Foto: Peter Larsdotter

Nytt från Akademin – ny artikelserie i Balans

15 augusti, 2018

Balans drar igång en ny artikelserie där vår frekvente skribent Carl Svernlöv tillsammans med nyutexaminerade jurister presenterar rön som framkommit i examensarbeten. Artiklarna under vinjetten Nytt från Akademin publiceras i Balans fördjupningsbilaga samt på tidningenbalans.se. Andrea Norman är först ut med en artikel om CSR och aktiebolagens vinstsyfte.

Carl, hur kommer det sig att du drar igång det här projektet?

– Jag är handledare och examinator åt ett ganska stort antal examensarbeten årligen och det är en hel del spännande och praktiskt användbara resultat som kommer fram. Först ut är en uppsats av jur. kand. Andrea Norman som berör den aktuella frågeställningen om CSR-arbete i ljuset av aktiebolagslagens vinstintresse och nästa handlar om revisorernas granskning av hållbarhetsrapporter.

Hur väljer du ut uppsatserna?

– I artikelserien kommer jag förstås att prioritera ämnen av intresse för revisorer och ambitionen är att åtminstone varannan månad kunna presentera ett nytt litet guldkorn från akademin.

Andrea, vad betyder detta för dig?

– Under utbildningens gång har jag läst och lärt från otaliga artiklar som Carl skrivit och att nu få skriva och publicera något tillsammans med honom är en otrolig möjlighet. Att Carl dessutom råkar vara min handledare gör att uppsatsskrivandet rundas av på bästa möjliga sätt!

Hur använder du själv Balans?

– Jag har vid flera tillfällen använt mig av artiklar som publicerats i Balans, både som källor och för inspiration, och uppskattat hur svåra frågor görs lättillgängliga och begripliga. Att få möjlighet att bidra till den kunskapsbank som Balans utgör är lite av en dröm som går i uppfyllelse!

Nytt från Akademin: Corporate Social Responsibility – Är den nya hållbarhetstrenden förenlig med aktiebolagens vinstsyfte?

Taggar: Nytt från Akademin

Text: Pernilla Halling

pernilla.halling@far.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

Ökad efterfrågan på auktoriserade redovisningskonsulter

17 april, 2019 Allt fler kreditgivare ställer krav. Saknas revisor i bolaget ska det finnas en auktoriserad redovisningskonsult.

Interna diskussioner på KPMG om vd-posten

12 april, 2019 Arbetet med att utse en ny vd på KPMG fortsätter. Ordförande Björn Hallin kommenterar.

Uppsats om IFRS 3 får pris

11 april, 2019 Jasmina Fredelind och Matilda Hellman: Dessa faktorer påverkar valet av goodwill-metod i europeiska företag.

Hallå där… Gunilla Eklöv Alander

9 april, 2019 Forskaren Gunilla Eklöv Alander har skrivit nyutkomna En bok om revision. Balans intervjuar författaren.

Inte utan min mentor

4 april, 2019 Hon var toppstudenten, han den aktade redovisningsspecialisten. Intervju med Pernilla Lundqvist och mentorn Sten-Eric Ingblad.

Experten: Rättvisande bild enligt K2

3 april, 2019 Så ska du tänka för att kunna uppfylla kravet på rättvisande bild enligt K2.

 Upp