Foto: Getty Images

Kunder vill ha närvaro och engagemang av sin redovisningskonsult

16 juni, 2021

Bilden som tonar fram när Balans pratar med nöjda kunder stämmer med den som kom fram i Vismas stora enkät förra året. Skillnaden är att de nöjda kunderna redan har vad de andra saknar.

Att vilja ha mer kontakt och att önska sig mer av framtidsfokus av sin auktoriserade redovisningskonsult, behöver inte betyda att man är missnöjd med den man har. Däremot kan det bli bättre!

”Som det är nu så gillar jag vår redovisningsbyrå men de har alltid så mycket att göra. Man känner ofta att man stör lite när man frågar”, säger en företagare i Vismas rapport från 2019.

Rapporten som bygger på svar från 237 småföretagare visar att 66 procent, nästan 7 av 10, skulle vilja tätare kontakt med sin redovisningsbyrå. Minst lika många, 67 procent vill också få tätare uppdateringar om allt som rör deras ekonomi.

Det är slående hur resultatet i Vismas undersökning sammanfaller med vad de nöjda kunderna berättar i intervjuer med Balans. Närvaro och engagemang skapar överblick och trygghet, och det gör kunderna nöjda.

En siffra i Vismas rapport sticker ut och visar på stor potential för framåtlutade auktoriserade redovisningskonsulter. 78 procent, nästan 8 av 10 småföretagare, vill prata mer nutid och framtid i stället för dåtid med sin byrå.

*Små företag har mellan 10 och 49 anställda. Från 50 upp till 249 anställda räknas som ett medelstort företag.

Läs mer: Redovisningskonsulten – värd varenda krona

Taggar: auktoriserad redovisningskonsult FAR redovisningskonsult

Text: Rakel Lennartsson

redaktionen@far.se
 • Rapportering: ”Det är dags att ta i hand”

  2 juli, 2021 EU:s gröna omställning av ekonomin innebär att hållbarhetsexperterna och redovisningsspecialisterna nu måste samarbeta.

  Modernisering av bokföringslagen – viktigaste punkterna

  2 juli, 2021 En modernisering av bokföringslagen har länge varit på tapeten. Nu har utredningen lämnats till regeringen.

  RI:s nya chefsrevisor: ”Ska inte pilla i detaljer”

  1 juli, 2021 Anna-Karin Brusk Rönnqvist är ny chefsrevisor på Revisorsinspektionen (RI) från 1 juli.

  ”Låt korttidsstödet komma till den nytta som avsågs från början”

  1 juli, 2021 Korttidsstödet har kantats av allvarliga problem - menar Åsa Lundvall och Karin Apelman från FAR.

  ISQM närmar sig – det här ska du ha koll på

  30 juni, 2021 ISQM innebär ett nytt sätt att hantera kvalitetsfrågor på revisionsbyråer.

   Upp