Foto: Åke Matsson Foto AB

Ökad kompetens tack vare medlemskapet

14 september, 2020

Samtliga anställda på iRevision som inte är ordinarie medlemmar i FAR är basmedlemmar. Något Göteborgsbyrån använ­der för att höja kompetensen.

När FAR skapade ett nytt medlemskap för icke-auktoriserade anställda på revisions-, redovisning- och rådgivningsbyråer, nappade iRe­vision i Göteborg direkt. Förutom de tre ordinarie FAR-medlemmarna är de övriga fem kollegorna sedan hösten 2018 basmedlemmar.

– Vi är en FAR-ansluten byrå och då vill vi att alla medarbetare ska vara medlemmar. För oss finns en hel del fördelar med basmedlemskapet, exempelvis att alla får tillgång till rådgivningen. Även om vi diskuterar och bollar frågor på byrån, är det mycket värt för den aktuella kollegan att få experthjälp från FAR, säger Gunilla Svedberg, auktoriserad revisor på iRevision.

Gunilla Svedberg. Foto: Studio CK

I basmedlemskapet ingår FAR:s guider och mallar, karriärrådgivning, nyhetsbrev, FAR:s tidningar digitalt samt rabatter på utvalda böcker, utbildningar, lokala dagar och FAR Online. Medlemsrådgivning ingår mot tillägg.

Göteborgsbyrån utför revision, redovisning och rådgivning inom ekonomi och administration och har totalt åtta anställda.

Heléne Ekman är godkänd revisor på iRevision – och precis som Gunilla Svedberg ordinarie medlem. Hon ser stor nytta i att de yngre kollegorna får ”lära känna” FAR tidigt och kan vara med från början, trots att de inte är auktoriserade.

Helena Ekman. Foto: Studio CK

– Det är viktigt att alla på byrån känner sig delak­tiga i branschen, har tillgång till verktygen och får inbjudningar till olika utbildningar och aktivite­ter, precis som vi ordinarie FAR-medlemmar. På så sätt tar medarbetarna ett större eget ansvar att lösa svåra frågor – och höjer samtidigt kunskapsnivån på byrån, fortsätter Heléne Ekman.

Både Heléne Ekman och Gunilla Svedberg pratar om en successiv kunskapsökning, som de märker av konkret vid årliga sammanställningar.

– Varje år har vi en höstträff där vi går igenom allt som har hänt de senaste tolv månaderna. Ofta blir vi förvånade när vi ser hur mycket vi faktiskt har gjort och hur mycket starkare vi har blivit tillsammans, säger Gunilla Svedberg.

Taggar: basmedlem FAR

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Pernilla Lundqvist expert i utredning om bokföringslagen

  24 november, 2020 Redovisningsspecialisten och FAR-profilen Pernilla Lundqvist tar plats som expert i utredningen om en modernare bokföringslag.

  Kampen mot penningtvätt – du som redovisningskonsult har en viktig roll

  23 november, 2020 Redovisningskonsulter är bra på att upptäcka misstänkta transaktioner.

  Kampen mot penningtvätt – ”Ta hjälp av FAR och var stolt”

  23 november, 2020 Klaes Gidlund är kvalitetskontrollanten som själv blev kontrollerad av länsstyrelsen.

  Mentorprogram öppnar dörrar: ”Integration gynnar byråerna”

  20 november, 2020 Omar Doughoz engagerar sig i PwC:s mentorprogram för att hjälpa ungdomar i socialt utsatta områden.

  Luften går ur efter inställt revisorsprov: ”Går aldrig att få igen all förlorad tid”

  19 november, 2020 Besvikelsen är enorm efter dagens besked att Revisorsinspektionen (RI) ställer in revisorprovet 23–24 november.

  Inställt revisorsprov 23–24 november

  19 november, 2020 Det blir inget revisorsprov i höst. Efter de nya restriktionerna tvingas RI ställa in.

   Upp