Patrik Leonardsson

”Ha inte för bråttom!”

Faktaruta

Jessica Herrlin

Ålder: 47.

Yrke och byrå: Byråledare på Baker Tilly Halmstad sedan 2019. Auktoriserad revisor. Varit på byrån i olika roller sedan 2005.

Utbildning: Ekonomi kandi­dat på Halmstad högskola 2001–2003.

Familj: Man och två barn.

Bor: Strax utanför Halm­stad, Haverdal.

Fritid: Sport! Jag tränar själv, både på gym och springer. Har spelat fotboll tidigare.

Karriärtipset: Du behöver inte gå från gymnasiet till högskola och direkt till att jobba på byrå. Det finns andra vägar, allt behöver inte ske så snabbt. Testa dig fram!

29 maj, 2020

Testa dig fram! Det säger Jessica Herrlin – vars väg till att bli kontorschef på Baker Tilly i Halmstad inte varit helt spikrak.

– Det har aldrig varit en utstakad väg för mig, mer än att jag ville jobba med revision. Jag drogs till ekonomi och kontor – och på gymna­siet så bara visste jag, säger Jessica Herrlin.

Hon blev gymnasie­ekonom, jobbade på ekonomiavdelningar på två olika bolag i Göteborg och trivdes bra. I den vevan träffade Jessica sin blivande man och flyttade till Halm­stad, började plugga ekonomi med revision och redovisning i rekordfart på Halmstad högskola, samtidigt som hon jobbade halvtid som eko­nomiansvarig på ett mindre bolag.

– Det funkade jättebra. Jag hade tillgodogjort mig mycket av den praktiska kunskapen, nu kunde jag få den teoretiska bakgrunden, säger hon.

Efter två år tog hon både examen och fick sitt första barn. 2005, efter föräldraledigheten började Jessica som redovisningskonsult på Baker Tilly. Den första tiden hoppade hon mellan bokslut och revisionsuppdrag. Fram till 2013, då hon fick blodad tand och bestämde sig för att skriva revisorsprovet – och klarade det på första försöket. Se­dan 2016 har Jessica personalansvar.

– Jag tycker att det är roligt här. Det är utmanade, utvecklande och jag lär mig hela tiden. Det är char­men med jobbet.

Generationsskiftet hade planerats i flera år och att det skulle bli hon som skulle axla rollen som byråleda­re efter grundaren Janne Carlsson, som slutar till sommaren, var ett gemensamt delägarbeslut.

– Det viktigaste är att behålla vår personal, de betyder allt för oss. Här finns plats för alla. Vi behöver vara olika för att byrån ska funka, säger Jessica om sin nya roll som kontorschef.

Taggar: min karriär

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Sofia Götmar-Blomstedt – ledande lagspelare

  25 februari, 2021 PwC:s nya VD Sofia Götmar-Blomstedt representerar en ny generation ledare. Vi har intervjuat henne.

  Godkänt på revisorsprovet: ”En milstolpe i karriären”

  24 februari, 2021 Mindre än två månader efter examination kom det efterlängtade beskedet: Godkänt på revisorsprovet!

  Stagnerade branschlöner under pandemin

  23 februari, 2021 Medarbetare har försvunnit ur statistiken, bonusar strukits och nyutexaminerade har svårt att komma in.

  Lönestatistik för revisionsbranschen 2021

  23 februari, 2021 Är du revisor eller redovisningskonsult? Och arbetar du i storstad eller på mindre ort?

  Så gick det på senaste revisorsprovet

  22 februari, 2021 Resultatet är klart. Så många fick godkänt och har möjlighet att bli auktoriserad revisor.

  FAR-medlemmen Jonny Boström dansar sig in i Talang

  19 februari, 2021 Med kostym, portfölj och dansanta steg gör Jonny Boström entré i TV4:s Talang.

   Upp