Saerun Norén

Lönekonsulterna välkomnas till FAR

28 april, 2016

1 maj blir lönekonsulter en ny medlemskategori i FAR. Det innebär att FAR kommer att bygga upp en auktorisation för lönekonsulter som arbetar med kvalificerade uppgifter inom lön och andra HR-relaterade frågor. 

FAR:s styrelse beslutade i september 2015 att öppna upp för lönekonsulter att bli medlemmar i FAR, och 1 maj tar lönekonsulterna steget in i branschorganisationen och arbetet med att bygga upp en auktorisation har påbörjats. Det kommer även att vara möjligt att ha dubbla titlar, det vill säga vara både auktoriserad redovisningskonsult och auktoriserad lönekonsult.

Erika Dahlgren, lönekonsult på Grant Thornton, kommer att arbeta med auktorisationen och lönekonsulternas frågor inom FAR. Hon beskriver yrket som mångfacetterat.

– Löneberäkning är inte rocket science. Utmaningen ligger i att hålla sig ajour med lagar, kollektivavtal, policyer och regler som avgör hur löneberäkningen ska göras, säger hon i en stor intervju i Balans nr 5.

Taggar: auktoriserad lönekonsult

Text: Charlotta Marténg

charlotta.marteng@far.se
 • Rapportering: ”Det är dags att ta i hand”

  2 juli, 2021 EU:s gröna omställning av ekonomin innebär att hållbarhetsexperterna och redovisningsspecialisterna nu måste samarbeta.

  Modernisering av bokföringslagen – viktigaste punkterna

  2 juli, 2021 En modernisering av bokföringslagen har länge varit på tapeten. Nu har utredningen lämnats till regeringen.

  RI:s nya chefsrevisor: ”Ska inte pilla i detaljer”

  1 juli, 2021 Anna-Karin Brusk Rönnqvist är ny chefsrevisor på Revisorsinspektionen (RI) från 1 juli.

  ”Låt korttidsstödet komma till den nytta som avsågs från början”

  1 juli, 2021 Korttidsstödet har kantats av allvarliga problem - menar Åsa Lundvall och Karin Apelman från FAR.

  ISQM närmar sig – det här ska du ha koll på

  30 juni, 2021 ISQM innebär ett nytt sätt att hantera kvalitetsfrågor på revisionsbyråer.

   Upp