Foto: KPMG

Han är nya generationens delägare

17 december, 2018

Efter tre år på KPMG blir han delägare i en ålder av 32. #Tillväxtrevisorn Sven Cristea vägrar slå sig till ro.

På KPMG:s stämma 10 december valdes Sven Cristea in som ny delägare. Inget revolutionerande i sig, om det inte vore för att han är född 1986. Han är den enskilt yngste delägaren på KPMG över de senaste 20 åren.

– Det känns jättekul! Det är ett lyft och framförallt ett erkännande. Man ska stanna på jobbet för att det är kul och för att man känner att man kan bidra. Och jag vill nå så långt som möjligt så snabbt det bara går, säger Sven Cristea till Balans.

Sven Cristea. Foto: KPMG

Han har varit knuten till KPMG sedan 2015, där han har arbetat upp namnet #Tillväxtrevisorn på sociala medier och inom redovisnings- och revisionsbranschen, något Sven Cristea kallar ”revolutionerande för en ganska konservativ bransch”. Han har också lyckats bygga en kundvolym på drygt 300 bolag på tre år.

Att som 32-åring bli partner på en av Big-4-byråerna var betydligt vanligare för 25–30 år sedan. Sedan dess har medelåldern bland delägarna bara ökat. Sven Cristea kopplar det till högre tekniska krav, men också till högre krav på revisionen och tillsynen av branschen. Och att det från byråernas håll är tänkt att det ska ta längre tid att få till rutinen och därmed bli erbjuden ett delägarskap.

– Att bygga en kundportfölj är inte heller det lättaste. Man måste hela tiden vara på och visa att man är relevant och att vi kan skapa kundvärde. Men hos KPMG finns det nu en ambition att ta in unga delägare, påpekar Sven Cristea.

Läs mer: Med yngre medarbetare som kompass

– För mig är signalvärdet viktigt. Att jag kan visa de yngre på byrån och i branschen att det går att bli delägare i tidig ålder. Att det inte är så traditionsbundet och konservativt – rätt personer kommer alltid att erbjudas möjligheten, fortsätter han.

Själv lever och verkar Sven Cristea efter devisen ”så långt som möjligt så fort som möjligt” och att ”utveckling ska göra lite ont”.

– Det var något jag fick med mig när jag växte upp. Ingen kan ta ifrån dig det du har åstadkommit själv. Sedan har jag alltid varit yngst. Jag började skolan ett år tidigare, var yngst i fotbollsklubben, 18 år när jag började universitetet, 26 när jag blev auktoriserad revisor. Jag har en ständig önskan att visa att allt är möjligt bara man vill, förklarar han och tillägger:

– Jag vill fortsätta visa att man kan göra fler och bättre saker i branschen. Vill inte slå mig till ro riktigt. Nästa mål är att vara med och påverka riktningen för KPMG framåt – för att fånga upp framtidens tillväxtraketer och revisionstalanger – gärna i ledande ställning – det är möjligt – bara man vill!

Läs mer: Tillväxtrevisorn som tar med dottern till jobbet

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

”Framtiden ligger i att byråer samarbetar”

21 januari, 2019 Efter prisregnet på The PAC Awards träffas Win Win Ekonomi och Revisionskonsulterna på svensk mark.

Månadens medlem: William Ekenfall

18 januari, 2019 Auktoriserad revisor på BDO i Göteborg med en fäbless för FAR:s samlingsvolymer.

Informationsplikt för skatterådgivare sågas

17 januari, 2019 Fyra experter säger nej till utredningen om informationsplikt för skatterådgivare.

Hård Brexit kan göra revisorer i svenska bolag obehöriga

16 januari, 2019 Det brittiska parlamentet röstade som väntat nej till Theresa Mays utträdesavtal med EU.

3 frågor till NRF:s nya generalsekreterare Helene Agélii

15 januari, 2019 Sedan årsskiftet är Helene Agélii de nordiska revisorernas gemensamma röst på de internationella arenorna.

Fika med sociala medier-gurun Frida Boisen: ”Involvera dina följare”

14 januari, 2019 Hur ska revisions-, redovisnings- och rådgivningsbyråer göra bestående avtryck på sociala-medier?

 Upp