Therese Andersson, ny affärsområdeschef för FAR:s verk­samhetsområde Medlem. Foto: Therese Asplund

”Jag tror på ett hållbart arbetsliv”

Faktaruta

Therese Andersson

Ålder: 42 år.

Yrke: Affärsområdeschef Medlem på FAR.

Utbildning: Ekonomie kandidatexamen.

Familj: Man och två tonårs­barn.

Bor: By Kyrkby utanför Avesta, Dalarna.

Fritid: Träning i olika former, gärna längdskidor på vintern och orientering på sommaren, läsa eller lyssna på en bok och umgås med nära och kära.

Karriärtipset: Skapa ett hållbart arbetsliv. För att kunna göra det måste du vara nyfiken och modig.

11 juni, 2020

Hitta ett jobb som är roligt och ger dig energi och kunskap. Det säger Therese Andersson, ny affärsområdeschef för FAR:s verk­samhetsområde Medlem.

Nyfikenhet och mod har drivit The­rese Andersson framåt i karriären. Att hon skulle jobba med ekono­mi var en självklarhet redan från barnsben. Men att det blev just revision var en ren slump.

Efter en ekonomisk utbildning i gymnasiet väntade studier i ekonomi vid Örebros Universitet. Revisionsvärlden bekantade sig Therese med under en anställning på KPMG i Avesta. En bekantskap som inleddes av en slump då rollen hon sökt som redovisningskonsult i stället blev revisorsassistent, men som re­sulterade i ett avklarat revisorsprov och 15 år av revisionsarbete.

– Jag drivs av att lösa problem och tycker om att bidra med något konkret. Dessutom är det också en otroligt hög kompetens i yrkeskåren.

Att hon efter 15 år valde att säga upp sig från KPMG och lämna både branschen och revisorstiteln bakom sig beskriver hon som utvecklande.

– Saker händer längs livets resa och jag bestämde mig för att det var dags för mig att våga testa nya sa­ker. Jag tror på ett hållbart arbetsliv och att det ska vara roligt och utvecklande att jobba. Jag valde att fokusera mera på mitt genuina intresse för ledarskap.

Under de två senaste åren har Therese jobbat som ekonomi- och HR-chef på ett bilhandelsföretag. Tills rollen hos FAR dök upp och erbjöd henne en möjlighet att åter­vända till branschen.

– I de här tiderna med en pandemi och med regeringens krispaket är det så viktigt att det finns en yrkeskår som kan svara på frågor och bidra med tydlighet framför allt till alla småföretagare. Och där tror jag att vi på FAR spelar en viktig roll.

Taggar: FAR min karriär

Text: Anna Widd

anna.widd@far.se
 • Steg för steg – rekrytera rätt till egna byrån

  14 juni, 2021 Jonny Boström har presenterat sin satsning. Nyckeln till framgångsrik byrå? Hitta rätt medarbetare och kunder.

  Sena skattedeklarationer beläggs med förseningsavgift

  11 juni, 2021 Lämnas skattedeklarationen in efter 15 juni kommer Skatteverket att ta ut förseningsavgift.

  ”Revisorer och rådgivare bör hålla koll på globala bolagsskatten”

  11 juni, 2021 G7-länderna har kommit överens om strukturen för en global bolagsskatt.

  Ny ordförande med skatt på agendan

  10 juni, 2021 Här är de hetaste skattefrågorna. Balans intervjuar Peter Lindstrand, ny ordförande i FAR:s Strategigrupp Skatt.

  Vill du bli kvalitetskontrollant?

  9 juni, 2021 Nu söker FAR:s kvalitetsnämnd för revisionsverksamhet kvalitetskontrollanter - framför allt i Stockholmsområdet.

  Avhandling: ”Inflytande kan ske på många olika sätt”

  8 juni, 2021 Elina Malmström: Idén att forska på revision ur mindre byråers perspektiv mötte ointresse och motstånd.

   Upp