Foto: iStock

Slutspurt inför lönekonsulternas auktorisationsdag

Faktaruta

Lönekonsulternas auktorisation på FAR våren 2017

  • 3 april förberedelsekurs
  • 4 maj tentamen
  • 31 maj auktorisationsdag
16 mars, 2017

Micaela Bingström, ordförande i projektgruppen som jobbar med kommande auktorisation för lönekonsulter på FAR, ser flera månaders arbete snart gå i lås.

31 maj 2017 auktoriseras de första lönekonsulterna på FAR. Efter en period av intensiva förberedelser för projektgruppen med ordförande Micaela Bingström, PwC, i spetsen är alla nödvändiga steg tagna.

Förutom auktorisationsdagen sista maj finns två andra datum att notera i kalendern; förberedelsekursen 3 april och tentamen 4 maj.

– Projektgruppens långa gedigna arbete med att gå från ett nuläge till ett önskat läge genom ett stort projekt – inkluderat förberedelsekurs, tentamen och auktorisationsdag – är nu klart. Alla datum är spikade och all information finns på FAR. Parallellt med att finslipa detaljer jobbar vi i gruppen nu med att förbereda inför nästa tentamenstillfälle som kommer att erbjudas under hösten, säger Micaela Bingström.

Micaela Bingström. Foto: Sofia Hadjipetri Glantz

Micaela Bingström. Foto: Sofia Hadjipetri Glantz

En nyhet är att det finns en skillnad i antagningskraven. Från tidigare 120 högskolepoäng (två års studier eller 400 Yh-poäng) ligger kravet nu på 60 högskolepoäng (ett års studier eller 200 Yh-poäng).

– Jag vill passa på att slå ett extra slag för vårens auktorisationsdag i maj. Det blir en historisk dag både för de första auktoriserade lönekonsulterna inom FAR samt för hela branschorganisationen, säger Micaela Bingström.

– Dagen kommer förutom den självklara diplomutdelningen även bjuda på mingel, nätverkande och spännande föreläsningar kring aktuella frågor. Ur innehållet kan nämnas framtidsfokus och digitalisering, förändringarna i PUL och framgångsfaktorer inom sociala medier. Vi utlovar en riktigt rolig och intressant dag som man inte vill missa!

Läs mer: Lönekonsulternas auktorisationsdag närmar sig

Läs mer: Lönekonsulternas examen: Det här bör du veta

Läs mer: FAR auktoriserar lönekonsulter

Läs mer: Vad gör en lönekonsult + FAQ

Läs mer: Särskilda behörighetskrav för lönekonsulter

Taggar: auktoriserad lönekonsult FAR lönekonsult

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
Annons
Far Online

Experten: 10 frågor och svar om kapitaltäckning

21 september, 2020 När kan en kapitaltäckningsgaranti användas och vad gäller egentligen? Experten reder ut.

3 saker att tänka på inför anställningsintervjun

18 september, 2020 Balans har frågat fem stora byråer om vad framgångsrika kandidater bör tänka på inför anställningsintervjun.

Hon är ny ordförande i FAR

18 september, 2020 Åsa Lundvall, EY, är ny ordförande i FAR. Det här är hennes tre fokusområden.

WinWin vinnare Årets framtidsbyrå 2020

17 september, 2020 Innovativt ledarskap och en tydlig affärsmodell. Det gav WinWin Ekonomi segern i Årets framtidsbyrå 2020.

Niclas Hellman tilldelas CH Witts pris 2020

17 september, 2020 CH Witts pris 2020 går till Niclas Hellman. "Fullkomligt lysande" är juryns omdöme om artikeln.

”Yrkesstolthet är viktigt”

16 september, 2020 Sofia Berglin driver enmansbyrå: Lägga tiden på rätt saker efter egen planering de största fördelarna.

 Upp