Anna Johnson, VD Grant Thornton. Foto: Håkan Målbäck

Grant Thorntons VD hyllar medarbetarna: ”Dragit ett tungt lass”

15 januari, 2021

Trots utmaningarna under 2020 har det varit ett bra år för Grant Thornton. Det säger VD Anna Johnson – som berömmer medarbetarnas hårda slit.

När Grant Thorntons räkenskapsår stängde 30 april hade coronapandemin haft en marginell effekt på det finansiella resultatet. Ett resultat som visade en tillväxt på 4,6 procent. Nu beskriver VD Anna Johnson även läget fram till årsskiftet 2020/2021 som solitt.

– Trots utmaningar har det sammantaget gått bra för oss. Vi vidtog snabbt åtgärder för att anpassa verksamheten, inte minst våra digitala arbetssätt och genom att stärka vår finansiella beredskap. Därför har vi kunnat bibehålla omsättningsnivån, skapat fortsatt tillväxt och vi har en fortsatt god lönsamhet i Sverige, säger Anna Johnson, på Grant Thorntons webb.

Anna Johnson. Foto: Saerun Norén

Tack vare omfattande teknikinvesteringar hos Grant Thornton de senaste åren medförde den raska omställningen under 2020 inte bara att arbetet kunde fortsätta digitalt, utan även att man bättre kunde hjälpa kunderna att tänka nytt och hantera pandemin.

När Balans intervjuade Anna Johnson i våras och frågade hur länge hon trodde att coronaeffekten skulle bestå hos företagare samt revisions- och rådgivningsbranschen, svarade hon:

− Åh vad jag önskar att jag hade svaret på den frågan! Vi jobbar fokuserat här och nu. Det är med stor ödmjukhet jag tänker framåt, vi kommer inte vara samma företag efter detta, men vilken och hur stor påverkan blir på oss och våra kunder är för tidigt att säga.

Nu hyllar Grant Thornton-VD:n medarbetarna, totalt cirka 1 300 runt om i Sverige, som hon medger ”har dragit ett tungt lass under året”.

– Utan allas slit hade detta aldrig gått. En stor del av våra medarbetare har i hög grad arbetat på distans sedan i våras. Fokus nu är att tillsammans med kunderna skapa bra förutsättningar för vårens intensiva arbete, inte minst inom hållbarhetsområdet, säger Anna Johnson på företagets webb.

Läs mer: Balans bevakning av coronakrisen hittar du här

Tidningen Balans följer utvecklingen av coronaviruset och hur den påverkar dig i din yrkesroll, och på www.far.se samlas alla artiklar från Balans, tidningen Resultat och andra relevanta källor.

Taggar: Anna Johnson Corona digitalisering Grant Thornton

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Steg för steg – rekrytera rätt till egna byrån

  14 juni, 2021 Jonny Boström har presenterat sin satsning. Nyckeln till framgångsrik byrå? Hitta rätt medarbetare och kunder.

  Sena skattedeklarationer beläggs med förseningsavgift

  11 juni, 2021 Lämnas skattedeklarationen in efter 15 juni kommer Skatteverket att ta ut förseningsavgift.

  ”Revisorer och rådgivare bör hålla koll på globala bolagsskatten”

  11 juni, 2021 G7-länderna har kommit överens om strukturen för en global bolagsskatt.

  Ny ordförande med skatt på agendan

  10 juni, 2021 Här är de hetaste skattefrågorna. Balans intervjuar Peter Lindstrand, ny ordförande i FAR:s Strategigrupp Skatt.

  Vill du bli kvalitetskontrollant?

  9 juni, 2021 Nu söker FAR:s kvalitetsnämnd för revisionsverksamhet kvalitetskontrollanter - framför allt i Stockholmsområdet.

  Avhandling: ”Inflytande kan ske på många olika sätt”

  8 juni, 2021 Elina Malmström: Idén att forska på revision ur mindre byråers perspektiv mötte ointresse och motstånd.

   Upp