Foto: Mazars

Redovisningskonsulten som blev ekonomichef

12 februari, 2019

Ett karriärhopp mitt i livet. Sedan mitten av januari kan Ann-Sofie Kjellberg, tidigare auktoriserad redovisningskonsult på PwC/Aspia och FAR-aktiv, titulera sig ny ekonomichef på Mazars. 

Hon är revisorsassistenten och ordningskvinnan med rötter i Skåne och med en aldrig sinande nyfikenhet som halkade in på redovisning – och som under hela yrkeslivet dragits till ämnen som risk och kvalitet, ordning och reda, utbildning, marknad och sälj. Nu utökar Ann-Sofie Kjellberg meriterna ytterligare; som ny CFO på Mazars.

Grattis till nya tjänsten!  Hur kommer det sig att det var dags att ta det här steget?

– Det känns spännande och utmanande. Jag har varit i branschen i 22 år, men aldrig jobbat på det här sättet. Jag har testat det mesta. Började som revisorsassistent och kom in på redovisning med stort fokus på risk och kvalitetsfrågor både internt på PwC/Aspia och på FAR, arbetat med utbildning, sälj och marknad. Det var dags att göra något annorlunda. Så fick jag syn på den här tjänsten i september och ringde upp. Det var perfekt. Tjänsten är ju dessutom med placering i Malmö så det är nära mig, där jag bor. Det känns helt rätt.

Vilka blir dina nya arbetsuppgifter?

– När man kommer in så här är det inte bara den externa redovisningen det handlar om. Det är mycket internt också. Jag har varit på plats fyra veckor, och lär mig fortfarande helheten. Det finns många nya moment som inte ingick i min vardags som auktoriserad redovisningskonsult. Nu sitter jag även i ledningsgruppen, med olika rapporteringar. Riktigt varm i kläderna har jag blivit först när jag kan hela ekonomifunktionen.

Vad tar du med dig från din tid på PwC/Aspia?

– Jag tar med mig jättemycket, allt jag har lärt mig genom åren. Som ekonomichef är det en stor fördel att kunna branschen och förstå verksamheten. Jag tar med mig både allt som jag kan om redovisning – och sådant som jag tycker går att utveckla. Eftersom jag har varit aktiv i diverse centrala projekt internt på byrån och även på FAR drivs jag mycket av allt som händer. Det är en spännande bransch att verka i.

Du har varit aktiv i FAR:s kvalitetsnämnd, något du tar med dig från den tiden?

– Jag var med i kvalitetsnämnden fram till 2017 – och under 2018 var jag med och omarbetade nya Reko. Ordning och reda och kvalitet är verkligen min melodi. Ordningsmannen i skolan, det har alltid varit jag. De egenskaperna har jag självklart med mig.

Vilka frågor i branschen är mest spännande just nu?

– Digitalisering, automatisering, effektivisering är ständigt aktuellt. Och åter igen; kvalitetsfrågorna. Hela branschen måste tänka på det här och det gäller att vara på tårna.

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons
Annons

Hovrättens friande dom mot Grant Thornton står fast

17 maj, 2019 Högsta domstolen meddelar inte prövningstillstånd i målet mellan Troms Kraft och Grant Thornton.

Saldo Redovisnings vd utnämnd till supertalang

16 maj, 2019 Matias Aphram, vd Saldo Redovisning, har utsetts till en av Sveriges 101 Supertalanger 2019.

Fortsatt skyhögt förtroende för revisionsbranschen

13 maj, 2019 Förtroendet och kundnöjdheten i revisionsbranschen är fortsatt mycket stark jämfört med andra branscher.

Månadens medlem: Sven-Arne Nilsson

10 maj, 2019 Sven-Arne Nilsson är redovisningsspecialist på Deloitte och har studerat hur företagen identifierar immateriella tillgångar.

Experten: Nya regler för vouchers – det här gäller

8 maj, 2019 Britt-Inger Andersson svarar på de vanligaste frågorna kring nya regler för vouchers.

 Upp