Foto: Getty Images

Hård Brexit kan göra revisorer i svenska bolag obehöriga

16 januari, 2019

Det brittiska parlamentet röstade som väntat nej till Theresa Mays utträdesavtal med EU. Så påverkar det svenska bolag med revisorer bosatta i Storbritannien.

Tisdagens Brexit-omröstning i brittiska parlamentet bjöd på en historisk förlust för Theresa May. För tillfället finns ingen tydlig väg framåt och risken för en avtalslös så kallad hård Brexit är stor.

Med en hård Brexit blir Storbritannien ur ett EU-rättsligt perspektiv ett ”tredjeland” natten till 30 mars när EU:s primär- och sekundärrätt upphör att gälla med avseende på Storbritannien. Att handeln med varor och tjänster mellan Storbritannien och EU kommer att påverkas kommer knappast som någon överraskning. Men att revisorer i flera svenska bolag kan komma att bli obehöriga 30 mars är kanske mindre uppmärksammat.

Carl Svernlöv. Foto: Baker McKenzie Advokatbyrå

– Det finns anledning för alla bolag med företrädare eller revisorer bosatta i UK att agera proaktivt inför Brexit, utan att vänta på föreläggande från Bolagsverket, säger Carl Svernlöv, advokat på Baker McKenzie, till Balans.

Läs mer: Associationsrättsliga konsekvenser av en hård Brexit

Taggar: Brexit revisor

Text: Pernilla Halling

pernilla.halling@far.se
ANNONS
ANNONS

Enklare för nordiska företag utbyta data

24 september, 2020 Näringsministrar i Norden godkänner färdplan som förenklar samarbete mellan nordiska företag och med myndigheter.

Så syns du maximalt på LinkedIn

23 september, 2020 Hur ska du profilera dig bäst inom branschen? Balans rådfrågar LinkedIn-experten Charlotte Hågård.

Experten: 10 frågor och svar om kapitaltäckning

21 september, 2020 När kan en kapitaltäckningsgaranti användas och vad gäller egentligen? Experten reder ut.

3 saker att tänka på inför anställningsintervjun

18 september, 2020 Balans har frågat fem stora byråer om vad framgångsrika kandidater bör tänka på inför anställningsintervjun.

Hon är ny ordförande i FAR

18 september, 2020 Åsa Lundvall, EY, är ny ordförande i FAR. Det här är hennes tre fokusområden.

WinWin vinnare Årets framtidsbyrå 2020

17 september, 2020 Innovativt ledarskap och en tydlig affärsmodell. Det gav WinWin Ekonomi segern i Årets framtidsbyrå 2020.

 Upp