Foto: iStock

”När Norden pratar – då lyssnar hela världen”

18 augusti, 2017

I helgen träffar FAR:s ordförande Magnus Larsson och generalsekreterare Dan Brännström nordiska kollegor i The Nordic Federation of Public Accountants (NRF) i Trondheim för att diskutera aktuella frågor med de internationella branschledningarna.

Varje år roterar NRF platsen för var konferensen ska hålla hus – och i år är det alltså Norges tur. I natursköna Trondheim möter representanter från den nordiska branschorganisationen NRF ledningarna för Accountancy Europe (AE) och The International Federation of Accountants (IFAC).

Under mötet, som pågår fredag till söndag, ska deltagarna bland annat diskutera digitaliseringen i branschen och den omfattande undersökning de nordiska branschorganisationerna har gjort bland sina medlemmar.

Magnus Larsson, FAR:s ordförande, och Dan Brännström, FAR:s generalsekreterare.

– Det är första gången resultatet kommer att presenteras. Vi ska diskutera med ledningarna för AE och IFAC om möjligheterna och utmaningarna i branschen i ett treårsperspektiv. Det ska bli fantastiskt intressant, säger Dan Brännström före avgång.

Läs mer: Nordiska branschkollegor sluter upp

Att ledningarna för de internationella organisationerna vill närvara, med AE:s chef Olivier Boutellis-Taft och IFAC:s ordförande Rachel Grimes i spetsen, ser Dan Brännström som ett fint betyg för det nordiska inflytandet i revisions- och redovisningsbranschen globalt.

– Det är ett uttryck för Nordens betydelse för drivet i branschen. När Norden pratar, då lyssnar hela världen, tillägger generalsekreteraren.

Vad ser du mest fram emot i mötet med branschkollegorna?

– Personligen har jag störst förväntningar på dialogen kring hur IFAC.s revisionsorgan IAASB går vidare med revisionen i mindre företag. Vid mötet kommer IAASB:s ordförande, professor Arnold Schilder, delta och ge oss senaste nytt, säger Dan Brännström och avslutar:

– Det som har triggat igång IAASB är det förslag till nordisk standard som NRF tog fram 2015, då vi gick ut på remiss. Det skakade om och satte IAASB under press. Nu får vi möjlighet att påverka igen.

Taggar: Accountancy Europe Dan Brännström FAR IFAC Magnus Larsson NRF

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
ANNONS
ANNONS

Obligatorisk digital ingivning av årsredovisning på gång

22 oktober, 2020 Att lämna in årsredovisningen digitalt kommer att bli obligatoriskt. Frågan är när.

Hallå där… Elisabeth Raun – som skrivit om omställningsstödet

22 oktober, 2020 Vad är viktigast att tänka på när det gäller omställningsstödet och när man redovisar det?

Steg för steg – vägen mot den egna byrån

20 oktober, 2020 Jonny Boström har bestämt sig. Med dansen som ledstjärna ska han skapa en ny byrå.

Nischbyrån – underutnyttjad framgångsmodell

20 oktober, 2020 Digitaliseringen kan göra att nischbyrån får det genomslag som den borde inom revisions- och rådgivningsbranschen.

5 tips – så undviker byrån cyberattacker

19 oktober, 2020 Ju mer digitaliserat allt blir, desto större risk för dataintrång. Coronapandemin är inget undantag.

Definitionen av civilrätt problematiseras

15 oktober, 2020 Skatterättens förhållande till civilrätten har diskuterats flitigt. Men vad menas egentligen med termen civilrätt?

 Upp