Foto: Therese Andersson, ny affärsområdeschef för FAR:s verk­samhetsområde Medlem. Foto: Therese Asplund

”Jag tror på ett hållbart arbetsliv”

Faktaruta

Therese Andersson

Ålder: 42 år.

Yrke: Affärsområdeschef Medlem på FAR.

Utbildning: Ekonomie kandidatexamen.

Familj: Man och två tonårs­barn.

Bor: By Kyrkby utanför Avesta, Dalarna.

Fritid: Träning i olika former, gärna längdskidor på vintern och orientering på sommaren, läsa eller lyssna på en bok och umgås med nära och kära.

Karriärtipset: Skapa ett hållbart arbetsliv. För att kunna göra det måste du vara nyfiken och modig.

11 juni, 2020

Hitta ett jobb som är roligt och ger dig energi och kunskap. Det säger Therese Andersson, ny affärsområdeschef för FAR:s verk­samhetsområde Medlem.

Nyfikenhet och mod har drivit The­rese Andersson framåt i karriären. Att hon skulle jobba med ekono­mi var en självklarhet redan från barnsben. Men att det blev just revision var en ren slump.

Efter en ekonomisk utbildning i gymnasiet väntade studier i ekonomi vid Örebros Universitet. Revisionsvärlden bekantade sig Therese med under en anställning på KPMG i Avesta. En bekantskap som inleddes av en slump då rollen hon sökt som redovisningskonsult i stället blev revisorsassistent, men som re­sulterade i ett avklarat revisorsprov och 15 år av revisionsarbete.

– Jag drivs av att lösa problem och tycker om att bidra med något konkret. Dessutom är det också en otroligt hög kompetens i yrkeskåren.

Att hon efter 15 år valde att säga upp sig från KPMG och lämna både branschen och revisorstiteln bakom sig beskriver hon som utvecklande.

– Saker händer längs livets resa och jag bestämde mig för att det var dags för mig att våga testa nya sa­ker. Jag tror på ett hållbart arbetsliv och att det ska vara roligt och utvecklande att jobba. Jag valde att fokusera mera på mitt genuina intresse för ledarskap.

Under de två senaste åren har Therese jobbat som ekonomi- och HR-chef på ett bilhandelsföretag. Tills rollen hos FAR dök upp och erbjöd henne en möjlighet att åter­vända till branschen.

– I de här tiderna med en pandemi och med regeringens krispaket är det så viktigt att det finns en yrkeskår som kan svara på frågor och bidra med tydlighet framför allt till alla småföretagare. Och där tror jag att vi på FAR spelar en viktig roll.

Taggar: FAR min karriär

Text: Anna Widd

anna.widd@far.se
Annons
Far Online

7 nyheter på hållbarhetsområdet

1 juli, 2020 Taxonomier, handlingsplaner, förordningar och direktiv. Och vad är egentligen New Green Deal?

Har lagkraven höjt kvaliteten? – så svarar hållbarhetsexperterna

30 juni, 2020 Sveriges större bolag har krav på sig att hållbarhetsrapportera. Frågan är om det höjt redovisningskvaliteten.

Hållbarhetsspecialisterna hyllar EU:s taxonomi

29 juni, 2020 EU:s kommande taxonomiförordning kan vara första steget mot ett IFRS för icke-finansiell information.

”Ju mer man ger desto mer får man tillbaka”

26 juni, 2020 En byrå som hjälper andra blir del av attraktionskraften i kampen om bra medarbetare.

Revisorer går mot ny yrkesroll

25 juni, 2020 Färsk studie: Anamma nya tekniska lösningar ett måste om revisorn vill hålla sig a jour.

Torbjörn Westman – i hållbarhetens tjänst

24 juni, 2020 Torbjörn Westman: Att arbeta i branschen för revisorns roll, kvalitetssäkringen och tryggheten är jäkligt roligt.

 Upp