Marika Bjurström, Daniel Linsten och Anna Ingman på JDG Revisions huvudkontor i Uddevalla. Foto: Katja Ragnstam

Mindre siffersnack – mer affärer

Faktaruta

JDG Revision

Grundades år: 2006.

Finns i: Uddevalla, Trollhättan, Kungshamn.

Antal anställda: 14.

VD: Daniel Linsten.

Omsättning: 14 mkr (2020).

2 mars, 2021

Stor satsning på rådgivning, digitalisering i praktiken och kontroll över tiden. Det är tre element som sammanfattar hur JDG Revision jobbar. I höstas nominerades byrån till Årets Framtidsbyrå.

Fokus på rådgivning har JDG Revision egentligen haft de senaste tio åren, ungefär i samband med att FAR:s första framtidsstudie publicerades. Men för cirka två år sen bestämde man sig för att gå all in. Det var då byrån började med paketering av tjänster och fast prissättning.

Under hösten 2020 startade JDG en rådgivningsutbildning för samtliga fjorton medarbetare.

– Alla måste inte bli rådgivare, men alla behöver vara med och förstå behovet av rådgivning. Kundkännedom och affärsmässighet ska finnas hos samtliga. Sedan är det inte meningen att alla på byrån ska kunna leverera alla typer av tjänster, det blir inte bra då, säger Daniel Linsten.

Han är auktoriserad revisor och VD på JDG Revision, som han var med och grundade I Uddevalla 2006. I dag finns man även i Trollhättan och i Kungshamn.

Eftermiddagshäng. Byrån har en hög IT-nivå och började jobba med den interna IT-kommunikationen för många år sedan. Foto: Katja Ragnstam

Anna Ingman, auktoriserad revisor och ekonomichef, har också varit med sedan starten och håller numera till på kontoret i Trollhättan.

– Förutom att vi tog tag i att utveckla våra rådgivningstjänster, såg vi också över hur vi fördelade vår tid. I dag är en av våra styrkor hur vi jobbar med vår planering, det har hjälpt oss alla få bort stress och puckeln på våren, säger hon.

Det ledde till att byrån fick förändra kundernas beteende. Vilket ”98,5 procent reagerade bra på.”

– Kunderna fick helt enkelt börja lämna in material efter våra deadlines. För oss har det blivit fantastiskt mycket bättre, vi har kontroll över situationen och har alltid god tid kvar till våra myndighetsdeadlines, fortsätter Anna Ingman.

Och storstädningen på JDG bara fortsatte den där vintern 2018. Man bestämde sig för att digital expertkompetens behövdes på byrån, varefter man anställde Marika Bjurström, med titeln digital coach och redovisningskonsult. I tjänsten ingår även rollen som säljare.

Marika Bjurström, Foto: Katja Ragnstam

– Jag håller i utbildningar och hjälper kunderna digitalisera sina affärsverksamheter. Det innebär att jag skannar av marknaden, för att hitta vilka program som skulle kunna funka i de olika branscherna där de befinner sig, berättar hon.

Många kunder lämnar visserligen fortfarande in materialet i pappersbuntar. Men då sköter JDG Revision digitaliseringen av dokumenten.

I höstas blev de nominerade till FAR:s pris Årets Framtidsbyrå, en utnämning de och resten av de nominerade byråerna följde via länk.

– Vi har en hög IT-nivå och började jobba med den interna IT-kommunikationen för många år sedan. Teams, exempelvis, har vi haft i tre år, så vi var rätt inkörda när pandemin kom, säger VD Daniel Linsten.

– Det kostar mycket i tid och pengar att förändra en byrås arbetssätt och har man som byråägare inte förstått det är det verkligen dags att börja planera för förändring, avslutar han.

JDG Revision grundades 2006. Foto: Katja Ragnstam

Så löser vi ekvationen

Kunder
Cirka 400 kunder. Privatägda, samt små- och medelstora företag. Vill gärna ha fler entreprenörsdrivna företag, där ägaren vill utvecklas tillsammans med byrån.

Medarbetare
Eftersträvar en bra mix av personligheter. Vissa ska ha fokus på leverans, andra på förvaltning och kundvård, ytterligare några ska vara orädda. Lägger mycket tid och pengar på teamutbildningar, karriärsutveckling och personlighetsanalyser.

Värdeord
Ett motto som har hängt med i tio år är: Att med personligt engagemang och effektiva lösningar vara den enklaste revisionsbyrån.

Framtidsplaner
Märker en stor efterfrågan på revision, redovisning och framförallt rådgivning från företagare som behöver hjälp med sina bolag. Når en utökad marknad i och med det nya kontoret i Trollhättan.

Daniel Linsten, auktoriserad revisor och VD. Foto: Katja Ragnstam

3 tips – lyckas med rådgivning

 • Du ska leverera värde till dina kunder – inte kränga rådgivning.
 • Våga snabbt ge ett pris – så vågar kunden besluta.
 • Lär känna dina kunder – du ska hjälpa dem till framgång.

Taggar: vår byrå

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Jämställdhet – lika viktigt för män som för kvinnor

  23 juni, 2021 Deloittes VD Jan Berntsson har gjort jämställdhet till en integrerad del av storbyråns strategi.

  Skattefrågor i ropet

  22 juni, 2021 Hans Peter Larsson, skatteansvarig FAR, benar ut ett gäng heta skatterelaterade ämnen på allas läppar.

  Liten byrå med stor kompetens

  18 juni, 2021 Drömmen att starta har funnits länge. Nu driver Erika Öberg och Christine Forsbäck EC Revision.

  Årets framtidsbyrå 2021 – vem vinner priset?

  17 juni, 2021 Femton byråer har kommit upp i toppoäng på FAR:s framtidstest. Några har chans att vinna.

  Redovisningskonsulten – värd varenda krona

  16 juni, 2021 Så beskriver kunder vad de verkligen uppskattar hos sin auktoriserade redovisningskonsult.

  Kunder vill ha närvaro och engagemang av sin redovisningskonsult

  16 juni, 2021 Stor potential för framåtlutade auktoriserade redovisningskonsulter.

   Upp