Foto: Hans Olov Utsi

Byråägaren med jobbet som hobby

5 mars, 2017

Gunilla Magnusson, godkänd revisor och ägare av LR Revision i Kiruna, ser planering som avkoppling. Hon brinner verkligen för sitt jobb och sin byrå. Men det viktigaste är inte att tjäna pengar. Det är att göra ett väldigt bra jobb – och då krävs bra planering.

– Jag köpte det här huset för 15 år sedan mitt under lågkonjunkturen. Många var snabba med att berätta vilken dålig affär jag hade gjort. Men så här i backspegeln visade det sig att de hade fel, säger Gunilla Magnusson.

Huset hon pratar om är byråns kontor. Det är en tegelbyggnad mitt i Kiruna och hon köpte det av ”gruvtolvan”, Svenska Gruvindustriarbetareförbundets avdelning 12, för 15 år sedan.

På drygt 200 kvadratmeter huserar den fyra personer stora revisons och redo­visningsbyrån. Om man tittar ut genom fönstren på ovanvåningen skymtar gruvan som en ständig påminnelse om LKAB:s närvaro och betydelse för staden och dess näringsliv. På gott och ont visar det sig. Men mest på gott.

LR Revision, Kiruna. Gunilla Magnusson (närmast bild). Foto: Hans Olov Utsi

LR Revision, Kiruna. Gunilla Magnusson (närmast bild). Foto: Hans Olov Utsi

Byrån grundades för drygt tjugo år sedan när Gunilla Magnusson startade eget efter att ha jobbat på nuvarande KPMG i tolv år.

– Det är det bästa jag har gjort, säger hon. Jag ville stå på egna ben, precis som många andra i min familj som är och har varit företagare. Min mamma var till exempel Norrbottens första kvinnliga taxiförare.

Och Gunilla Magnusson själv har aldrig varit den som ryggat för utmaningar. Inställningen att ingenting är omöjligt och att det alltid är roligt att lära sig nya saker har hon tagit med sig i sitt byråägande.

– Att utveckla byrån och hela tiden lära mig nya saker är det roligaste jag vet. Jag jobbar väldigt mycket, men det är svårt att låta bli. Jobbet är också min hobby, säger hon.

– Jag vill vara självständig och fortsätta driva byrån på mitt sätt. Det viktigaste för mig har alltid varit, och kommer alltid att vara, att göra ett högkvalitativt jobb tillsammans med de andra på byrån. Pengarna har aldrig varit en drivkraft.

Texten är en förkortad version av reportaget Jobbet som hobby, i Balans, nr 3, 2017.

Taggar: revision vår byrå

Text: Mats Rimér

mats.rimer@far.se
Annons
Far Online
Annons

”Det går faktiskt att påverka systemet”

27 maj, 2020 Helene Agélii, NRF: Internationell standardsättning är en tungrodd process. Men den går att påverka.

ISA är en global produkt medan IFRS är en europeisk

27 maj, 2020 Det finns både likheter och skillnader i hur redovisningsstandarder respektive revisionsstandarder kommer till.

Bokföringsnämnden – ingen vanlig myndighet

27 maj, 2020 Hur styrs Bokföringsnämnden? Balans intervjuar Bokföringsnämndens kanslichef Stefan Pärlhem.

Vem styr över reglerna?

26 maj, 2020 En resa genom maskineriet som tröskar fram lagarna och reglerna för revisions- och rådgivningsbranschen.

WeAudit – framtidens revisionsbyrå tar för sig

20 maj, 2020 Med kärnvärden som modiga, i framkant och innovativa strävar WeAudit efter att revolutionera branschen.

Hallå där… Petra Örjegren – ny ledamot i insynsrådet för SWEDAC

18 maj, 2020 Auktoriserade redovisningskonsulten Petra Örjegren ny ledamot i insynsrådet för Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll. 

 Upp