Foto: Sofia Hadjipetri Glantz och iStock

Gott Nytt År!

31 december, 2016

Nu lämnar vi 2016 bakom oss. Bokslutet för året som gått innehåller en del dramatiska och oväntade händelser.

Jag tänker bland annat på Brexit, utgången i det amerikanska presidentvalet och fruktansvärda terrorhandlingar – också i Europa. Världen känns inte längre lika trygg.

En positiv kraft framåt är däremot engagemanget för hållbarhet. Det handlar om socialt ansvar men även om ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Trycket från marknaden och de resurser som näringslivet sitter på ger företagen en nyckelroll på vägen till en mer hållbar värld. Här kan branschen utveckla tjänster som hjälper oss i Sverige att nå FN:s globala mål för hållbar utveckling eller Agenda 2030 som de också kallas.

Varje människa har ett ansvar att bidra till hållbarhet, men som bransch har vi både en möjlighet och en skyldighet att proaktivt verka för en bättre och mer hållbar värld. Från FAR:s sida ska vi definitivt göra vad som står i vår makt.

Sedan får vi aldrig glömma den nytta som redovisnings- och lönekonsulter, revisorer och rådgivare ständigt tillför näringsliv och samhälle. Varje bokslut, årsredovisning eller annat beslutsunderlag som branschen medverkar till skapar förtroende och tillit som är så avgörande för långsiktig utveckling och effektivitet.

Under året har insikten om digitaliseringens påverkan på vår bransch blivit starkare. Det är kul att se hur branschen nu ställer om inför ett mer digitalt affärslandskap. Några oroar sig kanske för alla förändringar, men jag tror att digitaliseringen för med sig många nya möjligheter för branschens alla professioner. När verktyg och analysmetoder som vi hittills bara kunnat drömma om blir verklighet kan vi ännu bättre hjälpa företagare, företag och organisationer att navigera rätt in i framtiden.

Med de orden vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Taggar: Dan Brännström FAR

Text: Dan Brännström - FAR:s generalsekreterare

dan.brannstrom@far.se
Annons
Far Online

Senareläggning av informationsplikt för skatterådgivare allt närmare

3 juni, 2020 Riksdagen öppnar upp för att skjuta på införandet av rapporteringsplikten avseende vissa gränsöverskridande arrangemang (DAC6).

RI: Revisorerna väntas få större ansvar för hållbarhet  

2 juni, 2020 Revisorer har låg kunskap inom hållbarhet anser specialister. RI är försiktig med att dra slutsatser.

”Ha inte för bråttom!”

29 maj, 2020 Testa dig fram! Det karriärtipsar Jessica Herrlin - byråledare Baker Tilly Halmstad.

5 frågor och svar om Reko kopplat till lön

28 maj, 2020 Är det bara auktoriserade lönekonsulter som ska följa Reko? Och hur är det med tystnadsplikten?

”Det går faktiskt att påverka systemet”

27 maj, 2020 Helene Agélii, NRF: Internationell standardsättning är en tungrodd process. Men den går att påverka.

ISA är en global produkt medan IFRS är en europeisk

27 maj, 2020 Det finns både likheter och skillnader i hur redovisningsstandarder respektive revisionsstandarder kommer till.

 Upp