Foto: iStock

Myndighetslådor borta från i sommar

21 maj, 2017

Senast 1 september ska brevlådorna utanför skattekontoren samt Skatteverkets, Pensionsmyndighetens och Försäkringskassans gemensamma servicekontor vara borta.  

I takt med att allt färre lämnar in myndighetshandlingar på papper har behovet av egna brevlådor utanför lokalerna naturligt minskat. Nu går de samverkande myndigheterna Skatteverket, Pensionsmyndigheten och Försäkringskassan ihop och råder kunderna att använda digitala tjänster.

Ytterligare en anledning till att brevlådorna försvinner är av säkerhetsskäl, skriver Skatteverket i ett pressmeddelande. Brandfarligt material kan stoppas ner i lådorna och det finns även risk att handlingar förstörs om brevlådorna råkar ut för skadegörelse.

Brevlådorna kommer att tas bort successivt under tre månaders tid; 1 juni till senast 1 september 2017.

Du hjälper väl dina kunder att ligga steget före? Resultat vänder sig direkt till företagaren och förklarar komplicerade frågor på ett enkelt sätt. Dina kunder får de senaste nyheterna inom skatt, redovisning och andra företagsaktuella ämnen. Det ger dig möjlighet att ge fler och bättre affärsmässiga råd. Som medlem i FAR ger du bort Resultat till ett rabatterat pris. Om du inte är medlem i FAR kan du välja att prenumerera. Läs mer här.

Taggar: digitalisering Skatteverket

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
Annons
Far Online

Återvänder till revisorsyrket: ”En nystart”

9 juli, 2020 Ola Almquist lämnade jobbet som revisor för en tjänst som ekonomichef. Nu har han återvänt.

Så får din byrå godkänd utbildningsplan

8 juli, 2020 Revisorsinspektionen uppdaterar sin vägledning om godkännande av utbildningsplan - för att underlätta för byråerna.

Förtroendet A och O i relationen med kunden

6 juli, 2020 "Auktorisationen tillför ett stort värde för kunden".

”Det är tuffa tider – men de gynnar oss”

3 juli, 2020 Auktoriserade revisorn Carl-Magnus Falk bakom nytt webbaserat boksluts- och årsredovisningsprogram som ska revolutionera redovisningen.

7 nyheter på hållbarhetsområdet

1 juli, 2020 Taxonomier, handlingsplaner, förordningar och direktiv. Och vad är egentligen New Green Deal?

Har lagkraven höjt kvaliteten? – så svarar hållbarhetsexperterna

30 juni, 2020 Sveriges större bolag har krav på sig att hållbarhetsrapportera. Frågan är om det höjt redovisningskvaliteten.

 Upp