iStock

Kontrollera kontrolluppgifterna

23 december, 2016

31 januari 2017 – det är sista dagen att lämna kontrolluppgifterna för inkomståret 2016. Nu har Skatteverket uppdaterat sin e-tjänst med en funktion där du kan kontrollera inskickade uppgifter.

Alla arbetsgivare måste varje år lämna kontrolluppgifter till Skatteverket. Uppgifterna ska bland annat visa hur mycket lön som har betalats ut och hur mycket skatt som dragits av och kan lämnas när som helst under året, men måste lämnas senast 31 januari året efter det kalenderår uppgifterna gäller.

Att kontrolluppgifterna är korrekta är viktigt eftersom de inte bara påverkar företaget utan också de anställda då de ligger till grund för de förifyllda uppgifterna i de anställdas inkomstdeklarationer. Felaktiga uppgifter kan också leda till att den pensionsgrundande inkomsten blir fel eller att avdragen skatt inte automatiskt tillgodoräknas dina anställda.

På Skatteverkets hemsida går det att lämna kontrolluppgifterna elektroniskt. Nu har e-tjänsten uppdaterats med en efterfrågad funktion som gör det möjligt att kontrollera uppgifterna som skickas in.

Funktionen tillhandahåller en lista över alla kontrolluppgifter som ska skickas in, och det finns möjlighet att se en summering av lönekontrolluppgifter, avgiftspliktig lön och förmåner, samt avdragen skatt.

Här hittar du mer information om e-tjänsten: Lämna kontrolluppgifter

Du hjälper väl dina kunder att ligga steget före? Resultat vänder sig direkt till företagaren och förklarar komplicerade frågor på ett enkelt sätt. Dina kunder får de senaste nyheterna inom skatt, redovisning och andra företagsaktuella ämnen. Det ger dig möjlighet att ge fler och bättre affärsmässiga råd. Som medlem i FAR ger du bort Resultat till ett rabatterat pris. Om du inte är medlem i FAR kan du välja att prenumerera. Läs mer här.

Taggar: Skatteverket

Text: Charlotta Marténg

charlotta.marteng@far.se
 • ”Tiden är mogen för en ny standard”

  17 maj, 2021 Harald Jagner om vad olika intressenter har att vinna på en standard för kommunal revision.

  Experten: 13 frågor och svar om revisorns granskning av stödåtgärder

  12 maj, 2021 Revisorns granskning av stödåtgärder inom ramen för ordinarie revision väcker frågor. Kristofer Block reder ut.

  Revisionsbranschen tappar i kundnöjdhet

  11 maj, 2021 Negativ trend vad gäller kundnöjdheten i revisions- och rådgivningsbranschen. Det visar nya siffror från SKI.

  ”Årsredovisningarna speglar att det är en annan finansiell värld vi lever i”

  5 maj, 2021 Lars Östman och Walter Schuster: Årsredovisningarna har både blivit tjockare och ändrat karaktär.

  Redovisningskonsult – så upptäcker du penningtvätt hos kunden

  4 maj, 2021 Så här kan du som redovisningskonsult tänka mer riskbenäget kring penningtvätt.

  Nya hållbarhetslagen är redan gammal – nu höjer EU ribban

  3 maj, 2021 Från och med 2023 måste alla större företag hållbarhetsrapportera enligt en gemensam standard.

   Upp