Foto: KPMG

Patrik Anderbro ny vd för KPMG

Faktaruta

Patrik Anderbro

Patrik Anderbro, 47, är auktoriserad revisor och har drygt 20 års erfarenhet från branschen. Han har under många år haft ledande roller och ingår sedan 2013 i företagets ledning som chef för det personellt och geografiskt största verksamhetsområdet SME. Revisor i ett 40-tal ägarledda bolag av varierande storlek i olika branscher. Patrik Anderbro har även erfarenhet från revision av publika och större privata bolag.

 

Han har en bakgrund som bandyspelare och spelade under 17 säsonger i elitserien. Bandykarriären avslutades med att som tvåmålsskytt säkra SM-guldet för Västerås SK i bandyfinalen mot Edsbyn 2009. Hans passioner utanför jobbet är att umgås med familj och vänner samt idrott och träning. Patrik Anderbro bor i Västerås.

28 maj, 2019

Auktoriserade revisorn Patrik Anderbro blir ny vd för KPMG i Sverige. Han kommer närmast från rollen som chef över KPMG:s verksamhetsområde små och medelstora företag, SME. Balans får en intervju.

Nu är det klart. Patrik Anderbro blir ny vd för KPMG. Han har arbetat på KPMG sedan 2001 och blev delägare 2011.

Vad är det första du ska ta tag i, i ditt nya uppdrag som vd för KPMG Sverige?

– Uppdraget är att leda KPMG:s 1500 medarbetare och omsätta vår ambitiösa affärsplan med visionen att göra KPMG till det självklara valet för både medarbetare och kunder, svarar Patrik Anderbro via mejl.

Vilka möjligheter och utmaningar följer med rollen?

– Vi har redan idag en stabil grund med lojala kunder och engagerade medarbetare, men jag tror att vi kan bli bättre på att förmedla vilket värde vi bidrar med i vårt arbete. Kunderna har höga krav och förändringstakten är stor i deras affärer. Vi har en särskilt viktig uppgift roll som rådgivare och revisorer – att skapa trygghet och bidra i förändring.

Du säger i KPMG:s pressmeddelande att du har ”ambitiösa affärsmål”. Vad innebär det mer konkret?

– Vi har som mål på KPMG att utveckla våra nuvarande och framtida tjänster oavsett område med ett större digitalt innehåll, mer automatiserade och med nya affärsmodeller, samtidigt som vi förser våra kunder med ett stort datadrivet mervärde – stora som små företag. Det är ett arbete som redan börjat bära frukt och där vi på kort tid fått utmärkelser som världsledande i flera undersökningar.

Du har en bakgrund som bandyspelare och spelade under 17 säsonger i elitserien. Hur har bandyn bidragit i din roll som auktoriserad revisor – och i din nya roll som vd?

– Just det här med att bygga ett starkt lag där alla har viktiga roller är nåt som jag tagit med mig i mitt ledarskap. Det blir både bättre och så mycket roligare när man jobbar som ett team tillsammans.

Vad ser du mest fram emot som vd?

– För mig är det ett drömjobb, jag känner mig väldigt glad. Jag är ödmjuk inför uppgiften och känner en stor stolthet för förtroendet att leda denna fantastiska organisation som jag lärt känna under mina 18 år på företaget.

Patrik Anderbro efterträder Magnus Fagerstedt som lämnade KPMG 25 mars 2019.

Taggar: KPMG

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

De är nominerade till Årets framtidsbyrå 2019

23 augusti, 2019 15 kvalificerade byråer har blivit fem nominerade. Balans har listan.

Auktorisation leder till nöjdare kunder

21 augusti, 2019 Redovisningsbyråerna särskiljer sig med mycket höga kundbetyg, enligt Svenskt Kvalitetsindex. Auktorisation leder till högre betyg.

EU:s revisionspaket utvärderat

14 augusti, 2019 Första slutsatser: Ökad konkurrens och mer dynamik inom branschen.

Professionella värden styr revisorer och konsulter

12 augusti, 2019 Karin Seger: Revisorer och redovisningskonsulter känner stort ansvar för att ge kunden rätt alternativ.

Passion gav lönsamhet

4 juli, 2019 Så blev Lamooi Accounting en av de mest lönsamma byråerna på ett par år.

Månadens medlem: Elias Alakir

1 juli, 2019 Elias Alakir är bland de yngsta auktorise­rade revisorerna i Sverige.

 Upp