Foto: Christian Gustavsson

Karin Conradzon om samtalet från FAR: ”Det kom tidigare än väntat…”

21 november, 2017

Kan Karin Conradzon titulera sig auktoriserad lönekonsult? 17 november kom samtalet hon väntat på.

Balans har följt Karin Conradzons jakt på auktorisationen sedan i våras. Redan i april möttes vi upp första gången för att prata om höstens examensprov för lönekonsulterna.

– Jag vet ju vad jag är i dag och vad jag kan. Men under åren lär man sig olika genvägar i jobbet. Kommer jag klara av tentamen? Det är väl lite som om man skulle ta körkortet igen efter att ha kört bil i många år, sa hon i april.

Under sommaren berättade Karin Conradzon, som till vardags arbetar som lönekonsult och kundansvarig på PwC i Umeå, att hon under semestern mycket väl kunde tänka sig varva deckare med något mer ”formella böcker”.

Karin Conradzon – all in. Foto: Christian Gustavsson

Hösten kom – och så även förberedelsekursen i oktober i FAR:s lokaler i Stockholm.

– I min lönekonsultvardag är jag mer inriktad på vissa delar, som systemuppsättningar och beräkningar av olika slag. Bokföring är däremot inget jag jobbar med, så det får jag öva på, medgav hon då.

8 november var det slutligen dags att skriva FAR:s auktorisationsprov. Efter fem timmar var Karin Conradzon klar, sista timmen använde hon till att gå igenom frågor och svar en extra gång.

– Jag är trött. Inte så van att sitta och skriva tenta. Sen har man ingen aning hur det gick. Antingen har det gått hyfsat eller så har jag missuppfattat allt. Men generella känslan är att det känns OK, sa hon efteråt.

17 november var samtliga prov rättade. Och samtalet från Camilla Carlsson på FAR kom. Karin Conradzon kunde äntligen pusta ut. Hon hade klarat sig.

Läs mer: 88 procent klarade FAR:s lönekonsultexamen

Karin Conradzon – auktoriserad lönekonsult. Foto: Christian Gustavsson

Balans ringer upp för att ta tempen på den nybakade auktoriserade lönekonsulten.

Grattis till att ha klarat auktorisationsprovet! Vi börjar med den klassiska sportfrågan: Hur känns det? Och är något annorlunda nu när du kan kalla dig auktoriserad lönekonsult?

– Det är skönt att ha det gjort och att min kunskap räckte till. Sen känns det självklart bra att kunna lägga till auktoriserad i titeln!, säger Karin Conradzon.

Hur var det att få samtalet från FAR?

– Det kom tidigare väntat, så jag blev lite förvånad. Men självklart var det ett kul och trevlig samtal!

Skulle du rekommendera andra lönekonsulter att satsa på att ta sin auktorisation?

– Absolut, tveka inte och gruva inte så mycket för det heller. Har du erfarenheten och kunskapen tycker jag absolut att du ska satsa.

Har du firat auktorisationen på något sätt?

– Så mycket firande har jag inte hunnit med än. Löneutbetalningarna ligger för nära. Men jag ska ut och fira med mina kollegor så snart vi har gjort klart lönerna.

Under hösten har Balans följt Karin Conradzon; från förberedelsekurs till tentamen – med slutmålet att bli auktoriserad lönekonsult.

Taggar: auktoriserad lönekonsult lönekonsult

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
Annons
Far Online

Experten: 10 frågor och svar om kapitaltäckning

21 september, 2020 När kan en kapitaltäckningsgaranti användas och vad gäller egentligen? Experten reder ut.

3 saker att tänka på inför anställningsintervjun

18 september, 2020 Balans har frågat fem stora byråer om vad framgångsrika kandidater bör tänka på inför anställningsintervjun.

Hon är ny ordförande i FAR

18 september, 2020 Åsa Lundvall, EY, är ny ordförande i FAR. Det här är hennes tre fokusområden.

WinWin vinnare Årets framtidsbyrå 2020

17 september, 2020 Innovativt ledarskap och en tydlig affärsmodell. Det gav WinWin Ekonomi segern i Årets framtidsbyrå 2020.

Niclas Hellman tilldelas CH Witts pris 2020

17 september, 2020 CH Witts pris 2020 går till Niclas Hellman. "Fullkomligt lysande" är juryns omdöme om artikeln.

”Yrkesstolthet är viktigt”

16 september, 2020 Sofia Berglin driver enmansbyrå: Lägga tiden på rätt saker efter egen planering de största fördelarna.

 Upp