KPMG stöder kvinnlig digital utveckling

Faktaruta

Female Digital Engineer vänder sig till kvinnliga civilingenjörsstudenter över hela Sverige och innefattar nära kontakt med partnerföretag – allt fullspäckade dagst på partnerföretagens kontor till inspirationsföreläsningar och caselösning. Syftet är att ge deltagarna chansen att träffa drivna personer som jobbar med olika aspekter av digitalisering.

Programmet pågår under våren och mot slutet utses 10 finalister som får presentera en idé eller framtidsvision för representanter från partnerföretagen. Därefter utses årets vinnare av Female Digital Engineer på en avslutande middag. Vinnaren erbjuds ett exklusivt traineeprogram hos tre av partnerbolagen.

25 oktober, 2019

Hallå där, Fanny Källströmer, specialist inom Employer Branding och projektledare för programmet hos KPMG.

KPMG går in som partner i programmet Female Digital Engineer, ett program för kvinnliga civilingenjörsstudenter som är intresserade av att driva och forma digitaliseringen. Programmet ska bidra till personlig utvckling och kontakt med partnerbolagen, bland annat genom inspirationsdag och partnerbesök.

Varför stödjer KPMG detta initiativ?
– Behovet av kompetens inom digitalisering växer, inom såväl KPMG som i alla typer av verksamheter. Där vill vi vara med och bidra till en positiv utveckling framåt. Dessutom är jämställdhetsfrågan otroligt viktig för oss och nu får vi möjligheten att tillsammans med Female Digital Engineer fortsätta lyfta kvinnliga talanger. Genom samarbetet får vi också chansen att visa att man kan utvecklas och göra skillnad på KPMG, oavsett om man är ingenjör, ekonom eller har en helt annan profil.

Vad innebär programmet inom exempelvis Employer Branding?
– Samarbetet är en viktig byggsten i vårt Employer Branding-arbete. Vi är sedan länge aktiva på universitet och högskolor över hela Sverige och tillsammans med Female Digital Engineer får vi ytterligare en plattform att träffa studenterna och få deras perspektiv på digitalisering. Genom programmet får deltagarna en inblick i vår vardag på KPMG, hur vi jobbar med digital innovation och på vilket sätt de kan göra skillnad i en roll hos oss.

Vilka är deltagarna?
– Samtliga deltagare läser en civilingenjörsutbildning och har potential att vara med och driva och forma digitalisering i näringslivet. Utöver den gemensamma nämnaren ser vi fram emot en spännande mix av erfarenheter och kompetenser, helt enkelt för att det är så kompetensbehoven ser ut framåt – det finns inte en specifik profil. Allt som rör digitalisering är självklart meriterande, men man kan även ha kompetens inom områden som beteendevetenskap, hållbarhet eller något helt annat.

Har KPMG andra likartade initiativ för jämställdhet och mångfald?
– Vi på KPMG driver flera initiativ för ett mer jämställt och inkluderande företag. Frågan är otroligt viktig för oss och en förutsättning för att kunna fortsätta utveckla vår affär i den takt vi gör. Vi har bland annat en företagsövergripande grupp som med hjälp av konkreta mål driver på mångfaldsarbetet. Tillsammans har vi fokuserat på att utmana befintliga strukturer, identifiera lösningar och utbilda våra medarbetare.

Vad uppnår KPMG med detta?
– På ett övergripande plan vill vi vara med och bidra till en positiv utveckling för samhället och näringslivet i stort. Från ett KPMG-perspektiv ger samarbetet en möjlighet att knyta kontakter med studenter och visa vilka vi på KPMG är. När alla delar av vår verksamhet digitaliseras söker vi nya kollegor med nyfikenhet och intresse för området, så utifrån det är Female Digital Engineer program en rekryteringsyta för framtida nyckelroller.

Taggar: jämställdhet KPMG

Text: Martin Wallström

martin.wallstrom@far.se
 • Jämställdhet – lika viktigt för män som för kvinnor

  23 juni, 2021 Deloittes VD Jan Berntsson har gjort jämställdhet till en integrerad del av storbyråns strategi.

  Skattefrågor i ropet

  22 juni, 2021 Hans Peter Larsson, skatteansvarig FAR, benar ut ett gäng heta skatterelaterade ämnen på allas läppar.

  Liten byrå med stor kompetens

  18 juni, 2021 Drömmen att starta har funnits länge. Nu driver Erika Öberg och Christine Forsbäck EC Revision.

  Årets framtidsbyrå 2021 – vem vinner priset?

  17 juni, 2021 Femton byråer har kommit upp i toppoäng på FAR:s framtidstest. Några har chans att vinna.

  Redovisningskonsulten – värd varenda krona

  16 juni, 2021 Så beskriver kunder vad de verkligen uppskattar hos sin auktoriserade redovisningskonsult.

  Kunder vill ha närvaro och engagemang av sin redovisningskonsult

  16 juni, 2021 Stor potential för framåtlutade auktoriserade redovisningskonsulter.

   Upp