Hon blir ny vd på Grant Thornton

24 maj, 2016

Nu är det klart vem som blir ny vd på Grant Thornton. Anna Johnson, kontorschef på Grant Thornton i Visby, tar över.

Anna Johnson, partner, auktoriserad revisor och kontorschef på Grant Thorntons Visbykontor, blir ny vd för Grant Thornton Sverige. I september tar hon över posten när Peter Bodin lämnar efter 16 år, och personalen meddelades under måndagen.

Förra året utsågs Anna Johnson av tidningen Horisont till en av Gotlands tio främsta talanger, och hon knep en fjärdeplats på listan, tätt efter bland andra Body Shops vd i Sverige och Danmark. Anna Johnson började på Grant Thornton i Stockholm 1998, lämnade byrån för ett jobb som ekonomiansvarig på ett företag under några år, men återvände sedan. 2005 flyttade hon tillbaka till Visby där hon var revisionsledare fram tills dess att hon för två och ett halvt år sedan tog över som kontorschef efter Bengt Öberg.

Styrelseordförande i Grant Thornton Lena Möllerström Nording kommenterar valet av Anna Johnson så här:

– Anna Johnson står för ett modernt ledarskap, med rätt kultur och värderingar för Grant Thornton. Hon är en person med ett inkluderande ledarskap som många på företaget uppskattar. Samtidigt ser vi Anna som en person som kommer att ta Grant Thorntons förändringsarbete vidare för att uppnå företagets vision och målsättningar, inte minst inom samhällsnytta, kundnöjdhet och hållbarhetsfrågor.

Anna Johnson var också aktiv under Almedalsveckan 2015 och en av dem som bidrog till Grant Thorntons framgångar i sociala medier.

– Det är hedrande att styrelsen har valt mig som ny vd och jag är tacksam att få förtroendet. Det är både spännande och roligt att få driva Grant Thorntons förändringsresa vidare för hela företaget. Idag förändras samhället i snabb takt, vilket påverkar våra kunder och medarbetare. En nyckelfråga för mig är till exempel hur vi på Grant Thornton kan skapa goda resultat på ett hållbart sätt för såväl kunder, medarbetare som samhälle, samtidigt som det avspeglar det sätt som vi vill leva och arbeta på idag, säger hon.

Taggar: Anna Johnson Grant Thornton Peter Bodin

Text: Charlotta Marténg

charlotta.marteng@far.se
 • Frågan om revisionsplikt på nytt i hetluften

  15 oktober, 2021 Det saknas vetenskapligt stöd för att slopad revisionsplikt lett till ökat skattefusk och ekonomisk brottslighet.

  Nordens låga trösklar för revisionsplikt – så skiljer vi oss från övriga EU

  15 oktober, 2021 Revisionsplikten är på tapeten igen i Sverige. Men hur ser det ut i omvärlden?

  ”Tilliten är mer värd än den norska oljefonden”

  15 oktober, 2021 Bevarandet av revisionsplikten är en prioriterad fråga för den norska branschorganisationen.

  Tydligt ökat förtroende för skatterådgivare

  14 oktober, 2021 Företagsledare och politiker har ett tydligt stärkt förtroende för skatterådgivare. Även allmänhetens förtroende pekar uppåt. 

  Inga post- eller heldigitala stämmor efter årsskiftet

  12 oktober, 2021 Den tillfälliga lagen för att underlätta bolagsstämmor kommer inte att förlängas efter årsskiftet.

  Balans får ny webb 21 oktober

  11 oktober, 2021 Charlotta Marténg: Nya Balans webb ger läsaren inspiration, kunskap och bättre möjligheter till långläsning.

   Upp