Getty Images och Karin Björkquist

Revideco om coronakrisen: ”Inte så illa som det ser ut”

Faktaruta

Balans har i en serie intervjuat de sex byråer som har vunnit FAR:s pris Årets framtidsbyrå, för att höra hur de och byråernas kunder tacklar coronakrisen. Revideco blev Årets framtidsbyrå 2019. Här kan du läsa om de andra framtidsbyråerna: framtidsbyråer om coronakrisen

8 maj, 2020

Läget är inte riktigt så illa som det ser ut. Men att företagaren har koll på sin situation och under vilka förutsättningar hen driver sitt företag är lugnande för alla, säger Antti J. Niemi, auktoriserad revisor på Revideco.

När det finns flera kritiska aspekter att väga in som entreprenör under coronapendemin är det viktigare än någonsin att ha någon att diskutera sitt företagande med. Det säger Antti J. Niemi, auktoriserad revisor på Revideco, med kontor i Stockholm, Göteborg, Skellefteå och Sundsvall.

− Vår erfarenhet är att kunderna i huvudsak vill prata av sig. De har generellt bra koll på sin ekonomiska situation och vilka delar av krispaketen som kan hjälpa dem, men de vill bolla sina idéer med en människa som är insatt i deras verksamhet, säger han.

Antti J. Niemi. Foto: Karin Björkquist

Just i fråga om krispaketen har Antti J. Niemi och hans kollegor kunnat hjälpa många landa rätt. Men det har också lett till ett antal likviditetskalkyler, kontrollbalansräkningar och dialoger kring rekonstruktion och konkurs. Han säger däremot att läget inte är så illa som det verkar.

− Inte för den stora massan av våra kunder i alla fall. Det är lugnande för många. Men att få koll på den egna situationen och under vilka förutsättningar du driver ditt företag, det är lugnande för alla.

Precis som för de flesta andra byråer runt om i Sverige sker samtliga möten inom Revideco och med kunderna numera helt digitalt.

− Vi har också en nytillsatt superviktig intern funktion. Det är en ”virusgrupp” som uppdaterar oss hur vi ska hantera ett stort antal aktuella frågor, berättar Antti J. Niemi.

Han är övertygad om att coronapandemin kommer att ändra branschen framöver.

− Det borde leda till en snabbare omställning till digitala arbetsflöden, högre efterfrågan på bokföring i realtid och rådgivningstjänster samt större acceptans för digitala möten.

− I slutet av 2020 kommer vi att vara stolta över hur vi agerat under det här året av kris. Det för att vi visar medmänsklighet och lugn, är trygga samarbetspartners till våra kunder och visar varandra respekt. Det är en bra grund att stå på, avslutar Antti J. Niemi.

Läs mer: Balans bevakning av coronakrisen hittar du här

Tidningen Balans följer utvecklingen av coronaviruset och hur den påverkar dig i din yrkesroll, och på www.far.se samlas alla artiklar från Balans, tidningen Resultat och andra relevanta källor.

Taggar: Årets framtidsbyrå Corona framtidsbyråer om coronakrisen

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Framtidens skattelöften banar väg för auktorisationen

  27 januari, 2021 Johanna Andersson och Joakim Sköld är två av branschens unga som brinner för skatterådgivarnas auktorisation.

  Programvarubolagens lista inför nya bokföringslagen – det här vill de

  26 januari, 2021 Flera programvaruleverantörer i gemensam skrivelse. Vi har listan.

  Lagkrav på digital inlämning av årsredovisning i sommar

  26 januari, 2021 Redan 1 juli 2021 föreslås digitalt inlämnade årsredovisningar bli obligatoriskt. Det framgår av Bolagsverkets hemställan.

  BDO:s VD ryter till efter jämställdhetsrapport: ”Missar kvinnors affärsidéer”

  25 januari, 2021 Drygt 30 procent av företagen i Sverige startas av kvinnor - en bottennotering.

  5 tips – tänk på det här inför kvalitetskontroll skatt

  21 januari, 2021 Har du blivit kallad till kvalitetskontroll skatt? Så här förbereder du dig på bästa sätt.

  ”Kvalitetskontrollerna hjälper både byrån och den enskilde”

  21 januari, 2021 Kvalitetskontrollerna hjälper alla att bli bättre. Intervju med Cecilia Arrhenius, kvalitetskontrollant skatt.

   Upp