Foto: Getty Images

Gör din röst hörd i FAR:s medlemspanel

23 mars, 2021

Drygt 300 medlemmar har redan svarat. Har du missat FAR:s medlemspanel? Det finns fortfarande chans att vara med och påverka.

I slutet av förra veckan skickade FAR ut den första webbaserade enkäten i medlemspanelen. Och responsen har varit överväldigande. På bara ett par dagar har cirka 300 medlemmar svarat, närmare 10 procent av de som har fått utskicket.

– Jättekul att så många redan varit med och påverkat FAR:s arbete och bidragit till branschen! Nu vill vi få in ännu fler svar, så jag vill verkligen uppmuntra alla att återkoppla till oss, säger Therese Andersson, affärsområdeschef för FAR:s verksamhetsområde Medlem.

Therese Andersson. Foto: Therese Asplund

Hittills har revisorer varit bäst på att svara, därefter kommer redovisningskonsulter. I skrivande stund anser de allra flesta att de inte har kommit i gång med rådgivning inom hållbarhet, det vill säga, de svarar nej på den frågan. Det har också framkommit att en stor del av respondenterna efterfrågar hjälp/stöd från FAR.

En del enkäter kommer att gå ut till alla medlemmar, medan andra kommer att vända sig till exempelvis bara lönekonsulter. Med andra ord kan det variera mellan olika medlemskategorier. Det kommer dock att begränsas till cirka sex enkäter per år.

– Alla våra medlemmar har mycket att göra. Av respekt för det har vi hållit undersökningen kort, den tar inte mer än några få minuter att klicka i svaren och ge en kommentar om man vill, förtydligar Therese Andersson.

I dagsläget finns ingen möjlighet att skicka ut enkäten till medlemmar som tidigare sagt nej till utskick från FAR, det på grund av GDPR.

– Vi ser över detta och kommer förhoppningsvis att hitta en teknisk lösning som fungerar. Om du inte har fått enkäten men gärna vill vara med och påverka – hör av dig till mig så skickar jag en direktlänk till medlemspanelen, säger Therese Andersson.

-> Du kan nå Therese Andersson här

Läs mer: FAR lanserar medlemspanel

Taggar: FAR FAR:s medlemspanel

Text: Sofia Hadjipetri Glantz

sofia.hadjipetri.glantz@far.se
 • Bolagsverket: ”Högt tryck på digitala lösningar”

  9 april, 2021 Nu har Bolagsverket lämnat in sin slutrapport om digital ingivning av årsredovisningar.

  Om Agoy-affären: ”Roligt, efterlängtat och väntat”

  8 april, 2021 "Startup-bolaget Agoy är en typisk uppköpskandidat för Fortnox." Balans har samlat flera röster om affären.

  Affär: Fortnox blir ny storägare i Agoy

  8 april, 2021 Fortnox köper 30 procent av molnbaserade periodavstämningstjänsten Agoy för 18,5 miljoner kronor. ”En struntsumma."

  Experten: 11 frågor och svar om kapitalförsäkring enligt K2 och K3

  6 april, 2021 Therese Hagström, redovisnings­specialist på Deloitte, reder ut vad som gäller.

  ”Kontrollanten och jag hade en bra dialog”

  31 mars, 2021 Jeanette Westerlund, Auktoriserad Lönekonsult FAR, blev kvalitetskontrollerad för första gången i höstas.

  Tänk på det här inför kvalitetskontroll lön

  30 mars, 2021 Är du Auktoriserad Lönekonsult FAR och ska bli kvalitetskontrollerad? Så kan du förbereda dig.

   Upp