vi ekvationen

Affärsidé Jobbar med tre R; rådgivning, redovisning och revision, varav rådgivningen beräknas ta allt större plats i verksamheten framöver.

Medarbetarna Flexibla arbetstider och fritt fram att jobba hemifrån. Vid rekrytering tittar Revideco bland annat på driv och social kompetens för att få en bra mix av bakgrund och erfarenhet.

Kunderna Entreprenörer, både lokala och globala företagare. Men även föreningar och förbund. Inga börsnoterade eller kommunala bolag, ”det kan andra göra bättre”. Långsiktiga samarbeten med redovisningsbyråer och förser deras kunder med kvalificerad rådgivning och revision.

Motto: ”Där automatiseringen tar slut, tar vi över”. Måna om att bygga relationer med kunderna och att vara personliga, vilket också är den första frasen som möter besökaren på Revidecos webb.

 

Taggar: Årets framtidsbyrå vår byrå

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
FAR Online

Hans Peter Larsson gillar att sticka ut

13 december, 2019 Hans Peter Larsson, skatteansvarig på FAR, har blivit en av Skattesveriges främsta röster.

Agoyit vill revolutionera redovisningen

12 december, 2019 Agoyit, med vd Carl-Magnus Falk, lanserar ett nytt webbaserat boksluts- och årsredovisningsprogram.

AGI hetaste frågan inom lön

11 december, 2019 Arbetsgivardeklarationer på individnivå är hetaste frågan inom lön inför 2020, enligt lönekonsulter.  

Bolagsverket utökar tjänst för digital inlämning

10 december, 2019 Snart kan digitala årsredovisningar och revisionsberättelser laddas upp var för sig

Fika med Maria Lantz: Arbetar för digitalisering

9 december, 2019 FAR arbetar för ökad digitalisering och för att förenkla regelverken.

Inhemsk rapporteringsplikt skjuts upp

6 december, 2019 Förslaget om inhemsk rapporteringsplikt för skatterådgivare skjuts på framtiden. Men DAC6 genomförs.

 Upp