Foto: Kristofer Hedlund

Maroni Årets framtidsbyrå: ”Jag vill tacka personalen, det känns jätteroligt”

22 september, 2016

Årets framtidsbyrå 2016 är utsedd. Vinnare blev Maroni Redovisningsbyrå. Byrån tog hem priset i stenhård konkurrens. 

När juryn ställde frågan: Vilken är den viktigaste framtidsfrågan? svarade Maroni Redovisningsbyrå med en motfråga: Hur kommer dagens ungdomar att vilja driva företag i framtiden?

– Det är ett modernt och klokt sätt att se på framtiden. I stället för att säga exakt vad man ska göra ställer man en motfråga. Det tyder på en flexibilitet att man är beredd att anpassa sig efter förutsättningarna i stället för att bestämma sig, då det inte finns något givet svar, säger Bengt Skough på FAR.

Maroni Redovisningsbyrå lägger fokus på vad som kommer att efterfrågas i framtiden och hur de ska arbeta för att kunna möta förväntningarna från kunder och personal.

– Det känns helt fantastiskt! Har inte haft ens en tanke på nomineringar! Via en kvalitetskontroll har vi blivit uppmärksammade. Drivet? Vårt motto är: Rätt från början!, säger vd Marzena Blomqvist.

maroni_2

Maroni Redovisningsbyrå är Årets framtidsbyrå 2016. Priset delas ut av Anna Bellman, moderator på FAR:s Branschdagar. Bild: Sofia Hadjipetri Glantz

I motiveringen skriver juryn:

Med en tydlig affärsmodell, byggd på öppenhet och flexibilitet, visar vinnaren hur man kan arbeta med ledarskap, mångfald och god lönsamhet samtidigt som man tar steget in i den digitala världen. Detta, tillsammans med byråns föredömliga rekryterings- och utvecklingsstrategi, gör vinnaren till en viktig förebild för landets redovisnings- och revisionsbyråer.

– Att Maroni Redovisningsbyrå lyckas kombinera fasta priser med lönsamhet och tillväxt gör dem till en extra viktig förebild i branschen, säger Bengt Skough.

Konkurresen om titeln var hård och utöver Maroni Redovisningsbyrå var ytterligare fyra byråer nominerade. Närmare 100 byråer valde att göra FAR:s framtidstest på webben och intresset för att vara med och tävla om titeln Årets framtidsbyrå 2016 var rekordstort.

Priset delades ut på torsdagskvällen i samband med FAR:s branschdagar.

Taggar: Årets framtidsbyrå branschdagarna Maroni

Text: Charlotta Marténg

charlotta.marteng@far.se
ANNONS
ANNONS

Så syns du maximalt på LinkedIn

23 september, 2020 Hur ska du profilera dig bäst inom branschen? Balans rådfrågar LinkedIn-experten Charlotte Hågård.

Experten: 10 frågor och svar om kapitaltäckning

21 september, 2020 När kan en kapitaltäckningsgaranti användas och vad gäller egentligen? Experten reder ut.

3 saker att tänka på inför anställningsintervjun

18 september, 2020 Balans har frågat fem stora byråer om vad framgångsrika kandidater bör tänka på inför anställningsintervjun.

Hon är ny ordförande i FAR

18 september, 2020 Åsa Lundvall, EY, är ny ordförande i FAR. Det här är hennes tre fokusområden.

WinWin vinnare Årets framtidsbyrå 2020

17 september, 2020 Innovativt ledarskap och en tydlig affärsmodell. Det gav WinWin Ekonomi segern i Årets framtidsbyrå 2020.

Niclas Hellman tilldelas CH Witts pris 2020

17 september, 2020 CH Witts pris 2020 går till Niclas Hellman. "Fullkomligt lysande" är juryns omdöme om artikeln.

 Upp