Åke Matsson Foto AB

Ökad kompetens tack vare medlemskapet

14 september, 2020

Samtliga anställda på iRevision som inte är ordinarie medlemmar i FAR är basmedlemmar. Något Göteborgsbyrån använ­der för att höja kompetensen.

När FAR skapade ett nytt medlemskap för icke-auktoriserade anställda på revisions-, redovisning- och rådgivningsbyråer, nappade iRe­vision i Göteborg direkt. Förutom de tre ordinarie FAR-medlemmarna är de övriga fem kollegorna sedan hösten 2018 basmedlemmar.

– Vi är en FAR-ansluten byrå och då vill vi att alla medarbetare ska vara medlemmar. För oss finns en hel del fördelar med basmedlemskapet, exempelvis att alla får tillgång till rådgivningen. Även om vi diskuterar och bollar frågor på byrån, är det mycket värt för den aktuella kollegan att få experthjälp från FAR, säger Gunilla Svedberg, auktoriserad revisor på iRevision.

Gunilla Svedberg. Foto: Studio CK

I basmedlemskapet ingår FAR:s guider och mallar, karriärrådgivning, nyhetsbrev, FAR:s tidningar digitalt samt rabatter på utvalda böcker, utbildningar, lokala dagar och FAR Online. Medlemsrådgivning ingår mot tillägg.

Göteborgsbyrån utför revision, redovisning och rådgivning inom ekonomi och administration och har totalt åtta anställda.

Heléne Ekman är godkänd revisor på iRevision – och precis som Gunilla Svedberg ordinarie medlem. Hon ser stor nytta i att de yngre kollegorna får ”lära känna” FAR tidigt och kan vara med från början, trots att de inte är auktoriserade.

Helena Ekman. Foto: Studio CK

– Det är viktigt att alla på byrån känner sig delak­tiga i branschen, har tillgång till verktygen och får inbjudningar till olika utbildningar och aktivite­ter, precis som vi ordinarie FAR-medlemmar. På så sätt tar medarbetarna ett större eget ansvar att lösa svåra frågor – och höjer samtidigt kunskapsnivån på byrån, fortsätter Heléne Ekman.

Både Heléne Ekman och Gunilla Svedberg pratar om en successiv kunskapsökning, som de märker av konkret vid årliga sammanställningar.

– Varje år har vi en höstträff där vi går igenom allt som har hänt de senaste tolv månaderna. Ofta blir vi förvånade när vi ser hur mycket vi faktiskt har gjort och hur mycket starkare vi har blivit tillsammans, säger Gunilla Svedberg.

Taggar: basmedlem FAR

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Steg för steg – rekrytera rätt till egna byrån

  14 juni, 2021 Jonny Boström har presenterat sin satsning. Nyckeln till framgångsrik byrå? Hitta rätt medarbetare och kunder.

  Sena skattedeklarationer beläggs med förseningsavgift

  11 juni, 2021 Lämnas skattedeklarationen in efter 15 juni kommer Skatteverket att ta ut förseningsavgift.

  ”Revisorer och rådgivare bör hålla koll på globala bolagsskatten”

  11 juni, 2021 G7-länderna har kommit överens om strukturen för en global bolagsskatt.

  Ny ordförande med skatt på agendan

  10 juni, 2021 Här är de hetaste skattefrågorna. Balans intervjuar Peter Lindstrand, ny ordförande i FAR:s Strategigrupp Skatt.

  Vill du bli kvalitetskontrollant?

  9 juni, 2021 Nu söker FAR:s kvalitetsnämnd för revisionsverksamhet kvalitetskontrollanter - framför allt i Stockholmsområdet.

  Avhandling: ”Inflytande kan ske på många olika sätt”

  8 juni, 2021 Elina Malmström: Idén att forska på revision ur mindre byråers perspektiv mötte ointresse och motstånd.

   Upp