Foto: iStock

”Måste rensa alla fallgropar och genvägar inför auktorisationsprovet”

21 juni, 2017

I höst skriver Karin Conradzon auktorisationsprovet för lönekonsulter. Men redan nu har tävlingsnerverna börjat ge sig tillkänna.

Balans har tidigare berättat om Karin Conradzon, lönekonsult och kundansvarig på PwC i Umeå, som har som sikte att skriva och klara FAR:s auktorisationsprov för lönekonsulter hösten 2017.

10 oktober är datumet satt för det första momentet; förberedelsekursen.

– Det känns som ett smart val att gå förberedelsekursen. I och med att det bara har varit ett auktorisationsprov innan är det bra att ha ett hum om vad som väntar på tentamensdagen, i fråga om moment och upplägg. Det är bättre än vara förberedd än att komma helt blank, säger Karin Conradzon.

Karin Conradzon. Foto: Sofia Hadjipetri Glantz

Det är bråda dagar för yrkesgruppen nu precis innan midsommar då allas löner ska betalas ut. Dessutom kickar många semestrar igång efter den svenskaste av helger. Under de kommande månaderna ska den tävlingsinriktade lönekonsulten dock varva fem veckors uppdelad semester med plugg.

– Man kan tycka att auktorisationsprovet är långt bort, men snart smäller det till och man är där. Det kan bli en del läsning på semestern. En blandning av formella böcker på förmiddagen och deckare på kvällarna, haha!

För Karin Conradzon, som varit i branschen i 16 år och på sin nuvarande arbetsplats på PwC i ett av dessa, är utmaningarna givna. En viss jävlar anamma har alltid funnits där, nu gäller det att komma ihåg att tänka bort genvägarna i arbetet som lönekonsult.

Läs mer: Lönekonsulternas auktorisationsdag – ett steg i rätt riktning

– Jag har tävlingsinstinkten i mig och en viss anspänning kan ju visa sig när allt måste ner på pränt. Och jag måste nog rensa alla fallgropar och genvägar jag har lagt till. Det är sådant man lägger till dels för att tidsoptimera, dels för att alla kunder är olika. De kreativa kunderna måste man fortfarande få in i systemen, säger Karin Conradzon.

Så tillägger hon:

– Det känns kul att alla som skrev första auktorisationsprovet klarade sig. De som går upp har haft rätt förutsättningar. Då kanske man själv också klarar det, tänker jag.

Läs mer: Succé för lönekonsulterna på FAR

Under hösten kommer Balans att följa Karin Conradzon; från förberedelsekurs till tentamen – med slutmålet att bli auktoriserad lönekonsult.

Taggar: auktoriserad lönekonsult FAR lönekonsult

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons
Annons

Peter Dahllöf: ”Tänk brett i början”

10 september, 2019 Med nyfikenheten som kompass har Peter Dahllöf hittat fram till sin position.

”Erfarenhet bästa förberedelsen inför auktorisationen”

9 september, 2019 Drygt två månader kvar till examensdatum för auktorisationssugna redovisningskonsulter. Balans ringer upp tentanden Fredrik Bäck.

Stefan Pärlhem – expert på god sed

6 september, 2019 Bokföringsnämndens chef Stefan Pärlhem driver utvecklingen av framtidens normgivning.

Experten reder ut: Immateriella tillgångar

3 september, 2019 Immateriella tillgångar är ett snårigt område med många fällor. Det ska du ha koll på.

Tre artiklar nominerade till CH Witts pris 2019

3 september, 2019 19 september koras vinnaren eller vinnarna i samband med FAR:s årsstämma.

Vågar ta nya roller

2 september, 2019 Emma Lindequist, auktoriserad revisor, och Maria Svensson, auktoriserad redovisnings­konsult, närmar sig varandra i sättet att arbeta.

 Upp