Foto: Patrik Leonardsson

”Ha inte för bråttom!”

Faktaruta

Jessica Herrlin

Ålder: 47.

Yrke och byrå: Byråledare på Baker Tilly Halmstad sedan 2019. Auktoriserad revisor. Varit på byrån i olika roller sedan 2005.

Utbildning: Ekonomi kandi­dat på Halmstad högskola 2001–2003.

Familj: Man och två barn.

Bor: Strax utanför Halm­stad, Haverdal.

Fritid: Sport! Jag tränar själv, både på gym och springer. Har spelat fotboll tidigare.

Karriärtipset: Du behöver inte gå från gymnasiet till högskola och direkt till att jobba på byrå. Det finns andra vägar, allt behöver inte ske så snabbt. Testa dig fram!

29 maj, 2020

Testa dig fram! Det säger Jessica Herrlin – vars väg till att bli kontorschef på Baker Tilly i Halmstad inte varit helt spikrak.

– Det har aldrig varit en utstakad väg för mig, mer än att jag ville jobba med revision. Jag drogs till ekonomi och kontor – och på gymna­siet så bara visste jag, säger Jessica Herrlin.

Hon blev gymnasie­ekonom, jobbade på ekonomiavdelningar på två olika bolag i Göteborg och trivdes bra. I den vevan träffade Jessica sin blivande man och flyttade till Halm­stad, började plugga ekonomi med revision och redovisning i rekordfart på Halmstad högskola, samtidigt som hon jobbade halvtid som eko­nomiansvarig på ett mindre bolag.

– Det funkade jättebra. Jag hade tillgodogjort mig mycket av den praktiska kunskapen, nu kunde jag få den teoretiska bakgrunden, säger hon.

Efter två år tog hon både examen och fick sitt första barn. 2005, efter föräldraledigheten började Jessica som redovisningskonsult på Baker Tilly. Den första tiden hoppade hon mellan bokslut och revisionsuppdrag. Fram till 2013, då hon fick blodad tand och bestämde sig för att skriva revisorsprovet – och klarade det på första försöket. Se­dan 2016 har Jessica personalansvar.

– Jag tycker att det är roligt här. Det är utmanade, utvecklande och jag lär mig hela tiden. Det är char­men med jobbet.

Generationsskiftet hade planerats i flera år och att det skulle bli hon som skulle axla rollen som byråleda­re efter grundaren Janne Carlsson, som slutar till sommaren, var ett gemensamt delägarbeslut.

– Det viktigaste är att behålla vår personal, de betyder allt för oss. Här finns plats för alla. Vi behöver vara olika för att byrån ska funka, säger Jessica om sin nya roll som kontorschef.

Taggar: min karriär

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
Annons
Far Online

7 nyheter på hållbarhetsområdet

1 juli, 2020 Taxonomier, handlingsplaner, förordningar och direktiv. Och vad är egentligen New Green Deal?

Har lagkraven höjt kvaliteten? – så svarar hållbarhetsexperterna

30 juni, 2020 Sveriges större bolag har krav på sig att hållbarhetsrapportera. Frågan är om det höjt redovisningskvaliteten.

Hållbarhetsspecialisterna hyllar EU:s taxonomi

29 juni, 2020 EU:s kommande taxonomiförordning kan vara första steget mot ett IFRS för icke-finansiell information.

”Ju mer man ger desto mer får man tillbaka”

26 juni, 2020 En byrå som hjälper andra blir del av attraktionskraften i kampen om bra medarbetare.

Revisorer går mot ny yrkesroll

25 juni, 2020 Färsk studie: Anamma nya tekniska lösningar ett måste om revisorn vill hålla sig a jour.

Torbjörn Westman – i hållbarhetens tjänst

24 juni, 2020 Torbjörn Westman: Att arbeta i branschen för revisorns roll, kvalitetssäkringen och tryggheten är jäkligt roligt.

 Upp