Foto: Getty Images

MyController köps upp av norsk koncern

12 mars, 2019

Sedan två månader är redovisningsbyrån MyController en del av norska VIEW Ledger-koncernen. ”Det är jättekul! Det är bra för vår personal och deras framtid”, säger vd Jenny Lundqvist.

Som första svenska förvärv införlivas MyController in i norska koncernen VIEW Ledger AS, som i sin tur äger VIEW Ledger AB med bas i Jönköping och i Stockholm. Köpet skedde i slutet av januari.

Till sommaren försvinner namnet MyController helt. Nuvarande vd Jenny Lundqvist blir då konsultchef på bolaget, medan VIEW Ledgers vd Joseph Mogefors behåller sin roll.

Jenny Lundqvist. Foto: MyController

– Det är jättekul! Det är bra för vår personal och deras framtid för det kommer att finnas större utvecklingsmöjligheter. Vi ser också fram emot att ta lärdom av Norge, som ligger längre fram i automatiseringen än vad Sverige gör, säger Jenny Lundqvist till Balans.

Hur kommer det sig att steget togs?

– Vi har haft diskussioner under en period. Vi gillar varandra. Både MyController och personalen kommer att bli starkare på marknaden genom köpet.

– Det är också en bra lösning för den delägarstruktur som vi hade då. Vi har en delägare som börjar nå pensionsåldern och som vill jobba mindre framöver. Sedan är jag och Emelie Jonsson hos oss hyfsat unga, vi har nyligen blivit auktoriserade redovisningskonsulter och har ett långt arbetsliv framför oss. Vi såg att vi kunde få en bra framtid tillsammans med VIEW Ledger.

Ni har sagt att MyController genom samgåendet blir mer konkurrenskraftiga. Hur då?

– VIEW Ledger ligger väldigt långt fram när det gäller automatiserade tjänster. De jobbar i ett program som heter i XLedger vilket gör att vi kan sälja våra tjänster i större organisationer. En stor del av kundstocken i MyController är fåmansbolag och det kommer att funka jättebra i framtiden också. Men nu kan vi bredda oss.

Hur kommer era kunder att märka uppköpet?

– Våra befintliga kunder kommer i princip inte att märka så mycket skillnad förutom att vi byter namn. Vi kommer att heta VIEW Ledger AB till sommaren. Planen är att namnbytet ska vara klart i juli.

Vad händer nu?

– Vi sitter kvar i Stockholm och vi kommer också att anställa i bolaget. Det är riktigt spännande!

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

KPMG:s vd Magnus Fagerstedt lämnar

26 mars, 2019 Magnus Fagerstedt lämnar KPMG med omedelbar verkan. Han och styrelsen är oense om framtiden.

Pernilla Lundqvist ny krönikör i Balans

22 mars, 2019 Ordförande för FAR:s policygrupp för redovisning Pernilla Lundqvist fattar pennan.

”Jag klarade provet!”

21 mars, 2019 För att öka chanserna att klara redovisningskonsultexamen bad Josefin Emitslöf om många olika arbetsuppgifter.

Månadens medlem: Jannike Gellerstam

20 mars, 2019 Jannike Gellerstam är auktoriserad revisor på Frejs, jobbar med generationsskiften och brinner för konsultationer med kunderna.

Bolagsverket: Revisorer – lämna in årsredovisningen digitalt!

19 mars, 2019 Obligatorium: Det gäller för digital inlämning av årsredovisning för aktiebolag som följer K2 och K3.

Det här innebär de nya utbildningskraven för dig och din byrå

15 mars, 2019 De nya reglerna om utbildning för revisorer ställer krav på byråerna.

 Upp