Foto: Åke Matsson Foto AB

Ökad kompetens tack vare medlemskapet

14 september, 2020

Samtliga anställda på iRevision som inte är ordinarie medlemmar i FAR är basmedlemmar. Något Göteborgsbyrån använ­der för att höja kompetensen.

När FAR skapade ett nytt medlemskap för icke-auktoriserade anställda på revisions-, redovisning- och rådgivningsbyråer, nappade iRe­vision i Göteborg direkt. Förutom de tre ordinarie FAR-medlemmarna är de övriga fem kollegorna sedan hösten 2018 basmedlemmar.

– Vi är en FAR-ansluten byrå och då vill vi att alla medarbetare ska vara medlemmar. För oss finns en hel del fördelar med basmedlemskapet, exempelvis att alla får tillgång till rådgivningen. Även om vi diskuterar och bollar frågor på byrån, är det mycket värt för den aktuella kollegan att få experthjälp från FAR, säger Gunilla Svedberg, auktoriserad revisor på iRevision.

Gunilla Svedberg. Foto: Studio CK

I basmedlemskapet ingår FAR:s guider och mallar, karriärrådgivning, nyhetsbrev, FAR:s tidningar digitalt samt rabatter på utvalda böcker, utbildningar, lokala dagar och FAR Online. Medlemsrådgivning ingår mot tillägg.

Göteborgsbyrån utför revision, redovisning och rådgivning inom ekonomi och administration och har totalt åtta anställda.

Heléne Ekman är godkänd revisor på iRevision – och precis som Gunilla Svedberg ordinarie medlem. Hon ser stor nytta i att de yngre kollegorna får ”lära känna” FAR tidigt och kan vara med från början, trots att de inte är auktoriserade.

Helena Ekman. Foto: Studio CK

– Det är viktigt att alla på byrån känner sig delak­tiga i branschen, har tillgång till verktygen och får inbjudningar till olika utbildningar och aktivite­ter, precis som vi ordinarie FAR-medlemmar. På så sätt tar medarbetarna ett större eget ansvar att lösa svåra frågor – och höjer samtidigt kunskapsnivån på byrån, fortsätter Heléne Ekman.

Både Heléne Ekman och Gunilla Svedberg pratar om en successiv kunskapsökning, som de märker av konkret vid årliga sammanställningar.

– Varje år har vi en höstträff där vi går igenom allt som har hänt de senaste tolv månaderna. Ofta blir vi förvånade när vi ser hur mycket vi faktiskt har gjort och hur mycket starkare vi har blivit tillsammans, säger Gunilla Svedberg.

Taggar: basmedlem FAR

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
Annons
Far Online

Experten: 10 frågor och svar om kapitaltäckning

21 september, 2020 När kan en kapitaltäckningsgaranti användas och vad gäller egentligen? Experten reder ut.

3 saker att tänka på inför anställningsintervjun

18 september, 2020 Balans har frågat fem stora byråer om vad framgångsrika kandidater bör tänka på inför anställningsintervjun.

Hon är ny ordförande i FAR

18 september, 2020 Åsa Lundvall, EY, är ny ordförande i FAR. Det här är hennes tre fokusområden.

WinWin vinnare Årets framtidsbyrå 2020

17 september, 2020 Innovativt ledarskap och en tydlig affärsmodell. Det gav WinWin Ekonomi segern i Årets framtidsbyrå 2020.

Niclas Hellman tilldelas CH Witts pris 2020

17 september, 2020 CH Witts pris 2020 går till Niclas Hellman. "Fullkomligt lysande" är juryns omdöme om artikeln.

”Yrkesstolthet är viktigt”

16 september, 2020 Sofia Berglin driver enmansbyrå: Lägga tiden på rätt saker efter egen planering de största fördelarna.

 Upp