Per Pettersson

”Nya Reko ger förståelse för varandras yrkesroller”

27 oktober, 2017

Arbetet med nya Reko fortsätter med oförminskad intensitet. Den färska upplagan ska hjälpa auktoriserade redovisnings- och lönekonsulter att stärka yrkesrollen och höja värdet på auktorisationen.

– Ett av målen vi har med den nya upplagan är att fler ska använda Reko oftare. Det finns väldigt mycket bra vägledning att få om man bara tar sig tid att använda den flitigare, säger Ann-Sofie Kjellberg, auktoriserad redovisningskonsult på PwC och aktiv i FAR:s Rekogrupp.

I nya Reko, som vänder sig både till redovisningskonsulter och lönekonsulter, ska båda yrkesgrupperna känna igen sig och hitta stöd i sitt dagliga arbete. Sophie Poppendicker, auktoriserad lönekonsult på BDO och aktiv i FAR:s Rekogrupp ser flera fördelar.

– För de lönekonsulter som ännu inte är auktoriserade kommer nästa upplaga av Rekoboken vara ett stöd inför den dag de vill auktorisera sig. Dessutom är det en stor fördel för våra kunder att vi jobbar efter en gemensam standard, säger hon.

I arbetet förutsätter man att målgruppen har hunnit en bit i digitaliseringsprocessen. Upplagan blir också anpassad till det nya digitala affärslandskapet.

– I och med att boken skrivs för både redovisningskonsulter och lönekonsulter kommer yrkesgrupperna också att få en bättre förståelse för varandras roller, säger Ann-Sofie Kjellberg.

Nya Reko lanseras i januari 2018.

Taggar: auktoriserad lönekonsult auktoriserad redovisningskonsult reko

Text: Mats Rimér

mats.rimer@far.se
 • Steg för steg – rekrytera rätt till egna byrån

  14 juni, 2021 Jonny Boström har presenterat sin satsning. Nyckeln till framgångsrik byrå? Hitta rätt medarbetare och kunder.

  Sena skattedeklarationer beläggs med förseningsavgift

  11 juni, 2021 Lämnas skattedeklarationen in efter 15 juni kommer Skatteverket att ta ut förseningsavgift.

  ”Revisorer och rådgivare bör hålla koll på globala bolagsskatten”

  11 juni, 2021 G7-länderna har kommit överens om strukturen för en global bolagsskatt.

  Ny ordförande med skatt på agendan

  10 juni, 2021 Här är de hetaste skattefrågorna. Balans intervjuar Peter Lindstrand, ny ordförande i FAR:s Strategigrupp Skatt.

  Vill du bli kvalitetskontrollant?

  9 juni, 2021 Nu söker FAR:s kvalitetsnämnd för revisionsverksamhet kvalitetskontrollanter - framför allt i Stockholmsområdet.

  Avhandling: ”Inflytande kan ske på många olika sätt”

  8 juni, 2021 Elina Malmström: Idén att forska på revision ur mindre byråers perspektiv mötte ointresse och motstånd.

   Upp