Christian Gustavsson

Hon är ny ordförande i FAR

18 september, 2020

Åsa Lundvall, EY, tar över som ny ordförande i FAR. Ett vässat medlemserbjudande, fortsatta satsningar på kvalitet och branschens attraktionskraft är tre områden som är i fokus.

Vid FAR:s stämma valdes Åsa Lundvall till ordförande för FAR och tar därmed över efter Johan Rippe, PwC. I sitt anförande konstaterade hon att expertnätverket FAR-aktiva som arbetats fram de senaste två åren är en bra och genomtänkt grund att arbeta vidare från.

− Vi har nu ett mer sammanhållet FAR, där kompetens och engagemang tas tillvara på ett strukturerat sätt så att vi som bransch kan bidra till ännu mer nytta för näringsliv och samhälle. Och jag vill att ännu fler medlemmar ska engagera sig i FAR, via expertnätverket eller styrelsen eller på annat sätt, säger hon.

I en längre intervju i kommande nummer av tidningen Balans säger hon att det är viktigt att se till alla medlemmars bästa, och hela tiden sträva efter att vässa FAR:s erbjudande för samtliga medlemskategorier. Något hon även framhöll i sitt anförande vid stämman.

− FAR är en medlemsorganisation med flera medlemskategorier, små och stora byråer, medlemmar i storstäder och ut i landet. Deras vardag kan se olika ut och vi ska lyssna på dem, säger Åsa Lundvall till tidningen Balans.

Åsa Lundvall har suttit i FAR:s styrelse de senaste två åren och kom in som förste vice ordförande på EY:s mandat.

Taggar: Åsa Lundvall FAR

Text: Charlotta Marténg

charlotta.marteng@far.se
 • Steg för steg – rekrytera rätt till egna byrån

  14 juni, 2021 Jonny Boström har presenterat sin satsning. Nyckeln till framgångsrik byrå? Hitta rätt medarbetare och kunder.

  Sena skattedeklarationer beläggs med förseningsavgift

  11 juni, 2021 Lämnas skattedeklarationen in efter 15 juni kommer Skatteverket att ta ut förseningsavgift.

  ”Revisorer och rådgivare bör hålla koll på globala bolagsskatten”

  11 juni, 2021 G7-länderna har kommit överens om strukturen för en global bolagsskatt.

  Ny ordförande med skatt på agendan

  10 juni, 2021 Här är de hetaste skattefrågorna. Balans intervjuar Peter Lindstrand, ny ordförande i FAR:s Strategigrupp Skatt.

  Vill du bli kvalitetskontrollant?

  9 juni, 2021 Nu söker FAR:s kvalitetsnämnd för revisionsverksamhet kvalitetskontrollanter - framför allt i Stockholmsområdet.

  Avhandling: ”Inflytande kan ske på många olika sätt”

  8 juni, 2021 Elina Malmström: Idén att forska på revision ur mindre byråers perspektiv mötte ointresse och motstånd.

   Upp