Foto: Kristofer Hedlund

Hanna Rexhammar får hjälp på traven

Faktaruta

Hanna Rexhammar

Ålder:  47 år
Yrke: Auktoriserad revisor
Fritidsintresse: Tränar och föder upp travhästar på amatörbasis tillsammans med min man. Har ett sjukt intresse för travhästar (totalt ointresse för spel!), har hållit på med sporten sedan jag var elva år gammal
Tips för framgång: Våga vara dig själv (annars blir du förr eller senare ändå avslöjad), ha humor och var alltid ärlig mot dig själv

16 oktober, 2013

På Narvavägen i hjärtat av Östermalm i Stockholm sitter revisionsbyrån Deskjockeys, som leds av Hanna Rexhammar. Förutom auktoriserad revisor är hon även travtränare. En inte helt vanlig kombination.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Att vara entreprenör ger en känsla av frihet och tillfredsställelse, trots att man kanske inte tjänar några pengar att skryta om. Men du kan själv bestämma över dina dagar. Vi revisorer har ju dessutom en viss form av makt som vi kanske ändå trivs ganska bra med innerst inne!

 

Hur laddar du batterierna?

– Jag reser bort med min man, helst till Frankrike eller Canada (god mat och viner är ett måste!). Eller så tittar jag på ett bra travlopp live på någon trevlig travbana tillsammans med goda vänner.

 

Om du fick tio miljoner, hur skulle du investera dem?

– Jag skulle köpa en lägenhet nära kontoret, renovera huset på gården och spendera resten på att må bra ”här och nu”. Kanske dessutom köpa en ”superstammad” ettårig travhäst.

 

Hur firar du ett lyckat travlopp?

– Jag är alltid så stressad och nervös före loppet att jag inte orkar fira, det kan bli en macka på hemvägen på någon bensinmack eller så …

 

Vad drömmer du om?

– Att få fler timmar tillgodo, att kunna kombinera allt som jag tycker om, jobba lite med revision/rådgivning men även med att renovera och pyssla med vår gård och träna fram en häst som vinner Prix d’ Amerique, som enligt mig är det häftigaste travloppet i världen.

 

Vad är du bra på i ditt jobb?

– Jag tror och hoppas att jag är bra på att återkoppla snabbt, fatta relativt snabba beslut och leverera det som jag har lovat, jag försöker innerligt att bry mig om mina kunder.

 

Hjälper hästarna dig på traven i jobbet?

– Hästarna gör att jag kan koppla bort jobbet för en stund. Hästar är stora och farliga djur så det gäller att ha full fokus hela tiden.

 

Om du inte hade blivit revisor, vilket yrke skulle du då ha valt?

– Jag skulle nog ha varit veterinär.

 

Vilket är ditt bästa karriärtips?

– Lyssna på ditt hjärta, jobba aldrig med saker som du inte trivs med, då bränner du ut dig på kort tid. Tänk på vad som verkligen är viktigt för dig och lev därefter.

Taggar: auktoriserad revisor deskjockeys

Text: Christian Albinsson

Annons
Far Online

Senareläggning av informationsplikt för skatterådgivare allt närmare

3 juni, 2020 Riksdagen öppnar upp för att skjuta på införandet av rapporteringsplikten avseende vissa gränsöverskridande arrangemang (DAC6).

RI: Revisorerna väntas få större ansvar för hållbarhet  

2 juni, 2020 Revisorer har låg kunskap inom hållbarhet anser specialister. RI är försiktig med att dra slutsatser.

”Ha inte för bråttom!”

29 maj, 2020 Testa dig fram! Det karriärtipsar Jessica Herrlin - byråledare Baker Tilly Halmstad.

5 frågor och svar om Reko kopplat till lön

28 maj, 2020 Är det bara auktoriserade lönekonsulter som ska följa Reko? Och hur är det med tystnadsplikten?

”Det går faktiskt att påverka systemet”

27 maj, 2020 Helene Agélii, NRF: Internationell standardsättning är en tungrodd process. Men den går att påverka.

ISA är en global produkt medan IFRS är en europeisk

27 maj, 2020 Det finns både likheter och skillnader i hur redovisningsstandarder respektive revisionsstandarder kommer till.

 Upp