Foto: iStock

”Knivskarp konkurrens är inte positivt”

15 februari, 2018

Svenska byråledare känner inte igen sig i den franska beskrivningen av stenhård up or out. Utmaningen i dag är snarare att behålla de unga medarbetarna, säger EY:s vd Jonas Svensson. 

När Balans ställde frågan till de största svenska revisionsbyråerna för att höra hur väl de kände igen sig i den franska bilden av ett extremt konkurrensutsatt arbetsliv, blev svaret i stort sett: ”inte alls”.

– På PwC i Sverige har vi inte den konkurrerande up or out-kultur som Sébastien Stenger beskriver. Min upplevelse är, och resultaten från våra medarbetarundersökningar visar att vi har en mycket mer familjär och stöttande kultur, säger Peter Nyllinge, vd för PwC.

Peter Nyllinge. Foto: PwC

Från KPMG kommer ett liknade svar:

– Hos oss råder det inte en hård up or out-kultur. Ett av våra kärnvärden handlar om att respektera individen vilket genomsyrar kulturen och medför att det finns utrymme för olika karriär- och utvecklingsmöjligheter, säger vd Magnus Fagerstedt.

Jonas Svensson, vd för EY Sverige, tycker att den franska modellen känns gammaldags.

– Jag upplever inte att vi jobbar på det sättet i dag. Möjligen var det så tidigare, men i dag är det medarbetarna som lockas av andra yrken snarare än att vi ber dem gå. Utmaningen i dag är snarare att hålla kvar än att putta ut, säger Jonas Svensson.

Jonas Svensson. Foto: Lieselotte van der Meijs

Trots att de toppar studenternas rankningar över mest populära arbetsplatser lyckas Big 4 inte behålla sina bästa rekryter. Många unga medarbetare slutar ”i förtid”.

– Till skillnad från fransmännen stannar de unga svenskarna inte kvar och står ut, utan väljer att lämna, säger forskaren Pernilla Broberg.

Pernilla Broberg. Foto: Sigrid Malmgren

Orsakerna kan ligga på strukturell nivå. En möjlig teori är att Frankrikes elitistiska skolsystem fortplantar sig i yrkeslivet och bidrar till att up or out tycks fungera så effektivt i den franska miljön. Men det kan också hänga ihop med den ekonomiska utvecklingen i respektive land.

Jonas Svensson påpekar att svenska byråer befinner sig i en tillväxtfas vilket ökar rekryteringsbehovet, och studenternas valmöjligheter. Konkurrensen från anda branscher märks också tydligare.

Läs mer: Up or out – vart leder det oss?

Svenska byråledare är angelägna om att påpeka att sund konkurrens är positivt.

– Konkurrens är alltid ett sätt att driva en organisation och individer framåt. Som drivkraft är konkurrens viktigt, men när den blir så knivskarp som verkar vara fallet i Frankrike tycker jag inte den är positiv, säger Jonas Svensson.

Peter Nyllinge, som framhållit den familjära stämningen på byrån tillägger också:

– Samtidigt förväntar vi oss av varandra att vi var och en strävar efter utveckling som personer och i våra ansvar, så att vi som organisation kan fortsätta utvecklas.

Magnus Fagestedt. Foto: KPMG

På vilket sätt kan up or out stärka eller försvaga professionen? 

Magnus Fagerstedt tar frågan:

– En alltför stark up or outinställning kan dränera professionalismen. Kvalitet och yrkeskompetens måste prioriteras, men ett visst mått av konkurrens är positivt, då den kan skapa ytterligare energi, säger KPMG:s vd.  

Taggar: revision

Text: Rakel Lennartsson

Annons
Far Online

Återvänder till revisorsyrket: ”En nystart”

9 juli, 2020 Ola Almquist lämnade jobbet som revisor för en tjänst som ekonomichef. Nu har han återvänt.

Så får din byrå godkänd utbildningsplan

8 juli, 2020 Revisorsinspektionen uppdaterar sin vägledning om godkännande av utbildningsplan - för att underlätta för byråerna.

Förtroendet A och O i relationen med kunden

6 juli, 2020 "Auktorisationen tillför ett stort värde för kunden".

”Det är tuffa tider – men de gynnar oss”

3 juli, 2020 Auktoriserade revisorn Carl-Magnus Falk bakom nytt webbaserat boksluts- och årsredovisningsprogram som ska revolutionera redovisningen.

7 nyheter på hållbarhetsområdet

1 juli, 2020 Taxonomier, handlingsplaner, förordningar och direktiv. Och vad är egentligen New Green Deal?

Har lagkraven höjt kvaliteten? – så svarar hållbarhetsexperterna

30 juni, 2020 Sveriges större bolag har krav på sig att hållbarhetsrapportera. Frågan är om det höjt redovisningskvaliteten.

 Upp