Anna Maria Edenblad är till vardags auktoriserad revisor på KPMG

Göteborgsrevisor uppmanar branschkollegor: ”Ge en peng och klappa dig på axeln”

16 december, 2020

Vill sätta yrket på kartan. Anna Maria Edenblad är auktoriserade revisorn från Göteborg som uppmanar kollegor i branschen att skänka en slant till bättre behövande.

I veckan kom en uppmaning avsedd till Sveriges revisorer:

Detta är insamlingen för dig som är revisor, varit revisor eller bara identifierar dig som revisor! Förra årets samlade vi tillsammans in nästan 25 tkr! Helt otroligt! Om vi går tillsammans i år så tror jag att vi kommer att kunna slå det med råge! Åter igen, hade alla som har titelt aukt revisor skänkt 10 kronor hade vi vart uppe i 30 630kr – så det får väl vara målet!

Bakom uppropet står Anna Maria Edenblad, till vardags auktoriserad revisor på KPMG i Göteborg, som för tredje året i rad startar en insamling via Musikhjälpen i eget namn riktat till hela landets revisorskår.

– För mig personligen känns det självklart att bidra. Alla byråer och revisorer gör ju mycket för att hjälpa, men ofta med företaget som avsändare. Vi konkurrerar dagligdags marknadsmässigt. Men vi revisorer går sällan ihop och gör något tillsammans, säger Anna Maria Edenblad.

Det återkommande insamlingsevenemanget Musikhjälpen pågår i år mellan 14–20 december och har denna gång som tema ”Ingen människa ska lämnas utan vård”.

Anna Maria Edenblad menar att alla yrkesarbetande revisorer borde kunna bidra med en slant till ändamålet. Som hon skriver i uppropet på insamlingseventets webbplats skulle summan snabbt bli hög om alla auktoriserade revisorer skänkte en tia. Mer därtill, om fler än endast auktoriserade hörsammade uppmaningen.

– Vi har det så bra här. Det är en sådan kontrast mot någon som behöver paddla kanot i två dagar för att nå en läkare. Jag hoppas att det kommer bidrag till organisationer som behöver det, säger hon och tillägger:

– Om man rör sig utanför vår revisorsbubbla vet inte många vad vi gör. Oftast får man frågan om man kan hjälpa till med någons privata deklaration. Här kan vi visa att vi kan göra mer och sätta yrket på kartan. Vi är inte en ”grå figur” på något kontor, även om den bilden fortfarande finns kvar.

Första året Anna Maria Edenblad drog igång insamlingen Revisorer Giving fick hon ihop 12 200 kronor. Året därpå det dubbla, närmare 25 tusen kronor. I år hoppas hon på ett nytt rekord.

I skrivande stund har det kommit in 3 375 kronor från 15 givare.

– Min uppmaning är: Ge en peng och klappa dig själv på axeln! Och sprid gärna budskapet till ditt nätverk och kollegorna. Känn att du har gjort något bra i dessa annars deppiga coronatider.

–> Läs mer om Revisorer Giving på Musikhjälpens webb

Taggar: Musikhjälpen revisor

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Steg för steg – rekrytera rätt till egna byrån

  14 juni, 2021 Jonny Boström har presenterat sin satsning. Nyckeln till framgångsrik byrå? Hitta rätt medarbetare och kunder.

  Sena skattedeklarationer beläggs med förseningsavgift

  11 juni, 2021 Lämnas skattedeklarationen in efter 15 juni kommer Skatteverket att ta ut förseningsavgift.

  ”Revisorer och rådgivare bör hålla koll på globala bolagsskatten”

  11 juni, 2021 G7-länderna har kommit överens om strukturen för en global bolagsskatt.

  Ny ordförande med skatt på agendan

  10 juni, 2021 Här är de hetaste skattefrågorna. Balans intervjuar Peter Lindstrand, ny ordförande i FAR:s Strategigrupp Skatt.

  Vill du bli kvalitetskontrollant?

  9 juni, 2021 Nu söker FAR:s kvalitetsnämnd för revisionsverksamhet kvalitetskontrollanter - framför allt i Stockholmsområdet.

  Avhandling: ”Inflytande kan ske på många olika sätt”

  8 juni, 2021 Elina Malmström: Idén att forska på revision ur mindre byråers perspektiv mötte ointresse och motstånd.

   Upp